Voetbalclub GEO naarstig op zoek naar versterking

De problemen zijn groot bij voetbalvereniging GEO uit Garmerwolde. De vijfdeklasser kampt, net als veel andere kleine verenigingen met een tekort aan voetballende leden en moet wekelijks heel wat moeite doen om voldoende spelers in te kunnen zetten. Het bestuur heeft dan ook een oproep geplaatst. Er zullen leden bij moeten komen die de club van nieuw elan moeten voorzien. Huidige leden vertellen in een video zelf hoe het is om bij GEO actief te zijn en het bestuur legt op zijn manier uit wat men van de vereniging mag verwachten.

GEO is volgens het bestuur veel meer dan alleen maar voetbal. ‘Mensen zijn hier geen nummer, maar een unieke toevoeging aan de gezelligheid en sfeer binnen de vereniging. Als lid van een seniorenteam kun je elke zaterdag de belangrijke derde helft met muziek en Engels voetbal in de kantine verwachten en op trainingsavonden kennis maakt met barman Jans Harms die je gevraagd of ongevraagd van koffie, een biertje of fris voorziet.’

Ook het jaarlijkse weekendje weg mag volgens de club niet worden vergeten. Er zijn al legendarische overwinteringskampen geweest en zomerse afsluitingen ergens in Europa. Dat en clubavonden en toernooien moeten er voor zorgen dat spelers zich al snel een onderdeel van de GEO-familie gaan voelen. Er wordt vaak gezegd dat GEO eigenlijk te ver weg ligt. Dat klopt. Vanaf de Grote Markt in Groningen is het 7,7 kilometer rijden naar het complex van de voetbalclub. Er spelen echter Stadjers mee in Garmerwolde, dus zou dat geen probleem moeten zijn volgens de club. En kun je even niet op een zaterdag? Zelfs daar heeft men begrip voor. ‘Er is meer in het leven dan voetbal. We hebben clubgenoten die om verschillende redenen niet elke week kunnen spelen. Daar kunnen we altijd over praten’, vindt het bestuur.

Men is van mening dat er voldoende pleit voor een komst naar GEO, nu moeten de voetballers in de regio de club zelf nog ‘ontdekken.’ En om die boodschap nog wat extra kracht bij te zetten, heeft GEO een aantal leden een video laten inspreken. Hun eigen kijk op het voetballen in Garmerwolde laten geven.

Mochten alle pogingen mislukken die men onderneemt om de vereniging nieuw leven in te blazen? Volgens het bestuurslid Laurens van der Kamp kan men dan het komende seizoen nog wel met een standaardelftal in de competitie meedoen. ‘Daarna zal het steeds moeilijker worden vanwege de hoge gemiddelde leeftijd van onze selectie. Geen verjonging of aanvulling betekent uiteindelijk dat we mogelijk geen standaardteam meer kunnen inschrijven. Dat willen we uiteraard graag voorkomen en ons 75-jarig jubileum volgend jaar met een aantal nieuwe leden er bij groots vieren.’ Voor meer informatie kan men mailen naar lvanderkamp@vvgeo.nl of een appje sturen naar 06-12796083 (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Voetbalclub GEO naarstig op zoek naar versterking"