NEC Delfzijl houdt LTC op gelijke hoogte

NEC Delfzijl heeft na de verrassende 0-2 zege op Gramsbergen opnieuw een verdienstelijk resultaat weten te behalen. Op het eigen sportpark Centrum eindigde het duel met de nummer drie van de ranglijst in de 2e Klasse J in een 1-1 gelijkspel.

De harde en ijskoude wind maakte goed voetbal bijna onmogelijk. De eerste mogelijkheid was voor de gasten. Een vrije trap van Jeroen in ’t Veld werd aan de rechterkant van het veld in het doelgebied van NEC Delfzijl gepompt. Doelman Jelmer Kiewiet bokste de bal bij de tweede paal weg, waarna het gevaar was geweken. Niet veel later wisten de bezoekers over de linkerkant door te breken, maar wist NEC Delfzijl, ten koste van een hoekschop, de angel uit de aanval te halen. Richard Mulder kwam te laat om nog van betekenis te kunnen zijn. Na een kwartier spelen probeerden de gasten het over de rechterkant, maar was Kiewiet op zijn hoede. Ook een goed ingekopte corner viel ten prooi aan de doelman.

Aan de andere kant van het veld mocht NEC Delfzijl een vrije trap nemen, die ternauwernood door doelman van der Veen tot corner gebokst kon worden. Marc Heerings probeerde het vervolgens van afstand, maar zag zijn snoeihard schot over de deklat vliegen. Een combinatie van LTC in het strafschopgebied van NEC Delfzijl leek tot de openingstreffer te zullen leiden, maar de afwerking van de gasten was ronduit slecht. Een slap rollertje verdween naast de linkerpaal.

Na een goeie crossbal werd Dion Zimmerman op pad gestuurd. Hij ontdeed zich knap van twee tegenstanders, maar mikte vervolgens net te hoog. En zo brak de rust aan zonder dat er was gescoord, terwijl de mogelijkheden daarvoor wel aanwezig waren geweest. LTC kon zeker geen vrede met deze tussenstand hebben, NEC Delfzijl daarentegen had geen enkele reden tot klagen.

Na de doelwisseling mocht NEC Delfzijl als eerste aan een kans ruiken. Het middenveld van LTC lag helemaal open en aan de rechterkant nam Christian Lambeck de bal in ontvangst. Zijn voortzetting kon doelman Van der Veen niet verontrusten. Een aanval over de hele breedte van het veld leidde tot balbezit van Stefan Kuntz. De LTC-er dacht vol uit te halen, raakte de bal slechts af en produceerde niet meer dan een geweldige afzwaaier.

Een te nonchalante houding kwam LTC in de 56e minuut vervolgens duur te staan. De verdediging van de Assenaren werd onder druk gezet, waarbij Christian Lambeck de bal veroverde en vervolgens met een droog schot voor 1-0 wist te zorgen.

Vier minuten na de openingstreffer had LTC de achterstand al weer weggepoetst. NEC Delfzijl wist de bal niet uit de eigen verdediging weg te krijgen en vervolgens was Xander Eisses er als de kippen bij om met een slepende beweging van zijn rechtervoet de bal links langs goalie Jelmer Kiewiet te schuiven: 1-1. Aan beide kanten ontstonden daarna mogelijkheden om andermaal te scoren, waarbij beide doelwachters de mogelijkheid kregen om zich te onderscheiden en dat dan ook deden.

In de extra tijd ging Jorrit van Assen nog in zijn eentje op het doel van LTC af, maar werd buiten het strafschopgebied bij zijn arm gepakt, waardoor hem een vrije doortocht werd ontnomen. Scheidsrechter Mauricio Plat liet doorspelen, terwijl hij voor de overtreding ook gemakkelijk een rode kaart had kunnen geven. Uiteindelijk bleef het bij de gelijke stand en dat was gezien het spelbeeld ook de enige juiste uitslag.

Interim-coach Fred Hansen was content met de uitslag. Hij is van mening dat er sprake is van een duidelijke ommekeer binnen het elftal. ”=Er staat nu weer een team dat ook in de mogelijkheden gelooft. Er is momenteel sprake van veel inzet en strijd. Daar ontbrak het kennelijk aan. Het voetbal kan nog veel beter, maar als we op deze manier punten blijven pakken komen het vertrouwen en verzorgd spelen ook wel terug’, aldus de oefenmeester. Daarnaast probeert hij met zijn staf duidelijkheid te scheppen in de speelwijze en de taken bij een positie omdat daar binnen de selectie ook behoefte aan was.

Over het gelijkspel tegen de Assenaren zei Hansen: ‘Op basis van de kansen is dit een terechte uitslag. Voetballend had LTC meer in huis. Voorin hadden ze spelers lopen die het onze verdediging moeilijk maakten doordat ze vaak van positie wisselden. En dat moment met Jorrit van Assen? Hij wordt aan zijn shirt teruggetrokken op het moment dat hij wil schieten. Dat was voor iedereen wel duidelijk. Ik heb het er na afloop wel met de scheidsrechter over gehad. Hij gaf ook toe dat hij een verkeerde beslissing had genomen. Dapper, maar daar koop je niks voor. Een overwinning op LTC zou ook niet verdiend zijn geweest, al waren we er natuurlijk wel blij mee zijn geweest. Maar goed, met dit punt zijn we ook niet ontevreden.’

* NEC Delfzijl – LTC 1-1 (0-0). Christian Lambeck 1-0; Xander Eisses 1-1.

No Replies to "NEC Delfzijl houdt LTC op gelijke hoogte"