Verslagen midweekse wedstrijden zaterdagvoetbal

SV BEDUM – FC MEPPEL 1 – 2
SV Bedum heeft de 5-1 overwinning in het thuisduel met De Weide geen mooi vervolg kunnen geven. In Meppel kreeg het team van trainer Robbie Wentink na een rommelige wedstrijd, die eigenlijk geen winnaar verdiende, met 2-1 klop van de gelijknamige voetbalclub.

De uitslag die de Bedumers het afgelopen weekeinde in het duel tegen De Weide had neergezet, was ook binnen de gelederen van FC Meppel doorgedrongen. Aan het spel van de Drenten was wel te zien dat ze niet van plan waren om als slachtvee te dienen. Een punt beschouwde men als pure winst. De magere resultaten tot nu toe hadden de club niet onberoerd gelaten en dus werd het hele elftal overhoop gegooid. Ze moesten ook wel, want met acht punten uit elf wedstrijden kun je niet echt gerust achterover leunen.

SV Bedum probeerde de bezoekers op dezelfde manier te bespelen als een paar dagen eerder, maar kwam daarbij niet echt goed uit de verf. Sterker nog, de gastheren moesten erg op hun hoede zijn als een lange bal voor de voeten van de tot spits omgeturnde Camiel Fidom viel.

Na een klein half uur werd duidelijk dat SV Bedum geen gemakkelijke avond tegemoet zou gaan. Joey Mulders wist uit een corner de bal tegen het nylon te schieten en dat betekende 0-1. Voor die treffer was de thuisclub ook al een keer goed weggekomen, dus bleef het opletten. In de slotfase van het eerste bedrijf leek SV Bedum wat beter in de wedstrijd te komen en het was Mark Kruizenga die de achterstand wist weg te poetsen: 1-1.

Die ruststand bood in ieder geval perspectief voor het tweede bedrijf. De Bedumers hielden Mika Taatgen aan de kant en voor hem kwam Twan Ahlers in het veld. De invaller en Mark Kruizenga hadden de gastheren misschien wel op voorsprong moeten zetten, maar het ontbrak aan het laatste zetje. Daarna waren het Rinus Loonstra en Richard de Boer die hun geluk beproefden, maar ook bot vingen. Het was gewoon wachten op een goal. Die viel dan ook, maar aan de andere kant van het veld. Het al redelijk uitgebluste FC Meppel, dat allang blij was met het punt, transporteerde het leer nog een keer naar voren en wist zowaar op 1-2 te komen dankzij een treffer van Camiel Fidom: 1-2.

De Bedumers persten er nog wel een slotoffensief uit, strooide teveel met lange ballen in plaats van te blijven voetballen en moest uiteindelijk het hoofd buigen. FC Meppel kreeg zelfs nog een mogelijkheid om de marge te vergroten, maar die was niet aan de Drenten besteed.

‘We hebben onze stinkende best gedaan en het is dan ook erg zuur dat de prestatie van zaterdag op deze manier teniet wordt gedaan. FC Meppel zit in het nauw. Daar is men blij met ieder punt en zo voetbalden ze ook. Wij konden daar niet goed mee omgaan. Het is jammer, want met een overwinning hadden we er meteen een stuk beter voor gestaan. Maar er is nog geen man overboord. Het middenveld zit dicht op elkaar. Er is nog van alles mogelijk’, aldus oefenmeester Wentink.

SC ELIM – NEC DELFZIJL 7 – 1
Met NEC Delfzijl ging het tot nu toe al niet goed, maar dinsdagavond werd een nieuw dieptepunt bereikt. De uitwedstrijd tegen SC Elim werd met maar liefst 7-1 verloren. Een complete offday. Uithuilen en overnieuw beginnen. Een sportief drama. Het waren maar een paar uitspraken na het desastreus verlopen midweekse duel
.

Al vrij snel na het beginsignaal ging het mis voor de Delfzijlsters en was het Mike Doldersum die de gastheren op 1-0 wist te zetten. Hij zou er voor de pauze nog een tweede aan toevoegen, maar tussendoor was het Justin Benjamins die twee keer raak mikte.

Dat er iets moest gebeuren was aan de kant van NEC Delfzijl wel duidelijk. Het team van trainer Marshall Pourier was echter niet bij machte om een vuist te maken. Justin Benjamins bepaalde de tussenstand op 5-0, waarna Dion Zimmerman de pijn iets wist te verzachten: 5-1. Het waren echter Mike Doldersum en Jan Benjamins die het slotakkoord voor hun rekening namen.

