Prima weekend voor zaterdagvoetballers Siddeburen

De ene wedstrijd is de andere niet en dat heeft Meedhuizen aan den lijve ondervonden. Op eigen terrein werd Siddeburen vorige maand binnen een kwartier volledig van de mat gespeeld en werd het uiteindelijk 4-0 voor de groenwitten. Nu moest het team van trainer Elle Smit een 2-0 achterstand toestaan en wist men op het laatst nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen. Siddeburen beleefde overigens een prima paasweekend, want het inhaalduel tegen Stedum werd paasmaandag winnend afgesloten.

De eerste vijfentwintig minuten van het duel tegen Meedhuizen was er weinig spektakel binnen de lijnen. Siddeburen kwam zaterdag beter voor de dag dan de gasten . Een keer moest de thuisclub aan de noodrem trekken toen de bezoekers er razendsnel uit wisten te komen. De kans was weg en er was geel voor Jeroen Uil. Het zou een kaart worden met grote gevolgen. Op wat speldenprikjes na was het wachten nog steeds op de eerste grote mogelijkheid. Die was voor Siddeburen en betekende ook meteen een voorsprong. Met dank aan Swendly Martina, die een verdwaalde vrije trap achter zijn eigen goalie Vijsma werkte: 1-0.

Meedhuizen leek wakker te zijn, forceerde een aantal corners, maar bleef ook nu ongevaarlijk. Er zullen wel wat noten zijn gekraakt in de kleedkamer bij de gasten. Alle goede bedoelingen ten spijt, ging het in de tweede helft echter opnieuw mis. Siddeburen wist de marge te verdubbelen. Julian Bijman was de gevierde man aan de kant van de thuisclub, die regelrecht op een verrassing leek af te stevenen: 2-0.

Met nog een dikke veertig minuten te gaan zou het echt anders moeten aan de zijde van Meedhuizen, wilde men niet tegen een nederlaag aan lopen. Doelman Jordy Hovingh kreeg het steeds drukker. Zijn domein bleef vooralsnog schoon. Totdat Kevin Reiffers een prima pass verstuurde richting Tiago Fernandes, die met een stiftje de Sidebuurster goalie het nakijken wist te geven: 2-1.

In de 72e minuut kregen de groenwitten hulp van arbiter Rooda, die Jeroen Uil van het veld stuurde omdat hij zojuist zijn tweede geel had gezien. Het overwicht dat Meedhuizen ontketende werd het tiental van Sideburen fataal. Een steekbal van Jairzinho Leirissa belandde tussen de linies door bij Kevin Reiffers, die het speeltuig langs doelman Hovingh krulde: 2-2. Er ontstonden daarna nog kansen genoeg om zelfs de winst veilig te stellen, maar Siddeburen weigerde te capituleren.

De remise kon bijna als een overwinning worden gevierd door het thuisfront, Meedhuizen had zichzelf een slechte dienst bewezen. De Siddebuursters moesten op tweede paasdag opnieuw aan de bak en hadden kennelijk voldoende vertrouwen getankt om er nog een goede wedstrijd aan vast te knopen. Op eigen veld werd het inhaalduel tegen Stedum met 4-1 gewonnen. Vincent Jonkman (2), Gerry Winkel en Max Bulthuis verzorgden de productie voor de gastheren. Stedum was de eerste heft de betere ploeg en kwam toen ook verdiend op een 0-1 voorsprong door een treffer van Matthijs Colstee. Na rust bleek Stedum, door de afwezigheid van een vijftal basisspelers, de kwaliteiten te missen om het duel naar zich toe te trekken en daar maakte Siddeburen dankbaar gebruik van.

No Replies to "Prima weekend voor zaterdagvoetballers Siddeburen"