De Fivel verplettert onthutsend slecht ZEC

De Fivel heeft geen spaan heel gelaten van het Zandeweerster ZEC. De gasten kregen onder de Riepster toren een enorm pak slaag van het ‘andere Oranje’ van trainer Wilhem van der Wiel. De gastheren wisten de ongelijke strijd met maar liefst 8-0 te winnen. ZEC eindigde de wedstrijd met negen man. Richard Knol (2x geel) en Ingmar Blaauw (rood) werden in de slotminuten door scheidsrechter Kort van het veld gestuurd.

Een week eerder kon Stedum nog niet blootleggen dat het met ZEC allesbehalve goed gaat. Tegen De Fivel werd echter pijnlijk duidelijk gemaakt dat het team van Siekman niet in goeden doen is. ‘Alles is afhankelijk van trainingsintensiteit, weekendjes weg en blessures’, mopperde de oefenmeester. Vincent Zijlstra, Julian Uil en Damian Linstra ontbraken op het wedstrijdformulier.

En toch begon ZEC eigenlijk helemaal niet slecht. Men durfde druk te zetten op het doel van de gastheren. Na een dik kwartier was de storm echter al weer gaan liggen. Het optische overwicht had niet veel meer opgeleverd dan twee schoten die doelman Sander Steenbergen betrekkelijk eenvoudig wist op te pakken omdat ze recht op hem af werden gevuurd. De Fivel wist ZEC steeds verder terug te dringen en dus moesten de Zandeweersters bij balverlies van de thuisclub al snel de diepe bal hanteren om nog in de buurt van het strafschopgebied van de ploeg uit Zeerijp te komen. Dat lukte amper waardoor De Fivel steeds weer kon opbouwen.

Mark Kramers leek op weg naar de openingstreffer, maar ging in het strafschopgebied van ZEC door toedoen van Kjell Posthumus onderuit. Corné Bos besloot de toegekende strafschop te nemen. Hij liet de kans liggen om de wedstrijd open te breken. De bal verdween naast. De eerste goal kwam overigens wel op naam van Corné Bos te staan. Hij ontving de bal vanaf de zijkant van Mark Kramers en schoot keurig langs goalie Nick Blok: 1-0. De tweede ontstond uit een corner en werd door Kramers met buitenkant rechts in het doel gewerkt: 2-0. Tot aan de pauze wisten de bezoekers de schade nog enigszins te beperken.

Na de thee was het al snel gedaan met de Zandeweersters. De derde en vierde treffer van De Fivel lieten niet lang op zich wachten. Joran Bos is normaliter een vaste waarde binnen het team van Wilhem van der Wiel, maar was ziek geweest en had niet getraind. Hij mocht na de doelwisseling invallen voor Thomas Robinson. Binnen enkele minuten was al wel duidelijk dat Bos helemaal ontketend was. Als het maar enigszins kon, joeg hij het speeltuig richting goalie Blok en had hij de sluitpost binnen enkele minuten ook al twee keer gepasseerd.

Met ZEC was het na de 4-0 wel gedaan. De ploeg stortte helemaal in, was veel te slap in de duels, kwam vaak te laat en had veel overtredingen nodig om zich de thuisclub van het lijf te houden. Dat lukte de gasten niet en dus kon De Fivel rustig verder werken aan het uitbouwen van de voorsprong. Corné Bos (2) en Joran Bos vijzelden het totaal op en uiteindelijk deed Thomas van der Veen ook nog een duit in het zakje: 8-0. Een ongekende weelde voor De Fivel, dat vervolgens de kans liet liggen om richting de dubbele cijfers te gaan. Eirik Eide mocht na een charge van Wessel Feenstra een penalty nemen, maar kreeg de bal ook niet tussen de palen door. Blok wist de inzet onschadelijk te maken.

Het duel ontaardde vervolgens in de slotminuten in een partijtje vrij worstelen na een overtreding van Niels Ronde op Ingmar Blaauw. De elleboog van de Riepster werd in de nek van Blaauw geplant en die liet dat niet op zich zitten. Hij deelde een tik uit en kreeg vervolgens de rode kaart voorgehouden. Ronde kwam er met geel van af en dat was weer tegen het zere been van Richard Knol. Die had al geel op zak, kwam ook nog even verhaal halen en kreeg vervolgens zijn tweede geel. Ook hij kon vertrekken. Meteen daarna besloot scheidsrechter Kort voor het einde te fluiten. Dat was het enige verstandige wat hij op dat moment kon doen.

‘Alles viel nu een keer goed. Dit is een fantastisch resultaat. We willen nog steeds promoveren en het liefst middels een kampioenschap. Corenos heeft de leiding, maar op deze manier houden we de druk er vol op. Het is jammer dat we de dubbele cijfers niet hebben weten te halen. Dat had wel gemoeten. Maar goed, we hebben een prima wedstrijd gespeeld en ZEC volledig zoek gespeeld’, aldus Wilhem van der Wiel. Over het incident zei de oefenmeester; ‘Ronde had helemaal niet de intentie om zijn tegenstander te slaan. Hij kwam gewoon erg ongelukkig uit en raakte hem in de nek. Het is jammer dat de wedstrijd op deze manier tot een einde moest komen.’

‘Dit was echt bar en boos. We speelden onthutsend zwak. De jongens moeten maar eens een keer in de spiegel kijken. Dat je op zo’n manier van het veld wordt geveegd? Dat kan echt niet’, sprak Marinus Siekman na afloop. Hij wilde zijn versie van het incident ook nog wel even kwijt. ‘Over die twee veldverwijzingen kan ik kort zijn. Die waren terecht. Als de scheidsrechter consequent was geweest, had hij Ronde echter ook van het veld gestuurd. Die begon namelijk met slaan. Gelukkig spelen we dinsdag al weer uit tegen GEO. Ik hoop dat we deze voor ons zeer vervelende middag dan weg weten te spoelen.’

* De Fivel – ZEC 8-0 (2-0). Corné Bos 1-0; Mark Kramers 2-0; Joran Bos 3-0; Joran Bos 4-0; Corné Bos 5-0; Corné Bos 6-0; Joran Bos 7-0; Thomas van der Veen 8-0.

No Replies to "De Fivel verplettert onthutsend slecht ZEC"