Wagenborger Boys klopt slotlicht Eenrum

Een aantal weken geleden speelde Wagenborger Boys op een natte en stormachtige dinsdagavond in en tegen Eenrum en pakte destijds een zwaarbevochten 0-1 overwinning. De thuiswedstrijd was in alle opzichten een stuk beter. De omstandigheden waren ideaal en de toeschouwers zagen de thuisclub met 6-1 winnen op het Burgemeester van Kampen Sportpark.

De wedstrijd werd al na een minuut spelen opengebroken toen Erik Kort de thuisclub op 1-0 wist te zetten. Eenrum werd vanaf de aftrap op eigen helft onder druk gezet en het duurde dan ook niet lang alvorens er in het kamp van de gastheren opnieuw gejuichd kon worden. Klaas Jan Nieland tekende voor de tweede treffer en bezorgde Wagenborger Boys daarmee een ongekend gevoel van weelde. Binnen een kwartier met 2-0 aan de leiding gaan was de laagvlieger nog niet eerder overkomen.

Gek genoeg werd de goede lijn niet doorgetrokken. Gaandeweg de eerste helft werd het spel een stuk moeizamer en vergat Wagenborger Boys te voetballen. Eenrum krabbelde daardoor wat op. Aan de kant van de gastheren was er ook nog tegenslag toen Roy Poker het veld geblesseerd moest verlaten. Jaap Enderle had wekenlang moeten toekijken wat zijn teamgenoten deden, maar mocht nu weer minuten maken. Na een kleine ‘inzinking’ pakte Wagenborger Boys de draad weer op en smeet het duel nog voor de pauze op slot. Mike Poker en Johan Lubbers zorgden voor een geruststellende 4-0 ruststand.

Tijdens de theepauze werd afgesproken dat men Eenrum op de pijnbank wilde leggen, maar dat kwam in het tweede bedrijf niet echt tot uitdrukking in het spel. Het veldoverwicht was er wel, maar het voetbal liet te wensen over. Met het inbrengen van Bert Nijdam voor de moegestreden Mike Poker raakte de ziekenboeg van Wagenborger Boys langzaam maar zeker ook weer wat leger. Ook Nijdam had de afgelopen weken namelijk vanaf de zijkant moeten toekijken vanwege een hamstringblessure.

Na een uitstekende voorzet van Erik Kort scoorde Jaap Enderle 5-0. Eenrum deed daarna nog wel wat terug, nadat Bobo Miedema vanaf elf meter had weten te scoren (5-1) omdat doelman Jochem Smit wat al te onbesuisd uit zijn doel was gekomen. Daarna mocht Erik Kort zelf nog een treffer toevoegen om daarmee voor het slotakkoord te tekenen: 6-1. De goed leidende, jonge scheidsrechter Mulder uit Wildervank wist het duel probleemloos naar het einde te fluiten.

Door de zege heeft Wagenborger Boys het op de twaalfde plaats staande SV TEO weer in het vizier en als de rechtgeaarde Wagenborger even goed door de roze bril kijkt, vinden ze hun favorieten zelfs bovenaan terug in de derde periode. Ook hier geld echter dat een zwaluw nog geen zomer maakt. Van Eenrum winnen is één ding, de komende periode wachten confrontaties met GEO en de onvervalste derby tegen Siddeburen. Wellicht geeft de overwinning op de Marnebewoners de Boys echter voldoende zelfvertrouwen om ook in die duels een goed resultaat neer te zetten.

Trainer Reitze Enderle was uiteraard in zijn nopjes met de zege. ‘Maar ook met het aantal uitgespeelde kansen. We hebben bij vlagen matig gespeeld, dat moet nog wel verbeteren, maar we hebben een mooie en bovendien gemakkelijke middag meegemaakt. Ik hoop dat dit de ploeg wat inspiratie geeft voor de komende wedstrijden.’

* Wagenborger Boys – Eenrum 6-1 (4-0). Erik Kort 1-0; Klaas Jan Nieland 2-0; Mike Poker 3-0; Johan Lubbers 4-0; Jaap Enderle 5-0; Bobo Miedema 5-1 (strafschop); Erik Kort 6-1.

No Replies to "Wagenborger Boys klopt slotlicht Eenrum"