GEO boekt zege op slecht bespeelbaar veld Stedum

Stedum heeft op eigen terrein een gevoelige tik gekregen van het bezoekende GEO. De Garmerwolders klopten de gastheren, die aanvankelijk een 2-0 voorsprong hadden weten te bereiken, op het sportveld aan de Bedumerweg uiteindelijk met 2-5. Bart van der Tuuk was weer eens ouderwets op dreef. Hij scoorde vier keer voor de bezoekers.

De thuisclub begon helemaal niet zo slecht aan het treffen. GEO werd in een vroeg stadium onder druk gezet en wist daar in het eerste kwart van de wedstrijd niet mee om te gaan. In die periode wist het team van trainer Robert Benes dan ook op voorsprong te komen. Onder druk gezet door de Stedumers, raakte Hielke Stuivenberg binnen een minuut na de aftrap in de problemen en verdween het speeltuig via de hak van goalie Oscar Heslinga in het Garmerwolder doel: 1-0.

Op een veld waar goed voetbal onmogelijk was, ging het van een leien dakje voor de thuisclub, die nogal wat spelers moest missen. Robbert Slager, Yannick van den Berg en Jan Spijk ontbraken op het wedstrijdformulier en Jaap Dijkema speelde nog geen tien minuten. Hij raakte geblesseerd aan de hamstring en moest zich door Milan De vries laten vervangen. De invaller was degen die de marge voor de thuisclub binnen een kwartier wist te verdubbelen. Een ogenschijnlijk niet al te moeilijke bal van Matthijs Colstee had door doelman Heslinga opgepakt moeten worden, maar de bal stuiterde door het hobbelige veld over zijn handen heen en vervolgens was Milan de Vries er als de kippen bij om de bal in het doel te werken: 2-0.

Niets aan de hand voor de thuisclub, zou je zo zeggen. Het tegendeel was echter waar. De bezoekers, die Mark Toering na een afwezigheid van een half jaar in de basis zagen terugkeren, hadden ook te maken met flinke personele problemen. Men was behoorlijk gedecimeerd en kon met slechts twaalf man naar Stedum afreizen. Toch zouden de Garmerwolders zich na de snelle achterstand weten te herpakken. De gelederen sloten zich en Stedum ondervond steeds meer weerstand van de gasten. In de 28e minuut scoorde Bart van der Tuuk rechtstreeks uit een vrije trap en nog voor het rustsignaal had geklonken, was de achterstand helemaal weggewerkt. Na een schitterende pass van broer Rolf, hij moest na een kwartier de geblesseerd geraakte Alex Sarfo al vervangen, mocht Bart van der Tuuk opnieuw afdrukken: 2-2.

Na de doelwisseling bleef GEO de bovenliggende ploeg en was het na 63 minuten opnieuw raak en andermaal was Bart van der Tuuk het stralende middelpunt van een Garmerwolder feestje: 2-3. Toering was op dat moment al leeg gespeeld en vervangen door Niek Bosgraaf. De gasten hadden het duel volledig naar hun hand weten te zetten. Waar Stedum het voor de thee nog met voetballende oplossingen probeerde, werd er na de rust vooral met lange ballen gewerkt en was er te weinig druk op de tegenstander.

Uit een voorzet van Erik Kappetijn was het Peter van der Veen die tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd ook een graantje wist mee te pikken (0-4) en het slotakkoord was voor de man die de show wist te stelen. De achterlijn had hij al gehaald, maar de manier waarop hij vervolgens uit een bijna onmogelijke hoek de bal ook nog in het doel wist te krijgen, verdiende respect van vriend en vijand: 2-5. Stedum deelde af en toe nog wel een speldenprik uit. De zege van GEO kwam echter niet meer in gevaar.

‘Op basis van de eerste helft was een gelijkspel wel verdiend geweest al doet de eindstand anders vermoeden. Het veld heeft ook niet in ons voordeel gewerkt, maar daar hadden beide ploegen last van. Het is niet anders. We moeten de rug rechten en maar naar zaterdag kijken. Dan komt Meedhuizen op bezoek’, aldus Stedum-trainer Robert Benes.

Zijn collega Leendert Nieborg, ooit vijf seizoenen de oefenmeester van Stedum, sprak van een terechte en verdiende overwinning. ‘Negatief punt is dat Alex Sarfo er weer geblesseerd af moest. Ik vrees dat hij, net als Patrick van Zanten, dit seizoen niet meer inzetbaar zal zijn.’

* Stedum – GEO 2-5 (2-2). Hielke Stuivenberg (eigen doelpunt) 1-0; Milan de Vries 2-0; Bart van der Tuuk 2-1; Bart van der Tuuk 2-2; Bart van der Tuuk 2-3; Peter van der Veen 2-4; Bart van der Tuuk 2-5.

No Replies to "GEO boekt zege op slecht bespeelbaar veld Stedum"