Ezinge voelt zich benadeeld door ‘arbitrale dwalingen’

Een gemiste strafschop en een goal die volgens de thuisclub niet goedgekeurd had mogen worden. Dat waren zo’n beetje de ingrediënten van de thuiswedstrijd die Ezinge tegen Meedhuizen speelde. Uiteindelijk zouden de gasten met het kleinst mogelijke verschil winnen en herstelden zich op die manier van twee nederlagen op rij. Zuur voor Ezinge, dat minstens een gelijkspel had verdiend.

In Feerwerd ging het allesbehalve van een leien dakje met de ploeg van trainer Elle Smit. De groenwitten stonden achterin niet goed en Ezinge, dat veel strijdlust aan de dag legde, wist steeds vaker de duels te winnen terwijl ook het positiespel beter was verzorgd. De eerste kansjes waren dan ook voor de thuisclub. Smit besloot al na een half uur in te grijpen. Hij haalde Jordan Zimmerman naar de kant en bracht Jojo Fernandes binnen de lijnen.

Ezinge bleek moeite met de beweeglijkheid en de snelheid van Martijn Groenhagen te hebben en hij was dan ook de eerste die in kansrijke positie kwam te staan. Doelman John Nooren liet zich echter niet door de Meedhuizer verschalken. Een kopbal van Kevin Reiffers zorgde voor te weinig gevaar en niet veel later stuurde de Meedhuizer de verdedigers van de gastheren het bos in, maar bleef een doelpunt opnieuw uit. Het eerste bedrijf werd doelpuntloos afgesloten.

Meedhuizen moest het in de tweede helft zonder de geblesseerd geraakte Brian Vijsma verder. Zijn jongere broer Michael nam vervolgens onder de lat plaats. Het leek er lange tijd op dat het duel zonder doelpunten zou eindigen. Daarna sloeg de vlam echter alsnog in de pan.

Nadat de bal op de helft van Meedhuizen net niet kon binnen gehouden kon worden, ging de vlag omhoog voor een inworp. Toen de grensrechter zag dat een speler van Meedhuizen de bal zo kon meenemen, ging het doek weer naar beneden. Meteen daarna maakte Denis Ticau een overtreding. Nadat de vrije bal snel was genomen, overigens op een andere plek dan waar de overtreding was begaan, kwam Kevin Reiffers plots voor de keeper te staan. Hij maakte handig gebruik van het feit dat Ezinge de organisatie nog niet op orde had, omspeelde de goalie knap en schoot raak: 0-1. Ondanks de hevige protesten van Ezinge bleef de treffer staan.

De gastheren weigerden zich bij de feiten neer te leggen en schroefden de druk op het Meedhuizer doel nog wat op. Het slotoffensief van Ezinge leverde enkele hachelijke situaties op voor het doel van Meedhuizen. Het opportunistische spel leverde zelfs een penalty op na een ongelukkige handsbal van Meedhuizer Tiago Fernandes.

Paul Broekhuizen besloot achter de bal plaats te nemen. Op zijn schouders rustte de taak om Ezinge een op zijn minst verdiend punt te bezorgen. De goed genomen strafschop trof echter geen doel en daarvoor mocht Meedhuizen doelman Michael Vijsma bedanken. Hij keerde de penalty knap, al kwam hij dan ook wel te vroeg van de doellijn af. Scheidsrechter Rozema vond het best.

Uiteraard was men in Ezinge verbolgen over de ‘arbitrale dwalingen’ en de teleurstelling droop van de gezichten af. Niet helemaal onbegrijpelijk, want een gelijkspel was zeker terecht geweest. Ezinge bleef echter met lege handen staan. De wedstrijd had in ieder geval opnieuw aangetoond dat Meedhuizen kwetsbaar is en het team van trainer Ronald Bouwman nog steeds omhoog kan kijken. Ezinge moet dinsdagavond al weer aan de bak. Dan gaat men op bezoek bij Siddeburen.

‘Ik ben van mening dat we zeker niet slechter waren dan Meedhuizen. Ze hadden een licht overwicht en misschien wel de betere kansen, maar wij hebben veel strijd geleverd en hadden hen al vrij snel vast staan. Door de gehanteerde tactiek van beide teams was het erg druk op het middenveld. Daar speelde het grootste deel van de wedstrijd zich ook af. Over negentig minuten bekeken is het erg zuur dat we op deze manier verliezen. Dat heeft mijn team niet verdiend’, aldus coach Bouwman van Ezinge.

Coach Elle Smit was na afloop van mening dat zijn ploeg terecht had gewonnen. ‘Ezinge kreeg niet veel kansen. Wij hadden de betere en hadden misschien wel ruimer moeten winnen. Dit was overigens wel de slechtste wedstrijd die we ooit hebben gespeeld. Daar ben ik zeer ontevreden over.’ Meedhuizen speelt zaterdag tegen Siddeburen. Volgens Smit wordt dat nog een puzzel, want zijn lijst met geblesseerde spelers wordt steeds langer. ‘Maar goed, dat zien we dan wel weer’, aldus de oefenmeester.

* Ezinge – Meedhuizen 0-1 (0-0). Kevin Reiffers 0-1 (foto: Ite Wiersema).

No Replies to "Ezinge voelt zich benadeeld door 'arbitrale dwalingen'"