Grasbaanraces Westeremden zijn weer terug

De Stichting Baansport Westeremden (SBW) is zeer verheugd over het feit dat er twee wedstrijddagen op de kalender gezet konden worden waarop motorsportliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Op zaterdag 7 mei en zaterdag 14 mei wordt er gereden op het ijsbaanterrein aan de Wierdeweg in Westeremden.

De eerste racedag is voor de coureurs in de jeugd- en nationale klassen van de KNMV. Voor hen is het de eerste wedstrijd in de competitie, omdat de openingswedstrijd in Vries werd afgelast. Aan de start komen de klassen vanaf 50cc tot met 500 cc. Daarnaast de jeugd specialklasse en natuurlijk de regio-klasse met deelnemers uit Westeremden en nabije omgeving. Voor de deelnemers is er na twee jaar corona-stilte weer een competitie. Zaterdag zal blijken, wie er nog in dezelfde klasse uitkomt als voor corona en wie zijn motor voor een motor met een andere (grotere) cilinderinhoud heeft verruild en dus in een andere klasse de strijd om de kampioenspunten aangaat.

De tweede racedag staat in het teken van de clubgrasbaanwedstrijden van de VTBM. Voor deze coureurs is Westeremden de vierde wedstrijd. Zij zijn elkaar dit jaar dus al vaker tegengekomen in een wedstrijd. De VTBM kent vele klassen, waarin deelgenomen kan worden door coureurs vanaf 5 jaar tot en met 40-plussers. En ook deze laatsten weten nog heel goed gas geven is. De al eerder genoemde regio-klasse mag ook bij de VTBM-races aan de start verschijnen.

De kleibaan in Westeremden staat over het algemeen garant voor spannende wedstrijden. Doordat de baan niet zo heel groot is, blijven de rijders dicht bij elkaar en moet er flink gestreden worden voor de zege. Kortom dit spektakel wilt u niet missen. De trainingen vangen zowel bij de KNMV als de VTBM-wedstrijd aan om 10.00 uur.
Op 7 mei beginnen de wedstrijden om 13.00 uur en op 14 mei om 12.00 uur (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Grasbaanraces Westeremden zijn weer terug"