De Fivel scoort te weinig in duel met Noordpool UFC

Hij hoefde deze keer niet zelf aan de bak. De Fivel wist namelijk ook zonder een invalbeurt van trainer Wilhem van der Wiel van het bezoekende Noordpool UFC te winnen (2-0). Daarmee werd een stukje genoegdoening gehaald voor de 2-1 nederlaag die eerder dit seizoen op het Uithuizer kunstgras werd geleden. Overigens had de zege veel hoger moeten uitvallen, maar de Zeerijpsters weigerden hun opponent op de pijnbank te leggen.

Helemaal okselfris kon De Fivel niet aan de thuiswedstrijd beginnen. Thomas van der Veen (knie), Niels Ronde en Corné Bos (hamstring) en Ivar van Dijken (ontsteking) moesten verstek laten gaan. Daarnaast ontbraken ook nog de geschorsten Harmen Pestman en Joran Bos. Het zorgde er voor dat Van der Wiel flink moest puzzelen.

Aan de kant van Noordpool UFC ontbrak de zieke trainer Willem Kluin. Zijn taken werden waargenomen door Ronald Klip. Ook hij kon geen compleet fitte selectie opstellen. Doelman Marcel Lalkens ontbreekt nog steeds vanwege een kneuzing aan de achterkant van zijn knie en ook spelers als Thijs Bos, Jan Bekkering, Arjan Hendriks, Ricardo Sikkema en aanvaller Mark Bos waren niet van de partij. Het werd van beide kanten dus het duel van de invallers en over het algemeen komt het gemis van dragende spelers de rust in het team niet ten goede.

In de 5e minuut was het al raak voor gastheer De Fivel. Een corner van Björn Everts werd door Daniël Robinson bij de tweede paal achter doelman Jasper Zuidema gemikt. De vreugde over zijn eerste competitiegoal in zijn tweede optreden als basisspeler was groot bij de jongeling (18), waarvan coach Van der Wiel verwacht dat hij volgend seizoen definitief bij de selectie gevoegd zal worden: 1-0.

De Fivel ging onverdroten door met de jacht op meer succes en voor Noordpool UFC was het vooral de bus achterin parkeren en hopen dat de Zeerijpster storm wel zou overwaaien. Hoewel het uitermate jeugdige team van de Uithuizers best wel van goede wil was, ontbraken de lef en het zelfvertrouwen om het De Fivel echt lastig te maken. De gasten probeerden het voornamelijk met lange ballen, maar doelman Sander Steenbergen hoefde amper in te grijpen. Hoewel Noordpool UFC in het eerste bedrijf de wind in de rug had, ontbrak het vernuft om daar voordeel uit te halen. Ook dat zal wel bij het groeiproces horen waarin het Uithuizer vlaggenschip zich momenteel bevindt.

Na een half uur was het weer raak en opnieuw vanuit een standaardsituatie. Eirik Eide dacht op links richting het doel van de bezoekers te kunnen vertrekken, maar werd middels een overtreding gestuit. De vrije trap van aanvoerder Emiel Bos zeilde langs de totaal verkeerd opgestelde muur langs goalie Zuidema: 2-0. De gastheren hadden daarna moeten doordrukken, kregen daarvoor legio kansen, maar wisten voetballend niet tot succes te komen. Een minpuntje voor het ‘andere Oranje’ dat als mogelijke promovendus meer moet laten zien dan men nu deed.

In het tweede bedrijf was het eigenlijk van het zelfde laken een pak. Noordpool UFC was niet bij machte om de defensie van De Fivel in verlegenheid te brengen. De thuisclub daarentegen sneed over het algemeen vrij gemakkelijk door de linies van de gasten, met name over rechts via gelegenheidsrechtsback Mark Kramers en de verder voorin spelende Chris van Dijken, maar bleef volharden in het missen van opgelegde mogelijkheden.

Het doelsaldo opvijzelen leek zo’n eenvoudige opgave te zijn, maar bleek meer dan een brug te ver. De thuisclub strandde uiteindelijk op de voor de rust gemaakte treffers en wat dat betreft was de uitkomst van het duel teleurstellend. ‘We hadden er minstens een stuk of tien in moeten schoppen, maar het wilde voetballend niet lukken. Het is typerend voor de wedstrijd dat we twee dode spelmomenten nodig hadden om tot scoren te komen. Dat is veel te mager voor een ploeg die hogerop wil. IK ben blij dat we hebben gewonnen, maar het is jammer dat het zo moest’, aldus coach Wilhem van der Wiel.

Ronald Klip van Noordpool UFC verontschuldigde zich min of meer voor het matige optreden van zijn ploeg. ‘We moeten roeien met de riemen die we hebben en die waren vandaag duidelijk te kort. Doordat er flink wat spelers wegvallen, moeten we nog sneller jongens inpassen dan we eigenlijk willen. Maar goed, het is niet anders. De Fivel moet het zichzelf maar verwijten dat ze niet meer hebben gescoord. Wij kunnen een stuk slimmer spelen, maar ook dat is onderdeel van het groeiproces. Kijk eind volgend jaar maar eens weer. Dan staan we er denk ik heel anders voor.’

* De Fivel – Noordpool UFC 2-0 (2-0). Daniël Robinson 1-0; Emiel Bos 2-0.

No Replies to "De Fivel scoort te weinig in duel met Noordpool UFC"