Uitslagen inhaalwedstrijden

SC LOPPERSUM – BE QUICK 0-2
SC Loppersum is er niet in geslaagd om op eigen veld te stunten in het duel met Be Quick 1887, de nummer twee van de 3e Klasse C. De bezoekers trokken met 0-2 aan het langste eind op het sportpark aan de Bosweg.

De Lopsters hadden een behoorlijke dosis zelfvertrouwen getankt na de 3-0 overwinning op Holwierde en leken tegen het gemakkelijker en gestroomlijnder spelende Be Quick zowaar op weg naar een gelijkspel. ‘We gaven weinig weg, maar waren zelf voorin niet dodelijk genoeg. Bij Be Quick staan er altijd wel een paar spelers op die een beslissing kunnen forceren. Vergis je niet, daar lopen jongens rond die je rustig als door de wol geverfde amateurvoetballers kunt noemen’, vertelt trainer David van der Kam van SC Loppersum.

Omdat Be Quick aanvankelijk ook niet in staat bleek om het verschil in goals uit te drukken, had men zich bij de thuisclub al met een punt verzoend. Tot aan de 83e minuut kon die gedachte vastgehouden worden. Toen werd een lange voorzet door Gino Fokkens achter doelman Peter Paul Datema gemikt: 0-1. SC Loppersum probeerde in aanvallend opzicht wat meer druk te zetten, nam ook Ruben Danhof mee naar voren, maar kreeg vervolgens het deksel op de neus. Peter Heeres was niet van plan om Willem Lanjouw zomaar richting Datema te laten vertrekken en bracht hem lichtjes uit balans. De geslepen Lanjouw voelde de aanraking, ging liggen en kreeg vervolgens een strafschop. Die werd door Gino Fokkens snoeihard in het kruis gejaagd: 0-2.

‘Het is wat het is. Als je naar de ranglijst kijkt moet je niet mopperen, maar toch blijf ik het gevoel houden dat er meer in had gezeten. Op bepaalde momenten zien wij ook wel dat Be Quick een hele goede, maar ook geen wonderploeg is. Eigenlijk hebben zij ook maar weinig echt uitgespeelde mogelijkheden weten te creëren. Tja, als je dan in de slotfase onderuit gaat? Zoals ik al zei, het is wat het is’, vertelt Van der Kam.

SV DE HERACLIDEN – OKVC 4-2
Toen SV De Heracliden op eigen veld al vrij snel een 2-0 voorsprong wist te nemen door treffers van Martijs Delker en Frank de Boer, leek niets een overwinning van de elf van trainer Jaap Danhof in de weg te staan. De ploeg uit Oldehove, die paal en lat al had geteisterd, sloeg echter twee keer keihard terug en stond na ruim een uur spelen zomaar weer naast de gastheren door doelpunten van Otis Mos, voor de rust, en Jasper Ludema: 2-2. Het jonge team van trainer Alexander Breemhaar werd toen misschien wel wat te overmoedig en kreeg meteen de rekening gepresenteerd. Ruben Slager was twee keer succesvol en voorkwam dat de Meisters, die het dit seizoen ook niet gemakkelijk hebben, ook nog eens tegen een zeperd aan zouden lopen in het duel met het slotlicht van 4C.

GEO – ZEC 1-1
Thuisclub GEO en het bezoekende ZEC hebben elkaar op het sportpark Kardinge in Groningen, de thuisbasis van Oosterparkers, in evenwicht weten te houden. De ploeg van trainer Marinus Siekman revancheerde zich met de 1-1 deels voor de smadelijke 8-0 nederlaag die men in Zeerijp tegen De Fivel had geleden. GEO had de winst binnen bereik, maar miste in de slotfase een strafschop.

Voor ZEC was het woord eerherstel waarschijnlijk met hoofdletters geschreven. Wat dat betreft deden de Zandeweersters er alles aan om die nare smaak zo snel mogelijk weg te spoelen. In het eerste bedrijf liep GEO van het kastje naar de muur en kreeg ZEC de ene na de andere mogelijkheid om zichzelf te belonen. Het lukte alleen Robin Stoter om te scoren. Na tien minuten spelen werd hij door Damian Linstra aan het werk gezet. Doelman Oscar Heslinga wilde het leer wegwerken, maar deponeerde het leer in de voeten van Stoter. De diagonaal ingeschoten bal verdween tegen het nylon: 0-1. Bij GEO werd daarna de stormvlag gehesen. De ballen moesten door de Garmerwolders voor de doellijn worden weggerost, in een tegen een-situaties maakte Heslinga zijn foutje meer dan goed, en inzetten vlogen net naast of voorlangs zonder dat een Zandeweerster het beslissende tikje wist te geven.

Na de pauze probeerde GEO het initiatief over te nemen en dat zou uiteindelijk in de gelijkmaker resulteren. Na en door Patrick van Zanten gewonnen kopduel kwam neef Pieter in balbezit en die had niet veel tijd nodig om raak te schieten: 1-1. ZEC dacht nog even opnieuw aan de leiding te komen toen Melvin Sikkema tegen de vlakte ging. De scheidsrechter van dienst wees in de 75e minuut al naar de stip, maar bedacht zich en deponeerde het speeltuig net buiten de zestien meter. De aansluitende vrije trap leverde niets op.

En toch zou er in de 90e minuut nog een strafschop worden uitgedeeld, al was het dan ook aan de andere kant van het veld. Jelle Rozeboom ging in de fout en GEO kreeg een unieke mogelijkheid om de drie punten alsnog mee naar huis te nemen. De inzet van Bart van der Tuuk toucheerde de lat, waarna er een scrimmage voor het doel van Blok ontstond. Het enige wat er toen nog te horen viel was het laatste fluitsignaal.

‘De jongens hebben prima gespeeld. Het is alleen jammer dat ze zichzelf niet beloond hebben. Dat hadden ze zeker in de eerste helft moeten doen. Je zou het teleurstellend kunnen noemen, maar ze krijgen ook nog een strafschop. Die wordt gemist, dus uiteindelijk moet je dan maar tevreden zijn met het punt’, aldus Siekman.

‘We mogen van geluk spreken dat ZEC voor rust maar één keer wist te scoren. Ze kregen volop kansen, maar wisten niet tot scoren te komen. Na rust zaten we wat beter in de wedstrijd en hadden we zelfs nog kunnen winnen. Dat zou een gestolen zege zijn geweest, maar goed. Het mocht kennelijk niet zo zijn’, vertelt speler Patrick van Zanten.

WAGENBORGER BOYS – DE FIVEL 0-7
Na de acht treffers in het duel met ZEC heeft De Fivel er zeven aan toegevoegd in het duel tegen Wagenborger Boys. De gastheren kregen gedurende de wedstrijd wel enkele kansen, inclusief een strafschop. Wesley Sannes wist bij een 5-0 stand echter niet raak te mikken. Keeper Sven Vos bleek niet van plan te zijn om zich te laten verrassen. Joran Bos op[ende de score voor de gasten en daarna was het de beurt aan Eirik Eide. Nadat Mark Kramers er 0-3 van had gemaakt, scoorde Eide nog twee treffers. Emiel Bos mocht vanaf elf meter aanleggen voor de 0-6 en uiteindelijk was het Corné Bos die de zevenklapper voltooide. ‘Behalve dat we nu twee grote uitslagen neerzetten, is het ook wel lekker dat we een keer de nul hebben weten te houden. Met dank aan onze doelman, die wat mij betreft de man van de wedstrijd was’, aldus coach Wilhem van der Wiel.

No Replies to "Uitslagen inhaalwedstrijden"