SIOS boekt knappe zege op Amicitia VMC

Na de 1-1 op bezoek bij DVC Appingedam is het team van trainer Henk Alssema er in geslaagd een driepunter aan het saldo toe te voegen. In Groningen wist SIOS met maar liefst 1-5 van Amicitia VMC te winnen. Door de zege stijgen de Sauwerders naar de tweede plek op de ranglijst achter koploper Middelstum.

Het duel tegen de Damsters was niet bepaald eentje om in te lijsten of een eervolle vermelding in de geschiedenisboeken te geven. Daarvoor speelden beide teams te pover. In Groningen, onder kunstlicht en op kunstgras liet SIOS zich van een hele andere kant zien. Hidde Boer kon weer als doelman opgesteld worden en gaandeweg de tweede helft werd ook de uit quarantaine teruggekeerde Stefan Bultena nog ingezet.

SIOS begon overdonderend. Binnen een halve minuut lag de eerste treffer in het doel van de Stadjers. Uit een voorzet van Thom Limburg wist Menno Dijkstra de bal achter de goalie van Amicitia VMC te krijgen: 0-1. Binnen het kwartier hadden de gasten de marge weten te verdubbelen. Een corner Menno Dijkstra werd door Dirk Zwakenberg met het hoofd afgerond. Een prima start dus van SIOS, dat zich de gastheren van het lijf wist te houden. De thuisclub probeerde middels wat uitgelokte overtredingen in de buurt van het Sauwerder strafschopgebied te komen. Ook daar boekte men echter geen succes mee.

Rindert Havinga en Menno Dijkstra hadden er eigenlijk voor moeten zorgen dat het geen echte wedstrijd meer zou worden, maar verzuimden de mogelijkheden uit te buiten. Toen Amicitia VMC uit een counter tot 1-2 terug wist te komen, leek het zelfs nog even spannend te worden. Er kwam wel meer druk op het doel van Hidde Boer te staan, maar de sluitpost wist overeind te blijven.

De jacht op de gelijkmaker was geopend, het doelpunt viel aan de andere kant. Joost Huinder zorgde voor 1-3 en daarmee was het laatste restje verzet van Amicitia VMC wel gebroken. De inmiddels ingevallen Stefan Bultena bewees daarna zijn meerwaarde door oog in oog met de Stadse doelman uiterst koel te blijven en de 1-4 binnen te tikken. Gijs Huinder mocht de eindstand vervolgens op 1-5 bepalen. Hij snelde langs de zijlijn, dacht een voorzet te hebben gegeven, maar zag de bal via de grabbelende sluitpost in het doel verdwijnen.

Henk Alssema was uiteraard content met de midweekse overwinning. ‘Het is jammer dat we in Appingedam niet verder wisten te komen dan een gelijkspel, maar dit maakt wel veel goed. We hebben prima gespeeld en achterin weinig weggegeven. Behalve dat dit een goed resultaat is, hebben we de koploper nu ook weer in het vizier. De komende week wordt erg belangrijk voor ons.’

SIOS krijgt het druk, want het speelt drie wedstrijden in zeven dag tijd. Dat zijn overigens alledrie thuisduels. Zaterdag maakt Niekerk zijn opwachting in Sauwerd, waarna er opnieuw een midweeks duel op het voetbalmenu staat. Dan komt OKVC namelijk op bezoek. Een weekend later ontvangt SIOS tegenstander Lycurgus op Sportpark De Lange Twee.

No Replies to "SIOS boekt knappe zege op Amicitia VMC"