Annabelle Brian heeft eerste prijs te pakken

Annabelle Brian uit Winsum heeft in Eindhoven een goede start gemaakt van het kartseizoen. De eerste ronde van het KNAF Nederlands kampioenschap karting, IAME-series Netherlands wist ze succesvol af te sluiten. Het betekende voor de 14-jarige, al eens uitgeroepen tot sporttalent van Noord-Groningen, een prima ouverture van een jaar waarin nog veel voor haar op het programma staat.

De Noord-Groningse tiener is wel te porren voor een portie adrenaline en op De Landsard kwam ze afgelopen weekeinde prima uit de verf in haar kart. Het circuit is een van de langste outdoor-circuits van Nederland, is 7,5 meter breed en telt een lengte van 1060 meter.

Afgelopen weekend werden er de IAME-series gereden. Annabelle Brian kwam daarin uit in de X3O Junior Klasse. In de voorbereiding werd al snel duidelijk dat haar team de juiste afstellingen had weten te vinden om te zorgen dat ze pijlsnel zou zijn. Ook in de kartsport telt immers elke duizendste van een seconde. Het gesleutel zou zijn vruchten afwerpen. Dat bleek wel tijdens de kwalificatie op zondag. De weersomstandigheden waren goed en ze bleek snel genoeg om telkens als eerste te eindigen.

Tijdens de races en de finale liet Brian nog even zien dat het met haar vorm en het materiaal wel goed zat. In de finale leek ze op zeker moment kansloos voor de eindzege toen ze van de baan werd gekegeld en als zesde de strijd weer oppikte.

Haar tegenstanders weten inmiddels wel dat ze altijd rekening met haar moeten houden en van opgeven was dan ook geen sprake. Binnen enkele ronden had ze de koploper weer te grazen. Ze liet het hele veld achter zich en mocht aan het einde van de voor haar succesvolle racedag de welverdiende beloning ophalen.

Tevredenheid alom in het kamp van de rappe Brian, die naast de IAME Series Netherlands ook aan de IAME series Benelux, IAME series France/ Ladies Cup en IAME Euro Series zal deelnemen. Uiteindelijk moet dat dan leiden tot een groter doel en dat is het verdienen van een ticket voor de IAME World Finales-IWF in Le Mans.

Tijd om rustig achterover te leunen en te genieten van de eerste zege is er niet, want over een paar weken staat de volgende race op het programma. Ook dan is Eindhoven het strijdtoneel van rijders en rijdsters die misschien wel een keer in de voetsporen van Max Verstappen willen treden (foto: Cpoint Erp, cpoint-racewear.com).

No Replies to "Annabelle Brian heeft eerste prijs te pakken"