Quirijn Boelens van NEC Delfzijl naar Oranje Nassau

De 22-jarige Quirijn Boelens verkast volgend seizoen van NEC Delfzijl naar eersteklasser Oranje Nassau. Naast hoofdtrainer Marshall Pourier is hij de tweede NEC-er die in de voetbalcompetitie 2022/2023 op het sportpark Coendersborg in Groningen actie zal komen. Pourier keert terug als assistent van de oud-Delfzijlster.

Boelens wordt binnen het team van NEC Delfzijl gezien als een waardevolle voetballer, inzetbaar op het middenveld of als vleugelverdediger. Boelens begon ooit met voetballen in de jongste jeugd van Neptunia en verhuisde vervolgens naar Appingedam, waar hij ook ging voetballen. In de C1 verkaste hij naar GRC met als trainer Erwin Heerlijn. Toen hij hoofdtrainer werd bij NEC Delfzijl, volgde Boelens die weg ook en speelde hij bij de uit Eems Boys en Neptunia ontstane voetbalclub NEC Delfzijl.

Erwin Heerlijn over de nieuwe aanwinst: ‘Ik heb Quirijn indertijd bij NEC op jonge leeftijd bij de selectie gehaald. Hij was toen 15 of 16 jaar en speelde direct met veel flair. Hij debuteerde ook op jonge leeftijd. Het is een technisch vaardige speler die de laatste jaren fysiek een grote ontwikkeling heeft doorgemaakt. Wij waren al langer op zoek naar een speler als hem en hij wilde verder, spannender is het niet. We hebben altijd een soort van verbinding gehouden en de dingen kwamen nu ineens bij elkaar. Bij Oranje Nassau mag hij gaan bewijzen dat hij negentig minuten scherp en geconcentreerd kan spelen.’

De in Appingedam woonachtige Boelens en student Bedrijfskunde aan de RUG, zegt zelf over zijn overgang: ‘Oranje Nassau is een club van naam en voor mij een stap hogerop. Ik heb al jaren een goede band met Erwin Heerlijn en zie er dan ook naar uit om weer met hem samen te werken. Ik denk dat ik met deze stap me nog verder kan ontwikkelen en met ON mee kan doen bovenin de eerste klasse. Maar bovenal vind ik het belangrijk om plezier te hebben met de ploeg, dan komen de prestaties vanzelf (bron: website ON).

No Replies to "Quirijn Boelens van NEC Delfzijl naar Oranje Nassau"