Marshall Pourier en Danny Schudde weg bij NEC Delfzijl

Tweedeklasser NEC Delfzijl heeft met onmiddellijke ingang afscheid genomen van het trainerskoppel Marshall Pourier en Danny Schudde. Dat heeft het bestuur bij monde van vice-voorzitter Hans Roeters wereldkundig gemaakt. ‘De chemie was er niet meer. Als het nou om een paar wedstrijden ging, hadden we de rit wel uitgezeten. We hebben als club echter het gevoel dat er nu ingegrepen moest worden.’ Oud-Neptuniaan Fred Hansen is voor de rest van dit seizoen als plaatsvervanger voor Pourier aangewezen.

NEC Delfzijl draait momenteel het slechtste seizoen sinds het ontstaan van de fusieclub in 2014/2015. Toen promoveerde het onder trainer Erwin Heerlijn naar de tweede klasse, waarin het sindsdien bivakkeert. Onder Kees Pranger werd in het seizoen 2017/2018 nog een periodetitel gepakt. Marshall Pourier nam in het seizoen 2019/2020 het roer over en werd meteen geconfronteerd met de coronapandemie en twee afgebroken competities. Het huidige seizoen kende een vervroegde winterstop, opnieuw vanwege de coronamaatregelen, maar kon niet verhullen dat het met NEC Delfzijl allesbehalve goed ging.

Voor de jaarwisseling werden uit negen duels slechts vijf punten gehaald. Na de hervatting werd er vier keer in competitieverband gespeeld. Die duels werden allemaal verloren. De grootste klap kreeg NEC Delfzijl op 8 maart in en tegen Elim te verwerken. Toen werd de ploeg van Pourier naar de slachtbank geleid. Het werd maar liefst 7-1 voor SC Elim. Vijf dagen later ging men op bezoek bij De Weide, een van de andere degradatiekandidaten. Dat duel leverde een 3-1 nederlaag op, maar met de wetenschap dat het verlies gemakkelijk veel hoger had kunnen uitvallen.

Vorige week werd er nog een teambuildingsessie uitgegooid in de hoop dat men iedereen op een lijn zou kunnen krijgen. Het uitje werd nog wel geslaagd genoemd, maar de resultaten bleven dus uit. Roeters: ‘Na de winterstop is het helemaal in elkaar gezakt. Het vertrouwen is compleet zoek en de teamspirit ontbreekt volledig. We hebben te maken met een elftal vol individualisten die als los zand lopen te voetballen. Het is momenteel een onsamenhangend geheel en er zit totaal geen lijn in. Er mist een leider in het team die mensen op zijn plek durft te zetten.’

Hij stelt dat men met de genomen maatregel niet meteen moet denken dat het nu wel even anders zal gaan. ‘We hopen in ieder geval dat deze maatregel de spelersgroep wel heeft wakker geschud. We moeten terug naar de basis. Mensen op de plek zetten waar ze horen.’ Roeters benadrukt dat de selectie ook eens goed in de spiegel moet kijken. ‘We verwijten Marshall Pourier en Danny Schudde niks. Het zijn echte clubmensen, maar de connectie is er niet meer. Dan kun je wel blijven aanmodderen, maar is het in het belang van club en trainers om een andere weg in te slaan. Daar hebben we nu voor gekozen.’

Er is inmiddels een vervanger gevonden voor de rest van het seizoen. Die heeft NEC Delfzijl uit de eigen gelederen gehaald. Oud-Neptuniaan Fred Hansen heeft zijn sporen als trainer wel verdiend in de afgelopen decennia. Hij zal de komende dertien wedstrijden samen met Toto Kellner, Erwin Tjalma, Elsin Yilmaz en Stefan van Dijken de lijnen uitzetten. Overigens moet men er volgens Roeters wel voor waken dat het zogenaamde ‘schokeffect’ er niet meteen toe zal leiden dat Hansen de tobbende ploeg binnen korte tijd weer aan het voetballen weet te krijgen. ‘Wat dat betreft moeten we realistisch blijven. Er is niemand die hier denkt dat we nu wel even aan degradatie zullen ontsnappen.’ Met vijf punten uit dertien wedstrijden en een doelsaldo van negen treffers voor en achtentwintig tegen is NEC Delfzijl momenteel de hekkensluiter in 2J.

No Replies to "Marshall Pourier en Danny Schudde weg bij NEC Delfzijl"