Jeugd volleybalclub Trias strijdt om kampioenschap

Net als voor veel andere verenigingen zijn het ook voor de volleyballers van Trias door corona rare seizoenen geworden. Er waren wedstrijden met verschillende maatregelen, met en zonder publiek en op zeker moment werd zelfs de hele competitie stilgelegd. Uiteindelijk is de competitie weer opgestart en is het wedstrijdseizoen verlengd. Bij de senioren wordt dit seizoen niet meer gestreden om kampioenschappen en degradatie maar alleen om plaatsingsplekken. Daarmee is de mogelijkheid geschapen om volgend seizoen een lege plek in een hogere klasse op te vullen. Bij de jeugd wordt om kampioenschappen gestreden. Dit zijn halfjaar-competities en gemakkelijker in te vullen. Trias neemt met vijf teams deel waarbij twee teams nog in de titelstrijd zijn verwikkeld. Zaterdag worden er thuiswedstrijden gespeeld in de Brede School Noord in Delfzijl.

Het meisjes A-team bestaande uit Lisa Beuving, Isa Kuipers, Lieke Meertens, Frederiek Wierenga, Yentl de Jong, Alise Rangkoly, Marije Twickler en meetrainer Aariudna Suuvda staat momenteel bovenaan in de poule. Komend weekend staat er tegen Merna uit Leens een dubbel programma gepland. Vrijdagavond speelt mnen uit en zaterdagmiddag thuis. Merna heeft evenveel wedstrijden gespeeld als de meiden van Trias, maar heeft wel een punt minder op het conto staan. Beide teams spelen na het tweeluik nog één wedstrijd, dus als de meiden van Trias het verschil naar .zes6 punten weten te brengen, zijn zij kampioen. Na vrijdagavond wordt duidelijk of de meiden onder leiding van coach Inge Watsing zaterdag al kampioen kunnen worden. Het duel in de sporthal van de Brede School begint om vier uur.

Het mix A-team kan zaterdag zelf het kampioenschap binnenhalen. De jongens Tom de Groot, Niels West, Dion Hulck en de meiden Nerissa Ufkes, Marije Lamain, Dana Hartman, Naomy Medema en Lisanne de Wilde hebben tot nu toe in de gespeelde wedstrijden nog geen set verloren. Hierdoor is de voorsprong op de nummer twee Sudosa uit Assen, dat zaterdag de tegenstander is, zo groot dat bij een 3-1 overwinning het kampioenschap binnen is. De jongens en meiden van trainer/coach Jeroen Hulck zullen er alles aan doen om er een geslaagde avond van te maken. Aanvang van deze wedstrijd is acht uur. Beide teams kunnen de aanmoedigingen zaterdag goed gebruiken (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Jeugd volleybalclub Trias strijdt om kampioenschap"