Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week beginnen we voor de verandering weer helemaal bovenin. Zo goed en zo kwaad als het gaat proberen we ieder weekend zoveel mogelijk wedstrijden mee te nemen. Dat lukt helaas lang niet altijd. Voor EemsmondSport zou het leuk zijn als er wat meer clubverslaggevers opstaan die een bijdrage willen inleveren. Ben jij de persoon die een gemakkelijke stijl van schrijven heeft en op een objectieve manier kan weergeven wat er op het veld allemaal gebeurt? Neem dan eens contact op via info@eemsmondsport.nl. Samen kunnen we de regionale sport een nog beter podium bieden.

1e Klasse E Zaterdag
WINSUM – ZEEROBBEN 1-1

VV Winsum heeft in een niet bijster hoogstaande wedstrijd op eigen veld met 1-1 gelijk gespeeld tegen Zeerobben uit Harlingen. Daarmee had de thuisclub een punt gewonnen en lieten de Friezen twee punten liggen. Na vijf minuten spelen lag Rick Schaaphok al languit op het gras. De fluitist van dienst zag er een strafschop in en dus kwam de bal op elf meter van doelman Jacob de Vries te liggen. José Bello liet het buitenkansje liggen. Het was dit seizoen al de vierde keer dat Winsum vanaf de penaltystip niet tot scoren wist te komen.

Twee minuten later was het Thomas Kauw die een voorzet van Wouter Bloem langs doelman Jacob de Vries tegen het nylon wist te koppen: 1-0. Een prima start dus voor het team van trainer Bert Vos. Het goede begin zou geen vervolg krijgen. In de 23e minuut werd een schot van afstand door Steffen Vader van richting veranderd. Goalie Wouter Meijer was kansloos en dus kon de 1-1 op het scorebord gezet worden. Zeerobben werd daarna steeds sterker. Winsum moest in de achteruit, maar bleef in het eerste bedrijf overeind.

Na de pauze kreeg Wouter Bloem een unieke mogelijkheid om de gastheren andermaal aan de leiding te helpen. Oog in oog met de Friese goalie wist hij deze kans niet te verzilveren. De gasten kregen daarna volop de gelegenheid om het duel naar zich toe te trekken, maar misten de finesse om de klus te klaren. Uiteindelijk zou het bij de remise blijven en daar mocht met name Winsum zeer tevreden over zijn.

3e Klasse C Zaterdag
SC STADSPARK – OMLANDIA 0-3

Het Ten Boerster Omlandia heeft zaterdag zijn derde zege op rij weten te boeken. Thuisclub SC Stadspark werd met 0-3 aan de kant gezet door het team van trainer Simon Schuil. De aftrap van de wedstrijd vond pas om vijf uur plaats, maar daar leek Omlandia geen hinder van te ondervinden. Het spel werd in de 26e minuut door Jeremy van Coevorden op de kar gezet. Hij dribbelde zichzelf een weg in het strafschopgebied van de gastheren en ging vervolgens onderuit. De toegekende strafschop werd door Martin Oudman benut: 0-1.

Amper tien minuten later was het weer raak. Nu fungeerde Oudman als aangever en was het Van Coevorden die met een fraaie lob voor 0-2 wist te zorgen. Na een dik uur spelen was het duel beslist. Uit een vrije trap was het Martin Oudman die zijn tweede van de middag liet aantekenen en daarmee was de winst van Omlandia wel veilig gesteld: 0-3.

GROEN GEEL – SC LOPPERSUM 2-2
SC Loppersum heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Groen Geel. Dat zou je een verdienstelijk resultaat kunnen noemen, ware het niet dat de Lopsters de winst liever in de zak hadden gestoken, omdat ze dan qua stand goede zaken hadden kunnen doen. Het team van trainer David van der Kam leek hard op weg om die doelstelling te bereiken, want na ruim een half uur stonden de bezoekers op een 0-2 voorsprong dankzij treffers van Joris Jurna en Diederik Dijk.

Na tien minuten werd een vrije bal keurig door Joris Jurna verlengd en een goede aanval over rechts leidde tot een voorzet van Jacob Havinga. De doelman van de Stadjers kreeg de bal niet onder controle, waarna Dijk profiteerde. Tim Maneschijn kreeg daarna twee goede kansen om het duel al in een vroeg stadium in het slot te gooien, maar verzuimde dit te doen. Zeven minuten na de doelwisseling lag de 1-2 van Indy Roode in het mandje.

