Korfballers DWA/Argo winnen ook van WSS

De korfballers van DWA/Argo hebben de uitwedstrijd tegen WSS uit Oude Pekela in winst weten om te zetten. Het was zoals verwacht een spannende wedstrijd. Na een ruststand van 12-14, wist DWA/Argo in de slotfase aan het langste eind te trekken en kon er een 17-19 overwinning voor de Noord-Groningers op het wedstrijdformulier worden genoteerd.

Er was een kleine wijziging binnen het basisachttal van coach Leo Schuuring. Door corona en studieverplichtingen waren Yvonne Schuuring en Jildau Smedema afwezig, waardoor Lynn van der Kroft de opengevallen plek invulde. WSS schoot uit de startblokken en maakte de eerste treffer. Maar DWA/Argo was, net als de vorige wedstrijd, in de eerste fase erg scherp in het afronden van haar kansen. Binnen vijf minuten stond er een 1-5 voorsprong op het scorebord. Deze doelpunten kwamen uit handen van Sanne Schuuring, Tom van der Laan (2x) en Nick Brandsma (2x).

Na deze scherpe fase van DWA/Argo kende WSS net zo’n periode. Ook de Oost-Groningers wisten namelijk vijf keer op rij te scoren, waardoor zij op een 6-5 voorsprong wisten te komen. Het was meteen een spannend duel, een heel andere wedstrijd dan een week eerder toen Vitesse duidelijk een maatje kleiner was. Het was duidelijk dat DWA/Argo hard moest knokken voor de punten.

Na de 6-5 hielden Tom van der Laan en Sanne Schuuring het hoofd koel met een treffer. Hierdoor stond de stand weer gunstig voor de Winsumers en Bedumers: 6-7. WSS gaf zich echter niet gemakkelijk gewonnen en de thuisploeg was eveneens twee keer trefzeker. DWA/Argo keek opnieuw tegen een achterstand aan. Yarin Smedema maakte met een prachtige doorloopbal de gelijkmaker en hierna vielen de doelpunten om en om. Beide ploegen wisten niet het gaatje van meerdere doelpunten verschil te slaan. Nadat er een gelijke stand van 10-10 was bereikt, wist WSS dan toch het gat van twee doelpunten te maken. DWA/Argo liet het er niet bij zitten en vocht als team hard, maar knap terug. Dit resulteerde in doelpunten van Yarin Smedema, Tom van der Laan, Sam Pestoor en Nick Brandsma.

Opeens was er niet meer een stand van 12-10 voor WSS, maar werd het een voorsprong van 12-14 voor DWA/Argo. Dit was tevens de ruststand. In de rust benadrukte coach Leo Schuuring dat er gevochten moest blijven worden. Het team moest de discipline behouden om de goede kansen te kiezen en met elkaar te knokken voor de punten.

Na de onderbreking slaagde Ole Smedema er in om direct te scoren en hierna duurde het maar liefst tien minuten voordat er weer gescoord werd. Een spannende fase, waarin het beide ploegen niet lukte om de kansen af te ronden. Vooral de verdediging van DWA/Argo stond in deze fase knap te spelen. Natasja Schuuring doorbrak de impasse door de 12-16 te scoren en er ontstond een gat van vier doelpunten in het voordeel van DWA/Argo.

De gasten leken al aan de overwinning te kunnen denken, maar dit was zeker nog niet het geval, want WSS gaf zich nog steeds niet gewonnen en wist met een 13-17 stand, na een doelpunt van Nick Brandsma, namelijk vier keer tot scoren te komen waardoor er in de laatste fase toch weer een gelijke stand (17-17) op het scorebord stond. Het duel bleef enorm spannend in deze slotfase, maar DWA/Argo kon het hoofd koel houden, want er stond een dijk van een verdediging namens de Winsumers en Bedumers. Uiteindelijk waren Ole Smedema en Tom van der Laan beiden nog trefzeker, waardoor DWA/Argo aan het langste eind trok. De eindstand werd dan ook 17-19.

DWA/Argo komt pas op 5 maart weer in actie. Dan staat het duel tegen Olympia op het programma. Olympia heeft ook van WSS gewonnen, dus het zal wederom een spannend duel worden. Deze wedstrijd zal om 19.50 uur in Buitenpost van start gaan.

* Scores DWA/Argo: Tom van der Laan en Nick Brandsma (5x), Yarin Smedema (3x), Ole Smedema en Sanne Schuuring (2x), Natasja Schuuring en Sam Pestoor (1x).

Uitslagen & Stand
Olympia	- WSS 		14-13 (6 febr.)
WSS	- DWA/Argo	17-19

DWA/Argo		2-4
Olympia			1-2
Vitesse			1-0
WSS			2-0

No Replies to "Korfballers DWA/Argo winnen ook van WSS"