Marcel de Groot (HS ’88) nieuwe trainer Omlandia

Marcel de Groot wordt met ingang van het seizoen 2022-2023 de nieuwe hoofdtrainer van Omlandia. De 44-jarige Hoogezandster tekent in Ten Boer een contract voor een seizoen. De Groot is nu nog Hoofd Jeugd Opleiding bij HS88, waar hij aan zijn zesde seizoen bezig is, waarvan de eerste drie jaar als trainer. Voor zijn periode bij HS’88 was De Groot onder meer werkzaam bij ASVB, PJC en Wedde.

Nadat Simon Schuil besloot om te stoppen als trainer, is de technische commissie van Omlandia gelijk op zoek gegaan naar een geschikte opvolger. Uiteindelijk zijn er gesprekken gevoerd met interessante trainers, maar is de keus op De Groot gevallen. ‘Marcel heeft ervaring, werkt gestructureerd, kan teams en spelers individueel ontwikkelen en werkt graag met jonge talenten. Wij zijn blij dat we Marcel hebben weten te overtuigen voor Omlandia te kiezen’, aldus het oordeel van de technische commissie.

De Groot is op zijn beurt ook zeer verheugd met zijn aanstelling en ziet uit naar het moment om voor de eerste keer op het veld te staan in Ten Boer. Hij geeft aan de weg te willen vervolgen die Omlandia onder Simon Schuil is ingeslagen en daarbij zijn eigen visie als trainer te willen gebruiken. Voor nu gaat de aandacht bij Omlandia uit naar het huidige seizoen zodat de huidige hoofdtrainer Simon Schuil in alle rust en ruimte het seizoen goed kan afmaken. Voor de Groot, met wie binnenkort een uitgebreid interview zal verschijnen op de website van Omlandia, geldt natuurlijk hetzelfde bij HS ’88.

Vanuit het kamp van HS ’88 laat men weten het ontzettend jammer te vinden dat De Groot vertrekt. Hij wordt omschreven als een fijne man om mee te werken. ‘Maar we gunnen hem deze stap van harte’, aldus de club.

Daarnaast is er nog meer trainersnieuws, want ook de B-selectie van Omlandia heeft volgend seizoen een nieuwe hoofdtrainer. Daniël Dijk is door de technische commissie aangesteld als trainer voor Omlandia 2 en volgt daarmee Daniel Venhuizen op, die na het huidige seizoen stopt en zich gaat richten op zijn maatschappelijke carrière. Na enkele goede gesprekken waren spelers en de technische commissie het er over eens dat Dijk de juiste man is om mee in zee te gaan.

Dijk is nu nog woonachtig in de stad Groningen, maar verhuist binnenkort naar Veendam. Hij leerde de fijne kneepjes van het trainersvak in Uithuizermeeden bij SV De Heracliden en was ook al als trainer actief bij Middelstum, Winsum en HS ’88.

No Replies to "Marcel de Groot (HS '88) nieuwe trainer Omlandia"