Groen Geel was daarna beter en dreigender, maar toch kreeg SC Loppersum kansen om opnieuw tot scoren te komen. Max Makken kwam op zeker moment oog in oog met de goalie van Groen Geel te staan. Hij kreeg de bal niet tussen de palen door. Terwijl Groen Geel steeds opportunistischer begon te spelen, gokte SC Loppersum teveel op ballen die wel een keer goed zouden vallen. Er zat weinig rust meer in het spel. De gelijkmaker van Thomas Metzemaekers viel pas in blessuretijd. De communicatie achterin was even weg bij SC Loppersum en de gastheren profiteerden meteen: 2-2.

‘We hebben het eerste half uur goed gespeeld. Op dat moment hadden we een derde treffer moeten maken. Dan had ik nu een heel ander verhaal verteld. Groen Geel was na rust beter en dreigender, terwijl wij te weinig voetbal hebben laten zien’, zegt oefenmeester David van der Kam.

ADUARD 2000 – NOORDWOLDE 2-3
Noordwolde leek zaterdag een moeilijke middag tegemoet te gaan in de uitwedstrijd tegen Aduard 2000. De ploeg van coach Roy Kamps keek na een klein uur spelen tegen een 2-0 achterstand aan en de dreiging van een nederlaag hing boven de hoofden van de geelzwarten. Noordwolde wist zich in het laatste half uur van de wedstrijd echter op te richten.

Noordwolde kreeg al vroeg in de wedstrijd met tegenslag te maken. Laurens Groeneveld en Joram Wijnstra vielen met een blessure aan de hamstring uit en zijn waarschijnlijk voor langere tijd uitgeschakeld. In hun plaats verschenen Jurriaan Kampen en Bill Baar binnen de lijnen. De toch al kleine selectie van Kamps werd op deze manier nog verder uitgedund. Het waren overigens wel wissels die zich zouden uitbetalen. Voor de pauze wist Aduard 2000 op voorsprong te komen door een treffer van Rick Kazemier: 1-0. Volgens Noordwolde was er een buitenspelsituatie aan vooraf gegaan, maar de treffer werd wel toegekend.

Kamps drukte zijn mannen gedurende de thee op het hart dat er geen verslapping mocht plaatsvinden. ‘Het kan toch niet waar zijn dat ik jullie enige leider ben. Sta eens op met elkaar’, probeerde hij zijn mannen te motiveren. En toch zou het na de doelwisseling opnieuw mis gaan. Een vrije trap werd, gedragen door de straffe wind, langs goalie Jorik Smienk gemikt: 2-0.
De thuisclub dacht in een zetel te zitten, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. In de 65e minuut was het invaller Bill Baar die na een schitterende actie voor 2-1 wist te zorgen. Net voor die treffer had Kamps wat omzettingen gepleegd, waardoor het op het middenveld en voorin beter begon te lopen. Noordwolde had zichzelf opgeladen en maakte serieus jacht op de gelijkmaker. Aduard 2000 had het even niet meer en in de 70e minuut was het die andere invaller, Jurriaan Kampen, die uit de rebound van een vrije trap 2-2 liet aantekenen.

De gasten wilden meer en kregen dat ook. Bill Baar stevende in de 75e minuut het strafschopgebied van de Aduarders binnen en werd vervolgens tegen de grond gekwakt. Marco Vos wist de toegekende penalty te verzilveren: 2-3. De wedstrijd stond op zijn kop en dat was volgens Kamps mede aan Baar te danken. ‘Hij heeft ons wakker geschud. Daarna hebben ze met z’n allen laten zien wat ik in de rust van hen had gevraagd’, aldus de oefenmeester.

4e Klasse C Zaterdag
LYCURGUS – MIDDELSTUM 2-1

Vroeg of laat komt het moment dat zelfs een koploper onderuit gaat. Dat moment was voor Middelstum zaterdag aangebroken. De uitwedstrijd tegen Lycurgus ging namelijk met 2-1 verloren. Het was pas na dertien wedstrijden de eerste nederlaag voor het keurkorps van trainer Jelmer Meinardi.

Het duel leek niet eens zo gek voor de Middelstummers te beginnen als clubtopscorer Mateo Milkovic al vroeg in de wedstrijd koelbloediger was geweest. Hij wist de doelman van de Stadjers echter niet te verschalken. Halverwege de eerste helft wist Lycurgus op voorsprong te komen door een treffer van Mickey van der Horst: 1-0. Hij was ok verantwoordelijk voor de 2-0 van de gastheren en kennelijk werd bij Middelstum toen pas duidelijk dat er iets gedaan moest worden om een dreigende nederlaag te voorkomen. De eerste dreiging kwam van Aijolt Douma. Diens poging strandde op de paal. Xander Anema liet daarna een mogelijkheid liggen en vervolgens was het Douma die voor de aansluitingstreffer wist te zorgen: 2-1. Er was daarna nog tijd genoeg om de stand gelijk te trekken, maar zo ver zou het niet meer komen.

