SGV deelt zevenklapper uit aan Wagenborger Boys

Het Schildwolder SGV heeft zich met een onvervalste zevenklapper gerevancheerd voor de onnodige 2-1 nederlaag van eind oktober in de uitwedstrijd tegen Wagenborger Boys. Afgelopen najaar was SGV verre van compleet, nu was dat het geval aan Wagenborger zijde. Als gevolg van een bruiloft en wat blessures moest de ploeg van trainer Reitze Enderle een vijftal vaste waarden missen.

De Schildwolders zitten in een goede flow. Na het gelijkspel in Zeerijp tegen De Fivel wisten de gastheren achtereenvolgens Noordpool UFC, GEO en Warffum met overtuigende cijfers te verslagen; Duels waarin geen tegendoelpunten te noteren waren. Ook nu mocht keeper Marijn Jager weer een clean sheet op zijn palmares bijschrijven.

Het was al in de 3e minuut dat SGV op voorsprong wist te komen. Een corner van Eelke Wijnsma werd op waarde geschat door Luca van Loenen, die de bal achter Wagenborger Boys-keeper Jochem Smit kopte. Het zou niet de enige goal zijn van de spits, maar eerst was het tijd voor een zuivere hattrick van Jelte Bos. Zijn eerste goal liet ook Bos aantekenen middels een kopbal na een corner van Wijnsma. Hij werd compleet vrij gelaten en kopte het leer hard binnen: 2-0.

Wagenborger Boys kon de spirit niet vinden die men in het duel van een week eerder tegen Siddeburen wel had. Sterker nog, men pakte te weinig duels, was allesbehalve scherp bij standaardsituaties en liet wat mogelijkheden liggen. Johan Lubbers verscheen twee keer alleen voor doelman Jager, maar verzuimde het karwei af te maken.

Na ruim een half uur spelen was Bos andermaal de gevierde man. Een vrije bal van Jasper Boonstra landde via de lat voor de voeten van Eelke Wijnsma, die vervolgens het aluminium raakte. Bos was attent genoeg om de van de paal terugkerende bal over de doellijn te werken: 3-0. Zijn hattrick completeerde de goaltjesdief door een voorzet van rechtsback Robert Kluppel tot doelpunt te promoveren en ook nu gebeurde dat met het hoofd. Het was weer een fraai staaltje van apathie bij de gasten die alles teveel op zijn beloop lieten.

Vijf minuten voor rust liep SGV zelfs uit naar 5-0. Luca van Loenen dribbelde over links langs alles en iedereen en liet zijn tweede treffer van de middag noteren door scheidsrechter Henk de Wit. Een tussenstand waar iedereen vooraf voor zou hebben getekend, ook al had deze nog ruimer kunnen zijn, want meerdere keren stond Jochem Smit een treffer van de thuisploeg in de weg. Met name Jos Hoeksema werd vaak gestuit door de Wagenborger goalie en ook het aluminium bracht meermaals redding voor de bezoekers.

In de tweede helft wist Hoeksema toch te scoren. Drie minuten na de hervatting liet hij het net bollen. De treffer werd echter geannuleerd, omdat er hands van Hoeksema zelf voorafging aan de goal. Na een uur spelen strandde Robert Kluppel. De rechtsback dook aan de linkerkant van het veld op, maar vond de voeten van keeper Jochem Smit op zijn weg.

In de 65e minuut werd een driedubbele wissel doorgevoerd aan de kant van SGV. Robert Kluppel, Eelke Wijnsma en Stan van den Berg maakten plaats voor Jesse Roelfsema, Marvin van Dam en Hendrik Boven. Het was laatstgenoemde die een minuut later het slachtoffer was van een overtreding. De toegekende vrije bal wed door Jelte Bos snel genomen. Hij legde het speeltuig een breed op Luca van Loenen. Die bedacht zich niet en schoot zijn derde treffer onberispelijk hard binnen: 6-0.

Het slotakkoord was voor Hendrik Boven die een kwartier voor tijd de eindstand bepaalde. De actie voorafgaand aan deze treffer was om door een ringetje te halen. Op de achterlijn omspeelde Luca van Loenen zijn directe tegenstander Jaap Enderle. De voorzet die volgde bood Boven de niet te missen kans: 7-0.

* SGV – Wagenborger Boys 7-0. (5-0). Luca van Loenen 1-0; Jelte Bos 2-0; Jelte Bos 3-0; Jelte Bos 4-0; Luca van Loenen 5-0; Luca van Loenen 6-0; Hendrik Boven 7-0 (foto: Peter de Jonge).

No Replies to "SGV deelt zevenklapper uit aan Wagenborger Boys"