Holwierde wint knotsgek duel van FC Zuidlaren

Derdeklasser Holwierde en het bezoekende FC Zuidlaren hebben er alles aan gedaan om het publiek op sportpark Katmis in Holwierde te vermaken. Het was niet alleen bijzonder fraai lenteweer, maar de liefhebbers langs de lijn werden ook nog eens op tien doelpunten getrakteerd in deze knotsgekke wedstrijd. Uiteindelijk trok de thuisclub met 7-3 aan het langste eind.

Holwierde kende voor de aftrap van het duel met de Drenten enkele tegenvallers. Peter Wassing kon niet spelen en ook doelman Wouter Kingma was niet van de partij. Omdat diens vervanger Jasper Keizer eveneens geblesseerd was, moest er een beroep op Aldert van der Laan worden gedaan. In de warming up kwam daar nog een blessuregeval bij. Arjan Paapst bleek teveel last te hebben van een onwillige spier in het bovenbeen.

Ondanks de opstartproblemen begon Holwierde goed. In de 4e minuut was het meteen raak. Jurelly Torbed werd door Bram Geurtsen de diepte in gestuurd, wist een tegenstander goed weg te zetten en scoorde beheerst: 1-0. FC Zuidlaren was het eerste kwart voetballend iets beter en werd ook wel gevaarlijk, met name uit hoekschoppen. Een keer werd het erg penibel voor de thuisclub en moest een inzet voor de doellijn worden weggerost.

Nadat Torbed een mogelijkheid had laten liggen was het in de 26e minuut wel weer raak. Torbed kwam achter de defensie van de Zuidlaarders in balbezit, passeerde de doelman, maar werd vervolgens tegen het gras gekwakt. De toegekende strafschop werd door Thijs Sonneveld tegen het nylon geschoten: 2-0. Een tegenvaller was wel dat Torbed er niet veel later ook geblesseerd van af moest. Jeanclar Torbed nam zijn plaats in.

Daarna waren de toeschouwers getuige van een knotsgekke fase. FC Zuidlaren wist binnen negentig seconden op 2-2 te komen door slecht verdedigend werk van de gastheren. Jos Lamain en Tim Kruit waren trefzeker. Twee minuten later had Holwierde het verschil al weer gemaakt. Eerst was het Jeanclar Torbed die een perfecte steekbal van Tim Visscher wist af te ronden en vervolgens fungeerde hij als aangever van de goal die Jeancarlo Torbed vlak voor rust op zijn naam mocht laten schrijven: 4-2.

Vlak na de doelwisseling had Jeanclar Torbed de marge moeten vergroten, maar miste voor een leeg doel. Aan de andere kant was het wel raak toen een bal van Peter Bouwsema werd onderschept en was het Jos Lamain die goalie Aldert van der Laan het nakijken gaf: 4-3.

En nog was de koek niet op. FC Zuidlaren zal heel stiekem aan de gelijkmaker hebben gedacht, maar die droom veranderde in een tijdsbestek van nog geen tien minuten in ene nachtmerrie. Toen  stonden er namelijk weer drie doelpunten op het conto van Holwierde. Een voorzet van Jeanclar Torbed werd door Jeancarlo Torbed verzilverd, goed voorbereidend werk van Tim Visscher leidde tot een treffer van Robbie ten Hove en Jeanclar Torbed bracht de stand op 7-3 nadat hij door Yirsan Bouman op avontuur was gestuurd. Het laatste half uur van de wedstrijd was het vuurtje wel gedoofd. FC Zuidlaren geloofde het verder wel en Holwierde was meer dan tevreden.

* Holwierde – FC Zuidlaren 7-3 (4-2). Jurelly Torbed 1-0; Thijs Sonneveld 2-0 (strafschop); Jos Lamain 2-1; Tim Kruit 2-2; Jeanclar Torbed 3-2; Jeancarlo Torbed 4-2; Jos Lamain 4-3; Jeancarlo Torbed 5-3; Robbie ten Hove 6-3; Jeanclar Torbed 7-3.

No Replies to "Holwierde wint knotsgek duel van FC Zuidlaren"