Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht is deze week uitgedund en beginnen traditioneel weer in de hoogste klasse van onze regiovertegenwoordigers. Verrassend waren de nederlagen van SV Bedum en zeker ook Poolster, dat een imposante reeks van ongeslagen duels door Lycurgus afgebroken zag worden. Verrassend was ook de nederlaag die SIOS op bezoek bij OKVC kreeg te slikken en het pak slaag dat De Fivel tegenstander Warffum toediende.

1e Klasse E Zaterdag
WINSUM – FC BURGUM 3-2
Winsum heeft nog flink veel moeite moeten doen om slotlicht FC Burgum van zich af te houden. De thuisclub begon prima door al in de 4e minuut van de wedstrijd op voorsprong te komen. Tijs Mulder tekende voor de voorbereiding, Sven Rosevink maakte het karwei af: 1-0.

Raul Bello leek de volgende die zou scoren, maar zijn schot was minder succesvol. Na een half uur spelen werd de bal op elf meter van het Friese doel gelegd nadat er hands was gemaakt. Wouter Bloem verzilverde de penalty en toen Bloem tien minuten later op aangeven van Marcel Pannekoek voor 3-0 had weten te zorgen, leek Winsum een zorgeloze middag tegemoet te gaan.

Vlak na de doelwisseling deden de gasten echter iets terug. Het was Thomas Pruis die de achterstand wist te verkleinen. De Friezen putten moed uit die snelle treffer en maakten het de gastheren knap lastig. Een duw van Heinze Andringa leidde tot een strafschop voor FC Burgum die door Roeland Rusticus werd benut: 3-2. Er was nog tijd genoeg voor meer en dat was ook aan de gasten te zien. Ze gooiden nog wat meer energie in de strijd en voor Winsum brak een fase aan dat het pompen of verzuipen werd. De gastheren wisten het echter droog te houden en konden dus, na een prima eerste helft en een veel mindere tweede, drie punten bijschrijven.

2e Klasse J Zaterdag
SV BEDUM – GRAMSBERGEN 2-4

De niet geheel fitte trainer Robbie Wentink zag zijn ploeg op eigen veld van Gramsbergen verliezen. Dat betekende een flinke domper voor de Bedumers. De eerste helft was van een heel hoog niveau en daarin kwamen de gastheren dan ook op voorsprong door een treffer van Nigel Bakker: 1-0. Kelvin Jager poetste de achterstand weg. Het dominerende en enthousiast spelende SV Bedum wist de zaak nog voor de pauze weer recht te trekken. Mark Kruizenga zorgde voor een 2-1 tussenstand. Een onoplettendheid leidde tot de 2-2 van Chiel Fransen, waarna SV Bedum het duel binnen tien minuten volledig uit handen gaf. Het laatste half uur was niet goed en uiteindelijk zouden David Houtman en Roy Seinen voor een 2-4 eindstand te zorgen. ‘Het is jammer dat je zo’n goede eerste helft speelt en het daarna helemaal weg geeft. Ik wil me er niet achter verschuilen, maar we misten jongens als Roy Mertens, Richard de Boer, doelman Jos Broekmans en Luc Kuiper. Dat is wel van invloed op de wedstrijd geweest’, aldus trainer Robbie Wentink

3e Klasse C Zaterdag
OMLANDIA – FC ZUIDLAREN 1-0

Het Ten Boerster Omlandia moest op eigen veld proberen de nare smaak van het 2-0 verlies bij Helpman weg te spoelen. Dat zou dan moeten gebeuren tegen FC Zuidlaren en zonder trainer Simon Schuil, die aan de andere kant van de oceaan vakantie op Aruba viert. Lange tijd had het er alle schijn van dat de ontmoeting zou eindigen als hij was begonnen. Het venijn zat hem echter in de staart van de tweestrijd. Quinten Luider werd in de 88e minuut op avontuur gestuurd en stuitte in eerste instantie op de doelman van de Drenten. Hij kreeg het leer echter opnieuw in de voeten en was nu wel succesvol. Zuur voor de gasten, maar daar had Omlandia uiteraard geen boodschap aan.

