Drie afgekeurde treffers schaden winnend Corenos niet

Voordat in Warffum gevoetbald kon worden, moest er eerst nog even naar een scheidsrechter worden gezocht. De KNVB had de aangewezen fluitist om onduidelijke redenen van de lijst gehaald. Toevallig was scheidsrechter Franz Thon aanwezig, die regelmatig bij wedstrijden van Corenos komt kijken. Zijn wedstrijd lag er uit en met instemming van beide verenigingen mocht hij de wedstrijd in goede banen leiden. Corenos zou de ontmoeting met 1-3 winnen.

Het enigszins gemankeerde Corenos had de eerste helft de wind in de rug. Het spel oogde onrustig en er werd veel balverlies geleden. Warffum durfde ook te voetballen. De ploeg van de van een operatie herstellende trainer Jur Smit koos er voor om niet massaal in te zakken. In de 23e minuut werd Anne-Jan ten Harkel ingespeeld door Jordan Muller. Ten Harkel dacht de openingstreffer te hebben gemaakt, maar de vlaggenist van Warffum stak daar een stokje voor. Hij had buitenspel geconstateerd en dus ging het feestje niet door. Het te gejaagd spelende Corenos zag Warffum mogelijkheden krijgen, maar werd na een dik half uur uitgecounterd. Sven Knot mikte het speeltuig binnen: 0-1. Jordan Muller had ook een moment gekozen, maar zijn treffer werd eveneens op aanwijzen van de Warffumer assistent geannuleerd.

Warffum speelde na de rust een stuk opportunistischer. De ballen werden, gedragen door de wind, achter de defensie van Corenos gedeponeerd, maar veel gevaar vloeide daar niet uit voort. Het was Corenos dat andermaal doel dacht te treffen. Lars Baar verzilverde een prima actie van Jordan Muller. Ook nu werd de treffer geannuleerd. Muller zou het speeltuig met de hand hebben meegenomen.

Na een dik uur spelen was het dan wel raak. Marcel Dijkstra kwam na voorbereidend werk van Muller knap voor zijn man en kopte de 0-2 binnen. Er werd nog even naar de zijlijn gekeken, maar de vlag bleef deze keer naar beneden. Corenos schakelde een tandje bij en nadat Elwin Wezeman er 0-3 van had gemaakt, zat de zege wel in de knip. In de 85e minuut deed Warffum nog wel iets terug. Aanvoerder Stefan van den Berg tekende voor de 1-3 eindstand.

Marco Pesiwarissa was niet te spreken over de afgekeurde treffers. ‘We hebben de beelden bekeken en volgens ons is er in twee gevallen geen sprake van buitenspel.’ Maar goed, je hebt er mee te maken. We zijn slagvaardig genoeg geweest om het duel toch naar ons toe te trekken.’

Zijn collega Jur Smit vond dat er terecht voor buitenspel was gevlagd. ‘Dat van die handsbal kon ik niet zien. Dat was te ver bij ons vandaan’, aldus de oefenmeester. Hij sprak van een rommelige wedstrijd met een winnaar die goed met de geboden kansen wist om te springen. ‘En we hadden geluk dat scheidsrechter Thon aanwezig was, anders heb je er zomaar weer een midweekse wedstrijd bij.’

Corenos maakt zich nu op voor het midweekse treffen in Garmerwolde tegen GEO. ‘Ik heb ze tegen ZEC zien voetballen en het is een sterke, fysieke en ervaren ploeg met veel dertigplussers en voorin de twee gevaarlijke doelpuntenmakers Alex Sarfo en Bart van der Tuuk. Verder geeft GEO achterin weinig weg en spelen ze vanuit een gesloten defensie. Ik verwacht een van beide kanten zeer interessante wedstrijd’, blikt trainer Marco Pesiwarissa vooruit.

Voor zijn ploeg is het een hele belangrijke wedstrijd omdat Corenos bij winst weer drie punten op de concurrentie kan uitlopen. De Fivel, SGV en GEO verloren afgelopen weekend kostbare punten. ‘Als we in Garmerwolde verliezen hebben we daar niks meer aan’, vindt Pesiwarissa. In de aanloop naar het treffen kent hij geen problemen. Zijn team weet wat er op het spel staat en zijn nog helemaal niet bezig met de wedstrijd die daarna komt. Zaterdag staat namelijk de ontmoeting met De Fivel op de rol. Pesiwarissa: ‘Wat dat betreft wordt het een cruciale week voor ons. Daarna kijken we wel weer.’

No Replies to "Drie afgekeurde treffers schaden winnend Corenos niet"