AMICITIA VMC – DVC APPINGEDAM 0-2
DVC Appingedam heeft zichzelf een goede dienst bewezen door de uitwedstrijd tegen Amicitia VMC met 0-2 te winnen. Door de zege heeft het team van trainer Duurt Dijkman iets meer afstand genomen van de onderste plaatsen, al geeft de stand op dit moment dan ook een nogal vertekend beeld.

‘Het vertrouwen groeit’, sprak Duurt Dijkman na afloop van de gewonnen tweestrijd. Hoewel er in het eerste bedrijf niet veel gebeurde waaruit dat moest blijken, groeide toch het besef dat er iets te halen viel. Na de doelwisseling zocht DVC Appingedam vaker de diepte en was het Kenan Aydinoglu die uit een corner van Devante de Windt 0-1 wist te scoren. Op een paar corners na gaven de Damsters niks weg. In de slotminuten probeerde De Windt het nog met een schot, dat geblokt werd en voor de voeten van Tymen Hoogendorp viel: 0-2.

5e Klasse C Zaterdag
ZEESTER – DE LAUWERS 3-4

Het Zoutkamper Zeester heeft op eigen veld tegen De Lauwers een 3-4 nederlaag geleden. De thuisclub moest iedere keer achter de Friezen aan. Van 1-2 werd het 2-2 en daarna 2-3 en 3-3. Uiteindelijk viel de winnende in de extra tijd. Het kwartje had beide kanten op kunnen vallen, maar viel voor Zeester aan de verkeerde kant. De Zoutkamper treffers waren van Jasper Nienhuis, Henri Nienhuis en Chris Noordhof. Overigens speelde doelman Daniël Veenstra van Zeester een hele ongelukkige wedstrijd. Hij ging bij drie van de vier tegentreffers niet vrijuit.

5e Klasse E Zaterdag
WARFFUM – NOORDPOOL UFC 2-2

Het duel tussen de ‘buren’ Warffum en het Uithuizer Noordpool UFC is in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Kevin Jansen wist de gastheren op voorsprong te schieten. Stefan van den Berg fungeerde daarbij als aangever nadat er goed druk op de defensie van Noordpool UFC was gezet, de bal veroverd kon worden en de weg naar het doel open lag: 1-0. Warffum was de betere ploeg, maar weigerde de kansen te verzilveren. Namens de Uithuizers was het Danillo Machiels die de stand gelijk wist te trekken en er tevens verantwoordelijk voor was dat Warffum op zeker moment achter de feiten aan liep: 1-2. Het duurde tot ver in de tweede helft alvorens Warffum die achterstand wist weg te poetsen. Roel Klinkhamer tekende voor de assist en Kevin Jansen was andermaal de scherprechter: 2-2.

EZINGE – DE FIVEL 0-2
De eindstand van het duel tussen thuisclub Ezinge en het bezoekende De Fivel was halverwege het duel al bereikt. Mark Kramers en Corné Bos waren de doelpuntenmakers bij de Riepsters. Ezinge was voor de rust de betere van de twee ploegen volgens trainer Ronald Bouwman en kreeg volgens hem ook mogelijkheden om tot scoren te komen. De kansen waren echter niet besteed aan Daan Douwsma (lat), Sil Douwsma (bal van doellijn gehaald) en een poging van Jasper Dijkstra die overigens knap werd gepareerd.

Wat dat betreft was De Fivel een stuk effectiever. Ezinge miste de kracht om het wedstrijdbeeld na de pauze nog op zijn kop te zetten, zodat De Fivel uiteindelijk de winst in de knip kon steken.
‘Wij waren de betere ploeg en hadden ook de betere kansen. Die hebben we benut. Zij kregen veel corners, maar werden daar niet gevaarlijk mee. We hebben ons in de tweede helft te kort gedaan door mogelijkheden onbenut te laten’, luidt de versie van Wilhem van der Wiel van De Fivel.

ZEC – STEDUM 3-0
Stedum had nog wat goed te maken na de 3-6 nederlaag tegen Warffum, maar trof in het Zandeweerster ZEC de verkeerde tegenstander om het blazoen wat op te vijzelen. De ploeg van trainer Marinus Siekman zegevierde na een slechte wedstrijd, waarin beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren, met 3-0 door treffers van Kjell Posthumus en Melvin Sikkema (2).

