SV De Heracliden en Poolster opnieuw naar remise

SV De Heracliden en Poolster hebben elkaar dit seizoen voor de tweede keer de hand geschud bij een 1-1 eindstand. In Spijk kwamen de beide kemphanen ook al niet verder dan een remise. Bij de start van de competitie waren het Jesse Smit en Frank de Boer die de doelpunten maakten, nu waren Jeroen Oosterhuis en Jesse Smit de doeltreffende schutters.

Na de met 1-2 gewonnen kraker tegen SIOS had Poolster zijn tiende wedstrijd te pakken waarin het ongeslagen had weten te blijven. Die serie zou men in Uithuizermeeden het liefst een goed vervolg willen geven. Gastheer SV De Heracliden, dat een weekend eerder met 2-0 van Niekerk had verloren, had wel wat anders aan het hoofd. Natuurlijk zou het de voormalig oefenmeester van Poolster goed doen om zijn oude werkgever een loer te draaien, maar in Uithuizermeeden kijkt men met veel meer belangstelling naar de ranglijst van dit moment. OKVC leek in 4C de bijna zekere degradant te zijn, maar begint ook ineens punten te sprokkelen. Met een wedstrijd minder gespeeld bedraagt de achterstand van de Oldehoofsters op de staartploegen FC LEO, Amicitia VMC en SV De Heracliden nu nog maar drie punten.
.
Het publiek kreeg een alleraardigste wedstrijd voorgeschoteld van de beide ploegen, waarvan SV De Heracliden als beste uit de startblokken schoot. De gastheren waren voor het eerst sinds lange tijd nagenoeg compleet. Alleen de geblesseerde doelman Marwin Spriensma ontbrak. Zijn plaats onder de lat werd ingenomen door Albert ‘Appie’ de Jonge. Vanuit de JO19 had Danhof Julian Jonker aan de selectie toegevoegd. Hij speelde volgens de coach een prima wedstrijd.

Groots voetbal kregen de toeschouwers niet te zien op Sportpark Meij maar er was, als vanouds, sprake van veel beleving bij de Meisters. Ze stopten veel energie in de duels met hun tegenstander, die het daar knap lastig mee had. Toch kreeg Poolster een goede mogelijkheid om de score te openen toen Jesse Smit alleen op doelman Appie de Jonge mocht af gaan. De uitwerking scoorde echter geen voldoende. Aan de andere kant was Jeroen Oosterhuis wel succesvol. Frank de Boer, een luis in de verdediging van Poolster, wist de achterlijn te halen. Hij lepelde het speeltuig voor het doel van de geelzwarten en vervolgens fungeerde Oosterhuis als afmaker: 1-0. Een prima opsteker voor de thuisclub en op dat moment ook niet meer dan verdiend. Poolster was aan de bal de iets betere ploeg, al haalden ze daar dan ook niet veel voordeel uit.

Na de doelwisseling bleven grote mogelijkheden schaars en kwam het duel pas weer tot leven toen een voorzet van Poolster in de 68e minuut tot een handsbal leidde waarvoor een strafschop werd gegeven. Jesse Smit nam de aanloop en hoewel De Jonge naar de goede hoek dook, kon hij niet voorkomen dat de gelijkmaker op het scorebord zou verschijnen: 1-1.

Na het Spijkster doelpunt hinkten beide ploegen op twee gedachten. Moest men genoegen nemen met een punt of op jacht gaan naar de winst, met het risico dat een scherp uitgevoerde counter zomaar een nederlaag zou kunnen betekenen. Jesse Smit kreeg nog wel een mogelijkheid maar zag zijn poging mislukken. In de rebound kwam Johan de Groot ook niet tot scoren. Uiteindelijk bleef het bij de remise en daar konden beide trainers na afloop wel mee leven.

‘We hebben weer niet verloren en dat nu al elf wedstrijden op rij. We hadden deze remise liever niet gehad, maar al met al kun je zeggen dat het punt wel recht doet aan het wedstrijdbeeld’, aldus oefenmeester Jeroen de Groot. Zijn collega Jaap Danhof was van mening dat zijn ploeg de kans had gekregen om Poolster te kloppen en dat was hem ook veel liever geweest. ‘Maar goed, zij zitten in zo’n fase en hebben dat geluk dan mee. Wij moeten sprokkelen en wat dat betreft is het punt wel terecht. We zijn met een goed gevoel van het veld gestapt.’

* SV De Heracliden – Poolster 1-1 (1-0). Jeroen Oosterhuis 1-0; Jesse Smit 1-1 (strafschop). Foto: Angela Smit-Flikkema.

No Replies to "SV De Heracliden en Poolster opnieuw naar remise"