Teammanager ‘Appie’ steelt show bij SV De Heracliden

Vierdeklasser SV De Heracliden kwam in eigen huis een 1-1 gelijkspel overeen met het bezoekende Niekerk van de scheidende trainer Joey Witte. Vanuit het oogpunt van de Meijsters bekeken zou je dat een te mager resultaat kunnen noemen, omdat de ploeg van trainer Jaap Danhof graag uit de onderste regionen wil komen. Toch kon de oefenmeester na afloop wel met het resultaat leven. Een groot compliment was er voor doelman Albert de Jonge, normaliter de teammanager van de blauwzwarten.

De Heracliden had op voorhand op een zware wedstrijd gerekend, op een al even zwaar bespeelbaar veld. In het eerste bedrijf was er van een groot krachtsverschil echter geen sprake. Beide teams wisten maar weinig echt uitgespeelde mogelijkheden te creëren, waardoor er bij rust een op dat moment terechte brilstand op het scorebord stond.

Na de pauze zou het wedstrijdbeeld echter veranderen. Niekerk werd sterker, speelde dwingender en wist ook kansen te krijgen. Ze hadden echter buiten Albert de Jonge gerekend. Hij moest als ex-keeper onder de lat omdat eerste doelman Marwin Spriensma (geschorst) en tweede doelman Pieter Buikema (corona) niet van de partij waren. ‘Het is echt ongelofelijk wat hij deed. Hij heeft ons echt in de wedstrijd gehouden’, aldus Danhof. Zelfs een door hem veroorzaakte strafschop wist Niekerk niet langs de sluitpost te schieten.

Lange tijd leek het er trouwens op dat er helemaal niet gescoord zou worden in Uithuizermeeden. Namens de gastheren was het echter Frank de Boer die de score in de 68e minuut wist te openen na een vrije trap vanaf de hoek van het Niekerker strafschopgebied: 1-0. Dan denk je dat je die krappe marge wel over de streep getrokken kan worden omdat doelman De Jonge kennelijk niet van plan was om te capituleren , maar werd daar in de ultieme slotminuten nog een stokje voor gestoken. Ger Ausma zag een inzet half geblokt worden waardoor de bal achter De Jonge viel en het uiteindelijk toch nog enigszins gelukkig 1-1 werd.

‘Ik wil niet zeggen dat het onverdiend was. Niekerk heeft best een goede ploeg en we kwamen ook behoorlijk onder druk te staan, maar wij stonden goed en Appie verdiende het gewoon om de nul te houden. Het is jammer voor hem dat het door zoiets niet lukt, maar goed. We houden een punt aan het treffen over en kijken vooruit naar komend weekeinde. Dan spelen we de uitwedstrijd tegen ON Roden’, aldus Danhof.

* SV De Heracliden – Niekerk 1-1 (0-0). Frank de Boer 1-0; Ger Ausma 1-1.

No Replies to "Teammanager 'Appie' steelt show bij SV De Heracliden"