SGV revancheert zich voor thuisnederlaag tegen Stedum

Stedum heeft in de thuiswedstrijd tegen het Schildwolder SGV niet opnieuw voor een verrassing weten te zorgen. De uitwedstrijd werd door de geelzwarten in oktober nog met 1-3 in winst omgezet. Nu kreeg het team van trainer Robert Benes op de toendra aan de Bedumerweg met dezelfde cijfers klop.

Het ging al vrij snel mis met de gastheren in een wedstrijd die op een dramatisch slecht veld moest worden gespeeld. Binnen twee minuten wist SGV uit een corner van Eelke Wijnsma aan de leiding te komen. De krachtige kopbal van centrale verdediger Jesse Roelfsema was doelman Tomas Reker teveel. Het speeltuig werd precies in de kruising gekopt: 0-1. Een bittere pil voor de gastheren, die in de fase daarna behoorlijk onder druk kwamen te staan en vooral kwetsbaar waren bij spelhervattingen.

Er ontstonden vervolgens over en weer veel kansen, al vielen die dan vooral aan de kant van SGV. Het vizier van spelers als Stan van den Berg en Jos Hoeksema, meestal wel goed voor een doelpuntje of twee, stond echter niet op scherp. Dat had deels ook met het veld te maken. Op moment van uithalen maakte de bal vaak rare bewegingen waardoor de kansen teniet werden gedaan en het leer op de meest onverwachte plekken terecht kwam.

Aan Stedumer kant had Jaco Santing moeten scoren. Hij schoot voor open doel de bal hoog over en ook Leon Bansberg wist het net van de gasten niet in beroering te brengen. Na een half uur spelen was er een memorabel moment toen Stedum goed door kwam en Robert Kluppel moest ingrijpen. Hij deed dit ook wel, maar onder druk van de inkomende Jan Spijk kegelde hij het speeltuig keihard op de lat boven zijn eigen doelman Marijn Jager. Er zou voor de pauze niet meer gescoord worden, al schoot Stedum nog wel van ruime afstand net naast en belandde een voorzet van Marten Donkerbroek aan de andere kant op de lat.

Na de thee mocht SGV aftrappen en, zoals afgesproken in de kleedkamer, leverde dit binnen tien seconden de 0-2 op. De bal werd over de rechterflank diep gespeeld op de goed spelende Marten Donkerbroek. Hij tikte de bal door op zijn neef Jelte Bos die geen moeite had om het leer in de korte hoek te schuiven.

In de 52e minuut werd de bal vanuit een ingooi van Erik Sevenhuijsen door Matthijs Colstee voor het Schildwolder doel getrokken en kwam Stedum via Gideon Valkema terug in de wedstrijd: 1-2. De kansen bleven komen voor SGV, slechts één daarvan werd verzilverd. Aanvoerder Jos Hoeksema legde de bal in de 70e minuut terug op Stan van den Berg die de marge weer vergrootte naar twee goals. De ploeg uit Schildwolde won zo voor de vijfde wedstrijd op rij en heeft zich inmiddels gemeld in de bovenste regionen van de competitie.

Trainer Marcel Joostens van SGV was in zijn nopjes met het behaalde resultaat, maar vond na afloop ook dat zijn team het duel veel eerder had moeten beslissen. ‘Maar goed, we hadden ons voorgenomen om ons te revancheren voor de thuisnederlaag en dat hebben we keurig gedaan’, aldus de oefenmeester.

Collega Robert Benes voelde zich na afloop wat minder gelukkig met het eindresultaat. ‘We hebben de wedstrijd in de eerste en tweede helft binnen enkele minuten uit handen gegeven. Ondanks het feit dat we niet compleet waren hebben we wel veel strijd kunnen leveren en gezien het spelbeeld was een gelijkspel wel terecht geweest.’

* Stedum – SGV 1-3 (0-1). Jesse Roelfsema 0-1; Jelte Bos 0-2; Gideon Valkema 1-2; Stan van den Berg 1-3.

No Replies to "SGV revancheert zich voor thuisnederlaag tegen Stedum"