Klimaatgroep Stars onderuit tegen sterk Maashorst

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum hebben in de eigen sportzaal aan de Coendersweg met 5-2 verloren van het sterke WELYNQ/TTV Maashorst dat naar Noord-Groningen was afgereisd met twee Zwitsers in de gelederen. Casper Strindberg en Shuohan Men wisten desondanks allebei een punt binnen te slepen voor de thuisploeg, die zesde staat op de ranglijst van de Eredivisie Heren.

Shuohan Men stond voorafgaande aan de wedstrijd al in het middelpunt van de belangstelling toen ze in het zonnetje werd gezet vanwege het feit dat ze afgelopen najaar voor de derde keer Nederlands kampioen was geworden. De huldiging had door de coronamaatregelen en competitieverplichtingen van Men in Spanje niet eerder kunnen plaatsvinden. Ze ontving van haar club een taart met haar eigen beeltenis. Jan Menninga, wethouder sport van de gemeente Eemsdelta, onthulde een grote foto van het boegbeeld van de Groningse club.

Men leek extra kracht te putten uit alle positieve aandacht. In de openingspartij was ze al heel dicht bij een stunt, maar ontsnapte Elias Hardmeier toch nog na een 2-1 voorsprong van Men: 2-3. De andere Zwitser, Mauro Schärrer, rekende vervolgens af met Colin Rengers: 1-3. Rondom de pauze wist de thuisclub de wedstrijd weer spannend te maken. Casper Strindberg rekende eerst af met Jochem de Hoop, de nummer 24 van Nederland: 3-1. Men zorgde vervolgens voor een stunt door Schärrer met 3-1 aan de kant te zetten.

Net als in de najaarscompetitie ging Strindberg vervolgens onderuit tegen Hardmeier (0-3). Colin Rengers kampte nog met de naweeën van een coronabesmetting en moest het vervolgens afleggen tegen Jochem de Hoop (0-3). Door vermoeidheid moest Rengers het dubbel aan zich voorbij laten gaan. Men en Strindberg speelden voor het eerst samen in het dubbelspel en verloren met 0-3 van het Zwitserse duo Schärrer/Hardmeier. Zo kwam de eindstand op 2-5. Met negen punten uit vier wedstrijden staat Klimaatgroep Stars op de zesde plek van de ranglijst. De strijd om de plekken vier tot en met acht ligt nog volledig open.

Op zaterdag 19 maart staat voor de ploeg uit Middelstum een uitduel op het programma in Hattem. Daar is Van Wijnen/Smash ’70 vanaf 17.00 uur de volgende tegenstander. Het is de huidige nummer vijf van de ranglijst. Op 9 april is de uitwedstrijd tegen deBoer Taverzo 2. Op zondag 1 mei om 14.00 uur sluit Klimaatgroep Stars het reguliere deel van de voorjaarscompetitie thuis in Middelstum af tegen Hilversum.

No Replies to "Klimaatgroep Stars onderuit tegen sterk Maashorst"