Wagenborger Boys kiest ook voor duo trainers

Het bestuur van vijfdeklasser vv Wagenborger Boys heeft in samenspraak met de eerste selectie Reitze Enderle en Martijn Meijer vastgelegd als trainers voor het seizoen 2022-2023. Daarmee heeft het bestuur de positie ingevuld die door het vertrek van Patrick Santing vacant was geworden. Het duo neemt nu al de honneurs waar tot aan het einde van dit seizoen omdat Santing per direct was gestopt.

Martijn Meijer, inmiddels gestopt als speler van het eerste elftal, maar op afroep nog steeds beschikbaar, heeft ook jarenlang in het eerste elftal van de vv Wagenborgen gespeeld en doorliep in zijn jeugdjaren alle selecties bij de toenmalige roemruchte hoofdklasser vv Appingedam. Voetballen is zijn passie en hij wil graag zijn ervaringen en inzichten overbrengen op de spelersgroep van Wagenborger Boys, die uit een mix van ervaren, maar ook jonge spelers bestaat die onlangs de overstap naar de senioren hebben gemaakt.

Meijer (links op bovenstaande foto) is tevens actief als jeugdtrainer bij NWWC een SJO met jeugdspelers afkomstig van de vv WEO, vv Nieuwolda en vv Wagenborger Boys. Naast een drukke baan in de ICT en een jong gezin is hij raadslid van de gemeente Eemsdelta.

Reitze Enderle, die zijn trainerscarrière begon bij Wagenborger Boys, is weer terug op het ‘oude’ nest. Na zijn eerste periode bij Wagenborger Boys is hij in 2020/2021 als assistent-trainer actief geweest bij DVC Appingedam. Na een korte periode bij de vv Harkstede, is hij blij weer aan de slag te kunnen bij de club die hij een warm hart toedraagt. Ook Enderlé is actief als jeugdtrainer van de JO 17 bij NWWC.

De coaches kwamen met elkaar in gesprek en het befaamde ‘ei’ was vervolgens snel gelegd. Zowel Enderlé als Meijer denken vooral elkaar te kunnen aanvullen. Meijer zal, in de rol van assistent, de focus leggen op de voetbaltechnische en tactische aspecten en Enderlé, als hoofdtrainer, focust zich op het groepsproces en de fysieke en voetbal-conditionele aspecten.

Enderlé: ‘De spelers hadden geen plezier meer in het spelletje en het zelfvertrouwen was weg. Het is zaak dat we dit zo snel mogelijk herstellen.’ Dat dit geen eenvoudige taak is, moge duidelijk zijn. De huidige selectie van Wagenborger Boys is niet van dien aard dat er nog heel veel rek in lijkt te zitten. Enkele uitzonderingen daargelaten mag het merendeel van de selectie zich tot de dertigers rekenen. Niels Berends is met zijn 18 jaar de jongste van het stel. Met Arjan Haveman (35), Christiaan Broekhuizen, Arjan Levinga en Martijn Meijer (38) zijn meteen de oudste selectieleden genoemd.

Met name de ouderen zouden de kar moeten trekken. Leiding geven aan het kleine peloton twintigers waar ze tussenin lopen. De routiniers hebben daar echter nog geen blijk van kunnen geven. Enderlé erkent dat, maar voegt er meteen aan toe dat er een kentering zichtbaar is. ‘Tegen De Fivel en Corenos hebben we in elk geval weer een stuk beleving gezien. Het zal wat tijd kosten om alle neuzen weer de zelfde kant op te krijgen, maar dat gaat wel lukken. We werken er in ieder geval naar toe dat er volgend seizoen een ander Wagenborger Boys staat. Er lopen hier genoeg voetballers rond die veel meer kunnen dan ze tot nu hebben laten zien.’

Omdat beide coaches betrokken zijn bij het jeugdvoetbal in Wagenborgen zullen zij zich ook inzetten voor de jeugd die binnen een of twee jaar de overstap naar het seniorenvoetbal maken. Het trainersduo vindt het belangrijk dat je jeugdspelers vooral een ‘lonkend perspectief’ moet kunnen bieden door ze vroegtijdig bij het seniorenvoetbal te betrekken.

 

No Replies to "Wagenborger Boys kiest ook voor duo trainers"