Volgens Siekman was het slechte niveau vooral te wijten aan de hoge trainingsintensiteit van zijn ploeg en de vele midweekse duels die afgewerkt moeten worden. ‘Daarnaast hebben we wat jongens die in de zaal voetballen. Dat vreet ook energie. We moeten deze week maar een beetje rustig aan doen, zodat we er zaterdag tegen De Fivel goed op staan.’

Stedum-trainer Robert Benes vond dat zijn team de eerste helft de minst slechte van de twee ploegen was geweest, maar de kansen weigerde te benutten. ‘Dat deed ZEC wel in de tweede helft. Al met al was het een teleurstellende middag met ZEC als terechte winnaar’, aldus de coach.

SIDDEBUREN – GEO 0-4
En daar was hij weer. De man die uit naam van GEO al veel doelpunten heeft laten noteren, voegde er zaterdag drie aan toe in de uitwedstrijd tegen Siddeburen. Bart van der Tuuk stond weer op scherp en daar hadden de Garmerwolders profijt van. Alex Sarfo had het bal al vrij snel geopend.

Het was volgens trainer Leendert Nieborg van GEO een ‘vrij eenvoudige’ overwinning. Voor de thee wist Siddeburen nog wel in de buurt van het Garmerwolder doel op te duiken, maar de standaardsituaties leverden niks op. ‘Eigenlijk was deze stand niet eens geflatteerd. We hadden nog vaker moeten scoren’, aldus Nieborg. Hij moest overigens, vanwege de vele afwezigen, een beroep doen op jongens als Niels Werdekker en Diederik Top. Spelers die ooit tot de vaste kern van het eerste team werden gerekend, maar nu niet meer trainen. ‘En ze doen mee alsof ze nooit zijn weggeweest’, lacht Nieborg.

WAGENBORGER BOYS – SV TEO 4-0
Ze zullen elkaar op de bank bij Wagenborger Boys wel een paar keer in de armen hebben geknepen. Hoe was het in hemelsnaam mogelijk dat de tobbende ploeg van trainer Reitze Enderle bij rust een 4-0 voorsprong had weten te bewerkstelligen. En toch was dat de realiteit.

Het duel, dat overigens in Ten Post werd gespeeld, was amper op gang gekomen of Erik Kort joeg de bal van een meter of dertig in het kruis: 1-0. Wesley Sannes verdubbelde de marge na een toegekende strafschop en vervolgens was Mike Poker de snelste na een scrimmage voor het doel van SV TEO: 3-0. Nog voor het rustsignaal had geklonken deed Erik Kort het nog een keer dunnetjes over. De manier waarop hij raak schoot was identiek, de afstand met twintig meter iets kleiner: 4-0.
Een ongekende weelde voor de Wagenborgers. Enderle waarschuwde zijn ploeg voor al teveel euforische gevoelens omdat dit hen al eens eerder was opgebroken. Wagenborger Boys bleef echter bij de les. Het zag keeper Jochem Smit fantastisch redden en SV TEO twee keer op de paal mikken, maar verder kwamen de Ten Posters niet.

‘We hadden de mazzel nou eens een keer aan onze kont hangen’, vertaalde Enderle de vreugde over de verrassende zege. ‘Het is ook niet zo dat we van de onderste ploeg hebben gewonnen, maar van een middenmoter. Voetballend gezien maken we stappen, dit moest er vroeg of laat een keer uit komen. Ik ben blij dat het op deze manier naar voren is gekomen. Ik weet ook dat een zwaluw nog geen zomer maakt, maar dit is wel even lekker.’

SGV – MEEDHUIZEN 4-1
Het Schildwolder SGV is niet de tegenstander van Meedhuizen dit seizoen. Ging de eerste confrontatie tussen beide teams al met 4-1 naar SGV, dat was zaterdag ook het geval. Jos Hoeksema was drie keer succesvol voor de thuisclub. Een zuivere hattrick werd het niet, omdat Sander Dijkstra er een goal tussendoor joeg. Namens de ploeg van coach Elle Smit was Louis Stokhof de Jong de enige die het doel van de thuisclub in beroering wist te brengen.

CORENOS – EENRUM 2-1
Je hebt van die wedstrijden die je achteraf het liefst zo snel mogelijk vergeet. Het duel dat Corenos op eigen veld speelde tegen slotlicht Eenrum zal in Roodeschool zeker tot dat rijtje gaan behoren. De gastheren hadden nog net geen honderd procent balbezit, maar wisten zich lange tijd geen raad met de bus die de Marnebewoners in het eigen strafschopgebied hadden geparkeerd. De Eenrumers deden er alles aan om de kampioenskandidaat een loer te draaien. Ze hadden zich behoorlijk ingegraven en hielden alleen Bobo Miedema voorin.

