Eerste verlies in zaal voor korfballers DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo hebben hun eerste return-duel tegen WSS verloren. De ploeg uit Oude Pekela kwam zaterdag p bezoek in Winsum. In de vorige wedstrijd wist DWA/Argo met 17-19 te winnen. Nu was het bij de rust 10-12 in het voordeel van de Oost-Groningers en wist men uiteindelijk ook aan het langste eind te trekken. De eindstand werd 15-20.

Er waren zaterdag wat wijzigingen binnen het vlaggenschip van DWA/Argo. Coach Leo Schuuring werd vanwege Corona vervangen door hoofdtrainer, en tevens oud-coach, André Pettinga. Daarnaast debuteerde Sten van Dijk in de basisopstelling op de plek van de nog steeds geblesseerde Nick Brandsma. Sanne Schuuring begon bij de dames langs de lijn. Een volle Ripperdahal was klaar voor een mooie Winsumer korbalmiddag.

Beide ploegen konden nog niet direct het gat van de korf vinden, maar na drie minuten opende WSS de score met meteen twee treffers op rij. DWA/Argo haakte direct aan, want Ole Smedema en Tom van der Laan waren trefzeker en dit zorgde voor een gelijke stand. Dit was vervolgens gedurende bijna twintig minuten de stand van zaken in deze spannende wedstrijd. De doelpunten vielen hierna om en om, tot een stand van 5-4, waarna WSS ineens vier maal op rij scoorde. Er ontstond voor het eerst een gat van drie doelpunten verschil. Sten van Dijk zorgde voor 6-8, maar WSS was opnieuw trefzeker. Tot aan de stand van 8-11, vielen de doelpunten wederom om de beurt, maar DWA/Argo gaf zich nog niet gewonnen. Tom van der Laan en Yvonne Schuuring zorgden in de slotfase van het eerste bedrijf voor twee doelpunten waardoor DWA/Argo nog maar tegen een achterstand van één doelpunt verschil aankeek. Vlak voor rust wist WSS echter nog de 10-12 te scoren en met deze stand werden de kleedkamers opgezocht.

Coach Pettinga benadrukte in de rust dat er hard werd gevochten en dat dit moest blijven gebeuren. Er was nog niks aan de hand en het kon nog alle kanten op gaan. DWA/Argo had zeer veel pech met het afronden van haar kansen in de eerste helft en was erg gebrand om de tweede helft de geboden kansen wel te verzilveren.

Ook bij de start van de tweede helft werd door beide ploegen nog niet direct gescoord. WSS kon na een paar minuten de impasse doorbreken door twee maal te scoren. Al snel besloot coach Pettinga om de oud-routinier Pieter-Jan Smedema in de ploeg te brengen en ook Sanne Schuuring kwam binnen de lijnen. Op deze manier probeerde Pettinga meer reboundkracht te creëren. Met een stand van 10-14 op het scorebord moest DWA/Argo een versnelling hoger schakelen, ondanks dat er al flink werd gestreden. Yvonne Schuuring en Sten van Dijk waren in deze fase beide trefzeker, waardoor het verschil weer terug naar twee treffers ging. Maar het bleef moeizaam lopen bij de thuisploeg. De geboden kansen werden onvoldoende benut en er werd te snel weer balverlies geleden. WSS kreeg steeds meer vertrouwen en wist in korte tijd uit te lopen naar een stand van 12-19.

Met nog ruim tien minuten te spelen, moest er iets gebeuren bij DWA/Argo. Maar wederom was er in de tweede helft pech met het afronden van kansen, wat zorgde voor af en toe frustratie en ongeloof. De zusjes Natasja en Yvonne Schuuring wisten beide nog wel het gat van de korf te vinden en brachten de stand op 14-19, maar WSS maakte hierna haar laatste treffer. De gasten lieten er geen misverstand over bestaan dat zij met de punten naar huis gingen. In de laatste minuut maakte Natasja Schuuring nog de 15-20, en bij deze stand werd er afgefloten.

Donderdag wordt de inhaalwedstrijd tegen Olympia gespeeld. Deze wedstrijd werd het vorige weekend nog afgelast in verband met de vele corona-gevallen bij de ploeg uit Twijzel. Dit cruciale duel zal om 19.30 uur in de Ripperdahal van start gaan. Daarna komt DWA/Argo zaterdag opnieuw in actie en zal haar laatste reguliere wedstijd van deze zaalcompetitie spelen tegen Vitesse in Beilen. Dit duel begint om 18.25 uur. Afhankelijk van de resultaten zullen er dan eventueel nog twee kruisfinale-wedstrijden gespeeld moeten worden voor promotie. Daarvoor zal DWA/Argo bij de eerste twee van de poule moeten eindigen.

* Scores DWA/Argo: Sten van Dijk en Yvonne Schuuring (3x), Natasja Schuuring, Tom van der Laan en Ole Smedema (2x), Jildau Smedema, Yarin Smedema en Sam Pestoor (1x).