Leden Loopgroep Bedum actief in ‘de mooiste’

Vier atleten van de Loopgroep Bedum hebben zondag deelgenomen aan de 41e editie van de Marathon Rotterdam, ook wel ‘De Mooiste’ genoemd. Deze marathon wordt gelopen door Rotterdam Noord en Zuid. Dat betekende dat de Erasmasbrug twee keer bedwongen moest worden. De finish is traditioneel op de Coolsingel, waarbij de deelnemers worden binnengehaald door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam.

Het was uitstekend ‘hardloopweer’, getuige de twee Nederlandse records die er gelopen werden bij de topatleten. Het publiek was in grote getale aanwezig en schreeuwde de lopers richting de finish. Voor de debuterende Robert van Dijken was de hele marathon (42,2 kilometer) helemaal nieuw. Hij wist zich prima staande te houden en kon na 4 uur en 33 minuten zijn medaille op de streep in ontvangst nemen. De snelste LB-er was Alex Oskam. Met een prima eindtijd van 3.47.16 uur maakte hij onderweg ook nog diverse sfeerrapportages. Carla Dijkstra was de derde op de marathonafstand. Zij kwam in een race ‘vol herinneringen’ binnen na 4.13.34 uur. Paul van Snick nam deel aan ‘de kwart marathon’ (10,5km). Hij finishte in 48.26 minuten. Op bovenstaande foto van Erik van Dijken de debuterende Robert van Dijken en Carla Dijkstra na de finish in Rotterdam.

Op zaterdag namen Geert en Rieka Reiffers deel aan ‘Hart van Drenthe’, een evenement van de RunForestRun. De grotendeels onverharde route van bijna 13 kilometer voerde de deelnemers door boswachterij Schoonloo. Spectaculair was de laatste kilometer, waarbij de deelnemers al wadend door het water richting de finish rennen. Ze genoten van het parcours en kwamen uiteraard met natte voeten binnen na 1 uur en 33 minuten.

No Replies to "Leden Loopgroep Bedum actief in 'de mooiste'"