‘Het is echt ongelofelijk, we begonnen gewoon niet scherp genoeg. SC Elim zat er meteen bovenop en wij waren te lief’, vertelt coach Marshall Pourier. ‘Eigenlijk ging het vorige week best wel goed en dan krijg je er zo’n wedstrijd achteraan. Nadat zij op 2-0 waren gekomen hebben we nog wel wat geprobeerd. Er werden echter teveel persoonlijke fouten gemaakt, waardoor zij verder konden uitlopen.’

Een schot op de paal en een goede actie van Bram Mulder hadden een betere beloning verdiend. ‘We hebben er alles aan gedaan, maar hebben het geluk niet aan onze kant’, zegt Pourier. ‘Er zal iets moeten gebeuren om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen’, vindt de coach. En dat gaat NEC Delfzijl op een bijzondere manier doen.

In plaats van te trainen, gaat de hele selectie morgenavond namelijk naar bowlingcentrum Passepartout in Appingedam. Een hele andere manier van benaderen, maar volgens de coach moet er aan teambuilding worden gedaan. En dat hoopt hij op de Damster kegelbaan te bewerkstelligen. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen De Weide. In de vorm van nu voor NEC Delfzijl ook geen eenvoudig rekensommetje, maar Pourier geeft de moed niet op. ‘Als ik hier aan het einde van het seizoen weg ga, wil ik mijn opvolger Roy Kamps niet met een derdeklasser opzadelen’, vertelt hij.

HELPMAN – HOLWIERDE 1 – 3
Holwierde heeft de uitwedstrijd tegen Helpman in een 1-3 overwinning om weten te zetten. Op basis van strijdlust en een collectieve prestatie, was de overwinning volgens oefenmeester Eddy Tuik meer dan verdiend.

De Katmisbewoners konden wel een opsteker gebruiken na twee nederlagen en twee voetballoze weekenden en dus togen Tuik en zijn mannen richting de stad Groningen om de daad bij het woord te voegen. Holwierde begon prima aan het treffen. Binnen tien minuten spelen lag de eerste goal al in het mandje. Yirsan Bouman stuurde Jurrely Torbed de diepte in en hij had alleen de keeper van Helpman nog voor zich. De spits liet zich niet van de wijs brengen en mikte het leer binnen: 0-1.

De beweeglijke gastheren waren niet echt de mindere van Holwierde, maar kwamen over het algemeen niet verder dan de rand van het strafschopgebied. Daarna stokte de creativiteit. Holwierde wist de thuisclub aardig onder controle te houden en kreeg na een half uur spelen een nieuwe kans. Robbie ten Hove kon net niet genoeg power in zijn poging leggen om de goalie van Helpman opnieuw te laten vissen.

Na de doelwisseling verscheen Jeanclar Torbed in het veld voor Tim Visser. Holwierde ging onverdroten door met de voor de rust ook al getoonde strijdlust en zou in de 66e minuut de marge verdubbelen. Jurrely Torbed vocht een duel uit, wist de bal te bemachtigen en zette vervolgens Jeanclar Torbed aan het werk. Die besloot de punt van zijn schoen tegen de bal te zetten en dat betekende 2-0.

De doelpuntenmaker moest tien minuten voor het einde het veld al weer ruimen nadat hij aan zijn hoofd was geraakt. ‘Hij had er wat last van en ik besloot geen enkel risico te nemen’, aldus Tuik. Zijn plaats in het team werd ingenomen door tweelingbroer Jean Carlo Torbed. De Torbed- familie liet zich gelden op de koude dinsdagavond, want Jurrely Torbed maakt er op aangeven van Bram Geurtsen 0-3 van.

De eindstand zou 1-3 worden omdat Helpman in de slotminuten vanaf de zestien meter nog een keer uithaalde en doelman Wouter Kingma het nakijken wist te geven.

‘Ik ben erg tevreden over de manier waarop we deze wedstrijd hebben gespeeld. Natuurlijk is het lekker dat je drie punten mee naar huis neemt, maar ik kijk ook naar het spel van de jongens. Zij hebben een puike teamprestatie neergezet. Dat biedt perspectief voor de rest van het seizoen.’

Zaterdag gaat Holwierde op bezoek bij FC Zuidlaren, dat evenveel punten en gespeelde wedstrijden heeft staan. De dinsdag daarop speelt het team van Tuik op eigen veld tegen Groen Geel.


SIOS – OKVC 7 – 1
Het Sauwerder SIOS heeft een regelrechte zevenklapper uitgedeeld aan slotlicht OKVC uit Oldehove. Qua ranglijst was het team van trainer Henk Alssema ook wel verplicht om te winnen, maar het is natuurlijk altijd prettig om het verschil in krachtsverhoudingen ook in de score uit te drukken. Het werd uiteindelijk 7-1 voor de gastheren.

