Nik Poortinga terug van ‘weggeweest’

De in Winsum woonachtige Nik Poortinga zal, na een sabbatical van een jaar, zijn trainersloopbaan voortzetten bij vv Winsum O23. Na Fred de Boer als hoofdtrainer en Bart Waninge bij de tweede selectie, is de 36-jarige de derde nieuwe trainer die vanaf het seizoen 2022/2023 bij de herenafdeling van vv Winsum aan de slag zal gaan. De vereniging en de oefenmeester zijn een contract voor één jaar met een optie voor nog een jaar overeen gekomen.

Poortinga heeft tijdens zijn actieve voetballoopbaan een jaar deel uitgemaakt van de eerste selectie van het toenmalige Viboa en daarnaast onder andere bij vv Appingedam, GRC Groningen en Eems Boys uit Delfzijl gespeeld. Als jeugdtrainer heeft hij ruime ervaring opgedaan op veelal Hoofdklasse- en Divisie-niveau bij onder andere Appingedam, De Fivel, BV Veendam (assistent), GRC Groningen, Be Quick 1887 en Gorecht. In 2018 maakte hij de overstap van het jeugdvoetbal naar het seniorenvoetbal waarbij hij tot en met het seizoen 2020/2021 hoofdtrainer is geweest bij De Fivel uit Zeerijp. In het dagelijkse leven is Poortinga werkzaam als jongerenwerker bij Mensenwerk Hogeland en mede-eigenaar van ‘de Kwajongens.’

Jan Jaap Zijlstra, Bestuurslid Voetbalzaken vv Winsum: ‘Als we kijken naar het beleid en de visie die we als club hebben, is Nik de juiste trainer op de juiste plek binnen onze organisatie. We zijn dit seizoen bewust begonnen met een O23-team als verlengstuk van onze jeugdopleiding om jeugdspelers meer tijd te bieden om te wennen aan het seniorenvoetbal en zich verder door te kunnen ontwikkelen hierin. Met Nik hebben we een trainer binnengehaald die in het bezit is van een UEFA B-diploma, waardoor we ook duidelijk willen aangeven dat we veel toekomst zien in deze lichting spelers.’

Op de vraag aan Poortinga waarom hij niet voor een team uit en standaardklasse heeft gekozen, antwoordt de Winsumer: ‘Er zijn wel gesprekken met clubs geweest en ik sluit ook zeker niet dat ik in de toekomst de draad weer oppak, maar het voorstel van vv Winsum was wel erg interessant. Als oud-speler van Viboa en bezoekende trainer heb ik altijd positieve ervaringen met de club gehad. Na het horen van het verhaal achter, en de toekomstideeën voor het O23-team, werd ik erg enthousiast. Na het gesprek met een afvaardiging van het team werd mij al snel duidelijk dat vv Winsum er goed aan heeft gedaan om dit seizoen met dit team te starten. Het is een gretig en gezellig team met allemaal leeftijdsgenoten die willen presteren én ontwikkelen op het veld. Ik ben blij dat ik hier mijn steentje aan bij mag dragen.’

De oefenmeester is nu nog altijd bij De Fivel te vinden, waar hij het tweede elftal onder zijn hoede heeft. Of dat na volgend seizoen nog zo is, weet Poortinga niet. ‘Dat zal de tijd uitwijzen. Ik denk wel dat ik er minder vaak te zien zal zijn.’ Poortinga hoopt dat er snel weer gevoetbald kan worden zoals het spelletje eigenlijk gespeeld zou moeten worden. Onderlinge oefenpotjes zijn leuk, maar je krachten met tegenstanders van buiten de eigen club meten biedt de liefhebber net iets meer. ‘Misschien gaan we dan wel tegen een vierde- of vijfdeklasser oefenen. De Fivel 1 bijvoorbeeld’, zegt de Noord-Groninger grappend. Het bestuur en Technisch Hart van de Winsumer club wensen Nik Poortinga in ieder geval veel plezier en succes.

No Replies to "Nik Poortinga terug van 'weggeweest'"