HFC ’15 – SC LOPPERSUM 1-1
SC Loppersum had in de uitwedstrijd tegen het Hoogkerker HFC ’15 nog wat goed te maken. Het team van trainer David van der Kam was in eigen huis roemloos met 1-7 onderuit gegaan en was dus uit op eerherstel. Een tegenvaller voor de Lopsters was het in de warming-up al wegvallen van Rik Buikema. Daardoor moesten er wat wijzigingen worden doorgevoerd.

Op voorhand wist SC Loppersum dat HFC ’15 de gemakkelijker voetballende ploeg zou zijn en dat er in de omschakeling kansen zouden liggen. Dit beeld klopte in de praktijk. De gastheren speelden met veel mensen voor de bal en dat bleek na tien minuten al koren op de molen van de gasten. Een voorzet van Peter Heeres werd niet goed door de verdediging van HFC ’15 verwerkt, waarna Joris Jurna de bal netjes in de rechterhoek wist te plaatsen: 0-1.

De Lopsters hadden aanvankelijk moeite met de opkomende backs van de thuisclub, maar kreeg daar in de loop van de eerste helft steeds meer vat op. HFC ’15 wist amper goede kansen te creëren, maar kwam na een half uur spelen wel langszij toen een voordeelregel slecht uitpakte voor de bezoekers en Rick van Lent de gelijkmaker liet noteren.

De thuisclub was vanaf de eerste minuut niet alleen met de wedstrijd bezig, maar leverde ook te pas en te onpas kritiek op de fluitist. Ze mochten blij zijn dat ze de eerste helft met elf mensen mochten afsluiten, want na een overtreding op Joris Jurna had de centrale verdediger van de Hoogkerkers zijn tweede geel moeten krijgen. Er werd veel gepraat en geklaagd. Dat kwam het voetbal niet altijd ten goede.

Meteen na de doelwisseling moest Peter Paul Datema al zijn talenten tonen om te voorkomen dat zijn team op achterstand gezet zou worden. Met een prima reflex wist hij dat te bewerkstelligen. SC Loppersum kwam daarna beter in de wedstrijd en HFC ’15 had niet meer de dynamiek van de eerste helft in huis. Het goede positiespel van de Lopsters was daar mede debet aan. Na ruim driekwart wedstrijd kregen de gasten de mogelijkheid om het duel te beslissen. Jacob Havinga, Tim Maneschijn en de voor Joris Jurna ingevallen Ids in het Veld lieten de kansen echter liggen. HFC ’15 scoorde nog wel, maar deze treffer werd terecht wegens buitenspel afgekeurd.

Oefenmeester David van der Kam was na afloop trots op zijn ploeg. ‘De jongens zijn negentig minuten lang geconcentreerd gebleven en hebben de boel goed op slot gehouden. Op zich is het gelijkspel misschien wel terecht omdat HFC ’15 beter voetbalde. Qua kansen hadden we echter meer uit dit duel moeten halen.’ Zaterdag wacht SC Loppersum een kluif van formaat. Dan komt koploper Velocitas naar het sportpark aan de Bosweg. Op eigen veld wisten de Stadjers eerder dit seizoen met 3-0 te winnen. Ook hier ligt dus nog een mooie uitdaging voor de Lopsters.

4e Klasse C Zaterdag
OKVC – SIOS 2-0

Het Sauwerder SIOS heeft een lelijke uitglijder gemaakt in de uitwedstrijd tegen OKVC. Op de 2-0 overwinning van de Oldehoofsters viel eigenlijk niet zoveel af te dingen. Het team van trainer Henk Alssema bleek met de wel beschikbare spelers onvoldoende te kunnen brengen om de hekkensluiter van 4C achter zich te houden. Dirk Zwakenberg, Reinder Haaksema, Sander Bultena, Stefan Bultena en Hidde Boer ontbraken op het wedstrijdformulier en dat betekende een te grote aderlating. Menno Dijkstra kreeg vlak voor rust nog wel een grote kans om er 0-1 van te maken, maar de bal verdween naast het doel van OKVC. Ook vanuit corners werd het wel gevaarlijk. Een goal wilde er in het eerste bedrijf echter niet vallen. Na rust scoorde OKVC uit een counter 1-0 en vanaf elf meter werd de eindstand op 2-0 bepaald. De doelpuntenmakers waren Otis Mos en Pieter Sieperda.

