Oefenwinst SV De Heracliden op Omlandia

SV De Heracliden heeft op eigen veld de oefenwedstrijd tegen het een klasse hoger spelende Omlandia met 2-1 weten te winnen. Voor de Meisters scoorde Martijs Delker beide doelpunten. Namens de Ten Boersters wist Martin Oudman raak te mikken.

Beide teams konden om verschillende redenen niet op volle oorlogssterkte aantreden op het winderige Sportpark Meij. Toch was het alleszins acceptabel wat de gemankeerde teams lieten zien. Met name aan de kant van SV De Heracliden zal men met veel genoegen naar de verrichtingen hebben gekeken.

De thuisclub stond verdedigend goed en was in de omschakeling af en toe gevaarlijk. De vierdeklasser zag de score geopend worden na een kwart wedstrijd. Een aanval over links leidde tot een voorzet van Frank de Boer die door Martijs Delker langs goalie Arjan Riesebeek werd gemikt: 1-0. De Meijsters kregen ook daarna de betere mogelijkheden. Omlandia bleek niet in staat het hechte verdedigingsblok van de gastheren te doorbreken.

‘Dat deden ze gewoon goed. Wij hebben te weinig kunnen creëren om het ze echt lastig te maken’, luidde de mening van trainer Simon Schuil van Omlandia. In het tweede bedrijf was het spelbeeld eigenlijk onveranderd. Omlandia probeerde het wel, maar wist de sleutel niet te vinden die de deur naar het doel van de thuisclub moest openen.

Sterker nog, de gastheren wisten de marge zelfs te verdubbelen toen er een uur was gespeeld. Een voorzet vanaf de rechterkant werd bij de tweede paal door Stef Oosterhuis terug gekopt en door Delker tegen het nylon gewerkt. Nu was het Daniël Venhuizen die de bal uit het net kon halen. Hij had de plaats van Riesebeek ingenomen: 2-0. Een corner van Omlandia leidde in de 70e minuut tot de 2-1 van Martin Oudman. De Ten Boersters probeerden daarna nog wel iets te forceren, maar wisten niet langszij te komen.

Het is een oefenwedstrijd en ook niet meer dan dat’, oordeelde trainer Simon Schuil na afloop van het duel in Uithuizermeeden. ‘We hebben wat dingen uitgeprobeerd. Daar zijn dit soort wedstrijden voor. Normaliter grijp je als trainer veel sneller in als het niet loopt en het gaat echt om de punten. Nu hebben we dat niet gedaan. Ik moet trouwens zeggen dat SV De Heracliden het spelletje goed speelde. Wij hadden daar heel veel moeite mee op het zware veld. Maar goed, daar moet je mee dealen.’

Omlandia komt zaterdag in eigen huis nog een keer in oefenverband samen. De tegenstander is SV Bedum. De ploeg van Jaap Danhof speelt dan op eigen veld weer een competitiewedstrijd en wel tegen Niekerk. ‘Winnen of verliezen is niet zo belangrijk in een oefenwedstrijd. Dan is het vooral zorgen dat je weer wedstrijdfit bent. Desondanks is dit voor ons wel een aardige opsteker. Ik ben van mening dat we een prima wedstrijd gespeeld hebben. In de breedte stonden we goed en als ik heel eerlijk ben? Als we wat beter hadden opgelet, waren er meer goals aan onze kant gevallen.’

* SV De Heracliden – Omlandia 2-1 (1-0). Martijs Delker 1-0; Martijs Delker 2-0; Martin Oudman 2-1.

No Replies to "Oefenwinst SV De Heracliden op Omlandia"