Jan Medema gaat WEO door seizoen loodsen

Jan Medema gaat bij vijfdeklasser WEO uit Woldendorp aan de slag. De in Appingedam woonachtige trainer gaat de geelzwarten door dit seizoen loodsen. Zoals bekend werd enige tijd geleden afscheid genomen van coach Bob Mulder omdat de ‘klik met de spelersgroep’ er niet meer zou zijn.

Medema heeft wat clubs uit de regio onder zijn hoede gehad. Dat zijn onder meer Farmsum, het voormalige Eems Boys, Appingedam, De Pelikanen en eersteklasser Viboa. In het seizoen 2007/2008 was hij hoofd jeugdopleidingen bij het te r ziele gegane BV Veendam.

De laatste in de serie was SV De Heracliden uit Uithuizermeeden. Dat waren de seizoenen 2014/2015 en 2015/2016. ‘Daarna vond ik het mooi genoeg geweest. Er zijn meer dingen in het leven’, aldus de Damster. Een poosje geleden polste Gerard Zeeman hem of hij WEO niet uit de brand zou kunnen helpen.

‘Ik heb de boot even afgehouden, want het moet wel duidelijk zijn wat er van mij wordt verwacht. Uiteindelijk kreeg hij WEO aan de telefoon en toen Medema hoorde dat het voor het resterende deel van dit seizoen zou zijn, hapte hij toe. ‘Ik snap ook best dat het in deze periode erg lastig is om een nieuwe trainer te vinden en het speelt natuurlijk ook mee dat mijn zoon Jarno in Woldendorp voetbalt. Ik heb wel gezegd dat ik het met mijn overige bezigheden moet kunnen combineren, maar omdat zij op zondag spelen voorzie ik daar geen problemen mee’, zegt Medema.

De spelersgroep is hem niet onbekend en hij heeft al wat wedstrijden van WEO kunnen bekijken. ‘Dat duel tegen THOS was niet best. Die hadden ze zomaar kunnen verliezen. Maar dan zie je bij WEO toch weer ervaren spelers opstaan die de kar trekken. Daar hou ik wel van.’ Een ervaren trainer als Jan Medema past wel bij onze selectie’, zo zegt men in Woldendorp.

De komende weken kunnen wel eens van cruciaal belang zijn voor de plannen van WEO en dat is promotie naar de vierde klasse. Daarvoor moet nog wel ‘even’ met Groen Geel en Veelerveen worden afgerekend. Medema heeft wel zin in dit tijdelijke avontuur. Hij kan zondag meteen aan de bak, want dan maakt Groen Geel zijn opwachting in Woldendorp. De Stadjers hebben in tien wedstrijden zestien punten weten te verzamelen. WEO haalde uit negen duels 23 punten en staat daarmee op de tweede plaats in in de 5e KLasse C.

No Replies to "Jan Medema gaat WEO door seizoen loodsen"