Toch konden de bezoekers niet voorkomen dat Corenos de score binnen een minuut had opengebroken. Sven Knot was de te bejubelen man: 1-0. Een lange haal richting strafschopgebied van Corenos leidde na een kwart wedstrijd zowaar tot de 1-1 van Bobo Miedema. Doelman Mark Monden maakte een inschattingsfout en vervolgens was het afstoffen geblazen.
Eenrum had op dat moment wat het wilde en maakte niet echt aanstalten om er een wedstrijd van te maken. Corenos had het er lastig mee op het eker niet vlakke hoofdveld van de thuisclub en leek zelfs averij op te lopen. In de 93e minuut bezorgde Elwin Wezeman de koploper alsnog de drie punten en werd er een zucht van verlichting geslaakt: 2-1. Eenrum baalde gigantisch. Ze waren dicht bij een stunt geweest, maar trokken uiteindelijk toch nog aan het kortste eind.

5e Klasse F Zaterdag
ERICA ’86 – SC SCHEEMDA 2-5

SC Scheemda heeft op bezoek bij hekkensluiter Erica ’86 niet laten verrassen. De Scheemders wonnen de tweestrijd met 2-5 door doelpunten van Niek Smit (3), Sven Bootsman en Jarik Bleeker. Namens de Drenten waren het Tygo Jansen en Joop van Veen die het net lieten bollen. Dinsdagavond moet SC Scheemda andermaal aan de bak. Dan gaat men op bezoek bij Bargeres, dat uit elf wedstrijden evenveel punten (25) als de Scheemders heeft weten te verzamelen. Inzet van het duel is de derde plaats op de ranglijst, die nu nog door SC Scheemda wordt bezet omdat zij een beter doelsaldo hebben.

VVS OOSTWOLD – BATO 3-1
BATO was vol goede moed afgereisd voor de ontmoeting met VVS, maar zag zich in een tijdsbestek van nog geen tien minuten voor een schier onmogelijke opgave geplaatst. De gasten hadden voor de pauze meer balbezit dan VVS, maar deden daar weinig mee. BATO had niks te klagen toen een forse overtreding op de veel te snelle Romke Smit niet met rood werd bestraft en de toegekende strafschop door Hielke Koning onschadelijk werd gemaakt, anders had de voetbalwereld er misschien heel anders uit gezien.

De bezoekers wisten er wat vertrouwen uit te putten, maar kregen na de doelwisseling het deksel al snel op de neus. ‘De ruimte lag op de flanken. Ik heb de jongens op het hart gedrukt om daar meer gebruik van te maken’, vertelt trainer Egbert Bosma. Zijn woorden misten hun uitwerking niet. Romke Smit (2) en Gerjan Drenth maakten in korte tijd een einde aan alle illusies van de bezoekers: 3-0. De treffer die Roy Zweep in de slotfase nog met het hoofd wist te produceren, was niet meer dan een pleister op de wond: 3-1. Tussendoor liet keeper Tim Ludwig van VVS nog even zien dat hij zijn mannetje ook wel staat.

Zaterdag wacht VVS een klus van formaat. Dan gaat de ploeg van Egbert Bosma op bezoek bij SC Scheemda. Die duels hebben van oudsher altijd net iets extra’s en de Oostwolders hebben nog een appeltje te schillen met de Scheemders. Afgelopen najaar werd VVS immers met 0-7 van het eigen sportpark geveegd, waarbij Danny Blaauw vier treffers voor zijn rekening wist te nemen.

5e Klasse C Zondag
De top drie in de 5e Klasse C heeft afgelopen zondag geen fout gemaakt. Lijstaanvoerder Veelerveen won betrekkelijk eenvoudig met 1-5 op bezoek bij Kloosterburen. Voor de thuisclub was Gideon Steur de enige succesvolle schutter. Drieborg wist gastheer Alteveer met 0-4 aan de kant te zetten en het Woldendorper WEO houdt de tweede plaats in handen dankzij een 0-3 zege op thuisclub Yde de Punt. De doelpunten voor het team van coach Jan Medema werden gemaakt door Daniël Boekee (2) en Niels Jansen. Usquert ging op eigen veld met 1-3 onderuit tegen DWZ. Het Usquerder doelpunt kwam voor rekening van Het duel tussen SV Woltersum en Oldambtster Boys werd afgelast, Die wedstrijd staat nu voor donderdag 31 maart gepland. De aftrap is om 18.45 uur.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"