Rugbyers DRC Phoenix onderuit in duel met Sneek

Ondanks de stormachtige dagen ging de rugbywedstrijd van DRC Phoenix uit Delfzijl gewoon door. In de eerste helft van de competitie was er thuis nog een zeer zware overwinning geboekt op de mannen van RCS Sneek en nu stond de uitwedstrijd op het programma. Dat het geen al te gemakkelijke opgave zou worden om met een goed resultaat uit het Friese terug te komen, was vooraf al duidelijk doordat een aantal sterkhouders bij DRC Phoenix om verschillende redenen niet van de partij kon zijn. In Sneek werden de Havenkanters op een 46-12 nederlaag getrakteerd.

Op het natte maar redelijk goed bespeelbare ‘Schuttersveld’ van Sneek golfde het spel in de beginfase op en neer. DRC Phoenix werd door de thuisploeg direct onder druk gezet, maar wist zich met goed verdedigend werk onder de druk uit te spelen en zelf ook in kansrijke positie te komen. Scores bleven in de eerste fase van de wedstrijd uit.

Dit kwam ook door de vele persoonlijke fouten, mede veroorzaakt door de weersomstandigheden. De harde rukwinden en vele regenbuien hadden veel invloed op de gedragingen van de bal en spelers van beide teams hadden tijd nodig om hier aan te wennen. Sneek bleek hierin eerder te slagen. Met enkele goede aanvallen werd diverse keren de verdediging van DRC Phoenix gebroken en langzaam maar zeker ontstond een ruime voorsprong voor de thuisclub.

In het verdere verloop van de wedstrijd veranderde het spelbeeld niet. De Friezen waren beter op elkaar ingespeeld en wisten met goede support elke keer weer nieuwe aanvalsfasen op te bouwen. In de eindfase van de wedstrijd wist DRC Phoenix toch nog twee tries te scoren en een conversie waardoor de eer gered werd. Een meer dan verdiende 46-12 overwinning voor Sneek was het eindresultaat. Lang werd daar niet over gesproken. Beide teams hadden na het laatste fluitsignaal vooral behoefte aan een warme douche. Voor DRC Phoenix staat er nu een weekje rust op het programma, waarna op 6 maart de thuiswedstrijd tegen lijstaanvoerder en dus kampioenskandidaat Drachten op het programma staat.

4e klasse Heren Noord-Oost Cup (2e fase)

Uitslagen 20 februari
RC Drachten 1 -	RC Zwolle 2	 9 - 0
RC Sneek 1  -	DRC Phoenix 1	46 - 12

Team	           GW W V	G  Pnt	GW  GT	 +/-
RC Drachten 	        1 1 0	0  9	 9  0	 9
RC Sneek 	        1 1 0	0  7	46 12	 34
RC Zwolle 2	        1 0 1	0  4	 0  9	 -9
DRC Phoenix 	        1 0 1	0  3	12 46	-34
CL Pickwick Players/Rams 2   0 0 0	0  2	 0  0	 0
ERC '69 2	        0 0 0	0  1	 0  0	 0

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix onderuit in duel met Sneek"