Prima marathons voor Bedumer atleten

Zeven atleten van Loopgroep Bedum en Havabe uit Bedum hebben het afgelopen weekeinde deelgenomen aan twee grote stadsmarathons. Zowel in Enschede als in Hamburg waren de weersomstandigheden prima, ondanks de soms pittige wind.

In Enschede maakte atlete Nienke Bouwman haar officiële debuut op de marathonafstand (42,2 kilometer). Na 4.14.28 uur kon ze haar ‘zwaarbevochten’ medaille in ontvangst nemen. De snelste atleet in Enschede was Bram Wubs. Hij liep met 3.15.08 uur een nieuwe beste tijd. Ook Cora Poelman (4.22.37) en Erik Stam (4.49.54) verbeterden hun beste tijd. Harmen Stam liep 28 kilometer met verzuurde benen. Opgeven was echter geen optie voor hem. Hij wist zijn zesde marathon in een keurige 3.30.21 uur te voltooien. Tamme Beenes had een pittige race met behoorlijk verval in het tweede gedeelte. Hij kwam binnen na 4.21.04 uur.

In Hamburg liep Chris Ruigendijk een ijzersterkte marathon. Hij maakte korte metten met zijn eerdere beste tijd en was nu een kwartier sneller met 3.13.24 uur. Vanessa Wuijster nam deel aan de Vuurtorenloop op Vlieland. Ze startte op het onderdeel 10 kilometer en wist met een prima tijd van 56.37 minuten beslag te leggen op de vierde plaats bij de dames 40 (foto’s: Henk Schuitema en Harmen Stam).

No Replies to "Prima marathons voor Bedumer atleten"