Uitgedund DRC Phoenix met punt terug uit Enschede

De rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl hebben, gehavend als ze waren, een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen ERC ’69 uit Enschede. De thuisploeg wist het duel wel met 50-46 te winnen.

Zoals veel sportverenigingen heeft ook rugbyclub DRC Phoenix uit Delfzijl de laatste weken personele problemen, veelal veroorzaakt door de Covid-19 pandemie. De uitwedstrijd tegen Enschede stond zondag op het programma en het was lang onzeker of het duel wel zou plaatsvinden. Op alle niveaus bleken de clubs in Nederland kennelijk met dezelfde problemen te kampen. Voor het weekend was aangebroken, waren er namelijk al diverse wedstrijden afgelast. DRC Phoenix besloot desondanks met een zeer kleine afvaardiging het avontuur toch maar aan te gaan.

Op de ranglijst ontlopen Enschede en Delfzijl elkaar niet veel in punten waarbij gezegd moet worden dat DRC Phoenix de goede positie te danken heeft aan een sterke start van de competitie. Doordat de Delfzijlsters een dusdanig gering aantal spelers beschikbaar voor deze wedstrijd hadden, werd men aangevuld met spelers van de thuisploeg waardoor er toch een leuke sportieve pot rugby gespeeld kon worden. De thuisploeg bleek vooral met fysiek zwaardere spelers kansen te creëren waar het team van DRC Phoenix vooral met snelheid in de lijn voor veel gevaar zorgde. Jeugdspeler Brend Offens maakte dit weekend zijn debuut voor de ploeg uit Delfzijl en deed dit niet onverdienstelijk. Met een paar goede tackles wist hij de fysiek sterke tegenstanders af te stoppen.

Voor de toeschouwers ontstond, onder prima weersomstandigheden, een heerlijke wedstrijd waarin beide ploegen veel tries wisten te scoren. De sportieve wedstrijd waarin de scheidsrechter weinig hoefde in te grijpen was een goede promotie van de sportiviteit in de sport rugby. Het was soms erg fysiek, er werden veel harde maar faire tackles gemaakt, maar nooit ging het te ver. Uiteindelijk wist de thuisploeg met 50 – 46 te winnen. Hierdoor kon Phoenix ondanks de nederlaag toch nog een punt voor de competitieranglijst bijschrijven.

Met het spelen van deze wedstrijd is de eerste competitiehelft afgerond voor de rugbyers uit Delfzijl. DRC Phoenix heeft ondanks personele problemen toch een keurige derde plek op de ranglijst weten te bemachtigen, waardoor men de tweede helft van de competitie in de kampioenspoule zal spelen.

No Replies to "Uitgedund DRC Phoenix met punt terug uit Enschede"