Klomp rent voor goed doel in actief weekend Loopgroep Bedum

Negen atleten van Loopgroep Bedum zijn het afgelopen weekeinde actief geweest in een drietal wedstrijden. De meest opvallende prestatie kwam op naam van lange-afstandsatleet Cor Klomp. Hij liep zondag de ‘Run for KiKa Marathon Veluwe’ en was sinds oktober bezig geweest om zich te laten sponsoren voor de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

In totaal haalden de lopers op de Veluwe 164.000 euro aan sponsorgeld binnen. De marathon (42,2 kilometer) met start en finish in het Openlucht Museum van Arnhem was een pittige voor Klomp, met veel onverharde paden, zand en een heuse beklimming op het eind. Hij voltooide zijn vijfde marathon in 4 uur en 6 minuten.
In Hannover namen Thom Snijder en Richard van der Werff zondag deel aan de sfeervolle stadsmarathon. Beiden zijn trainer bij de loopgroep en liepen het gehele traject gezamenlijk. Ze kwamen keurig binnen de vier uur over de meet (3.56 uur) waarbij ze onderweg het ‘thuisfront’ informeerden met een live video-impressie. Dichter bij huis, in Sauwerd, namen op zaterdag zes atleten deel aan de 13e editie van de RaitdaipRun. Het werd een frisse maar zonnige editie. De meesten namen deel aan de langste afstand, de tien Engelse mijlen (16,1 kilometer). Van hen was Ger Coster met 1.20.05 uur de snelste.

Succes was er voor aspirant-lid Eva Petersma met een derde plaats bij de dames in 1.25.59 uur. Ook Peter van der Hulst (1.26.57 uur) en Robert van Dijken (1.32.05 uur) liepen deze afstand. Petersma en Van Dijken (debuut) starten volgende week in de Marathon Rotterdam. Op de tien kilometer gingen Bart Jonk (45.28 minuten) en Wim Havinga (59.07 minuten) van start, terwijl Sander de Vries de vijf kilometer voltooide in 32.21 minuten (foto’s: Erna Klomp en Bert Bolhuis).

No Replies to "Klomp rent voor goed doel in actief weekend Loopgroep Bedum"