Binnen vijf minuten na het eerste fluitsignaal had SIOS het net al gevonden. Menno Dijkstra was de man van de openingstreffer. Daarna duurde het even alvorens het opnieuw raak was. En ook nu was Dijkstra de prijsschutter. Na 38 minuten spelen mocht hij zich opnieuw laten feliciteren. Toen had hij namelijk een glaszuivere hattrick achter zijn naam staan: 3-0.

‘Het was eigenlijk een vrij eenzijdige wedstrijd. OKVC had niet veel in te brengen. Ik moet zeggen dat wij na de derde goal vanuit de organisatie zijn blijven spelen. Gewoon ons ding doen en zorgen dat je de voorsprong uitbouwt. Aan het einde van de rit kan het doelsaldo wel eens van doorslaggevende betekenis zijn’, aldus Alssema.

Na de doelwisseling deed OKVC wel iets terug. Jasper Ludema liet zien dat hij een behoorlijke trap in huis heeft. Op een meter of twintig van het doel van Reinder Haan, die de afwezige Hidde Boer verving, mocht hij een vrije trap nemen en wist deze binnen te schieten: 3-1. Meer dan een speldenprikje was het niet, want al snel pakte SIOS de draad van voor de pauze weer op.

Na een uur spelen was het Stefan Bultena die 4-1 liet aantekenen en vervolgens mocht Reinder Haaksema ook een duit in het zakje doen: 5-1. Het halve dozijn werd volgeschoten door Stefan Bultena en uiteindelijk was het Menno Dijkstra die een prima prestatie bekroonde met zijn vierde van de avond en de eindstand daarmee op 7-1 bepaalde.

SIOS had kansen genoeg gekregen om misschien we l in de dubbele cijfers terecht te komen, maar paal en lat stonden succes in de weg. Daarnaast werd er nog een goal van Stefan Bultena wegens vermeend buitenspel afgekeurd

Henk Alssema: ‘Je hebt gelijk dat je jezelf geen uitglijder tegen zo’n ploeg kan veroorloven, maar dan moet je het nog wel even doen. Ik ben blij dat de jongens dat ook hebben beseft. Ik zag ze tijdens de warming-up al vreselijk fanatiek bezig. OP dat moment had ik al het gevoel dat het wel goed zat met de instelling. Het is dan ok mooi dat het op deze manier zichtbaar wordt gemaakt.’

EZINGE – SIDDEBUREN 0 – 1
Ezinge heeft het duel tegen Siddeburen met het kleinst mogelijke verschil verloren. De Boertjes hadden in Bram Spithoff de matchwinner van de avond. De enige goal van de avond viel vlak na de rust.

De Ezingers begonnen enigszins gehandicapt aan het treffen, want Sil Douwsma, Denis Ticau, Jan-Henk Hoekstra en Julian Kemkers ontbraken op het wedstrijdformulier. Daar kwam nog bij dat Wiebe Leistra halverwege het duel weg moest. In zijn plaats kwam Mark Vlonk in het veld.

Coach Ronald Bouwman sprak naderhand van een zure nederlaag. ‘Dit duel was een kopie van zaterdag. We gaan dus weer door één treffer de boot in en missen ook weer een strafschop’, aldus de oefenmeester. Jasper Dijkstra was de pechvogel die de goalie van Siddeburen niet wist te passeren. Volgens Bouwman was de ‘pingel’ ook niet echt goed ingeschoten.

De tegenstander sprak later van een goed gespeelde wedstrijd en was vol lof over de manier waarop Ezinge had gevoetbald. Met veel druk naar voren en agressiviteit in de duels. ‘Ze hadden erg veel moeite met onze speelwijze. We kregen ook meer mogelijkheden. Maar ja, wat koop je daarvoor als je aan het einde van de rit met lege handen staat. Het was het allemaal net niet’, aldus Bouwman.

Toch is hij wel tevreden waarop zijn ploeg voetbalde. ‘Nu de doelpunten nog, daar ontbreekt het bij ons aan. . We missen stootkracht voorin. Iemand die de bal een keer lekker in schiet. Ik ben er van overtuigd dat het wel goed gaat komen met Ezinge. We hebben gewoon wat geluk nodig.’

Na afloop was het muisstil in de kleedkamer van de Ezingers. Bouwman moest zijn mannen er wel even van overtuigen dat de weg nog lang is en dat het kwartje echt wel een keer goed gaat vallen. ‘Misschien is dat zaterdag al wel tegen Noordpool UFC. Wellicht wordt dat zo’n wedstrijd waarin het ineens allemaal gaat lopen’, sprak de trainer hoopvol.

No Replies to "Verslagen midweekse wedstrijden zaterdagvoetbal"