NIEKERK – DVC APPINGEDAM 3-2
Dat DVC Appingedam het niet eenvoudig zou krijgen in de uitwedstrijd tegen Niekerk, was op voorhand wel duidelijk. Het eerste half uur was echter voor de Damsters. Het team van trainer Duurt Dijkman speelde de lijstaanvoerder bij tijd en wijle helemaal zoek. Kansen waren er in die fase voor Devante de Windt, Sven de Wilde en Ronald Hund. Niekerk had een momentje met een bal op de lat, maar moest toestaan dat Devante de Windt de Damsters op een 0-1 voorsprong wist te zetten.

Voor Niekerk was dat het sein om de teugels wat strakker aan te trekken. Er werd snel gespeeld, waarbij gezocht werd naar de fysiek sterke spitsen. Een lange bal en een verkeerd opgestelde achterhoede leidden tot de 1-1 van Jort Zuidersma. Meteen na de aftrap verspeelde DVC Appingedam de bal en stond het plotsklaps 2-1 door toedoen van Ger Ausma. Niet veel later stonden de gasten andermaal verkeerd en was het opnieuw Ger Ausma die daar van profiteerde. Zo kreeg DVC in twee minuten tijd twee doelpunten om de oren.

Na de thee probeerde Niekerk verder afstand te nemen en kreeg daarvoor ook de kansen. Doelman Olaf Kiewiet wilde echter van geen wijken weten en hield zijn club in de wedstrijd, Na een uur spelen mochten de Damsters een strafschop nemen na een handsbal. Roy Eissens pakte de penalty uit (3-2) en dus had DVC Appingedam nog dertig minuten om een nederlaag te voorkomen. Gescoord werd er echter niet meer.

LYCURGUS – POOLSTER 3-0
Na twaalf wedstrijden ongeslagen te zijn gebleven, moest het er blijkbaar toch een keer van komen. Lycurgus maakte een einde aan de imposante serie waarmee Poolster in oktober was gestart. De gastheren zaten er vanaf het begin bovenop en wisten Poolster al in een vroeg stadium vast te zetten. De Stadjers lieten hun opponent totaal niet in het spel komen, terwijl de Spijksters te weinig duels wisten te winnen. De geelzwarten kregen nog wel wat kansen, maar het kwartje wilde deze keer niet de goede kant op vallen en uiteindelijk verloor Poolster dan ook terecht. De treffers van Lycurgus kwamen op naam van Joost den Broeder (2) en Steven Swarts (foto :Angela Smit-Flikkema).

MAMIO – SV DE HERACLIDEN 4-1
Met Mamio weet je als tegenstander vooraf nooit waar je aan toe bent omdat de Stadjers vaak met wisselende teams aan de start verschijnen. Een ding is echter zeker. In welke formatie ze ook beginnen, er zit kwaliteit genoeg in de ploeg en dat ondervond ook SV De Heracliden.

Het team van trainer Jaap Danhof begon niet goed aan het duel en stond al vrij snel op achterstand. Het eerste kwartier was Mamio de betere ploeg en was het aan doelman Appie de Jonge te danken dat de Meisters in de wedstrijd wisten te blijven. Naarmate de eerste helft vorderde, kregen de bezoekers steeds meer grip op de tegenstander en kwamen er ook mogelijkheden. Die werden echter niet benut.

Ook na de pauze begon SV De Heracliden goed, maar was het wel Mamio dat scoorde: 2-0. Meteen daarna bracht Stef Oosterhuis de spanning terug met een hard schot: 2-1. De kansen om langszij te komen lagen er daarna zeker, maar nu was het de collega van De Jonge die dwars lag. Een van richting veranderd schot betekende vervolgens 3-1 en uiteindelijk zou er een 4-1 eindstand op het formulier komen te staan.

AMICITIA VMC – FC LEO 2-0
Het duel tussen beide ploegen stond echt in het teken van degradatieperikelen en dat was aan het spel ook wel te merken. Amicitia VMC wist zich een aantal kleine kansen te scheppen en daar kon FC LEO weinig tegenover zetten. Het toenemende aantal blessuregevallen noopte ook FC LEO tot puzzelwerk. De afgelopen week werd Justin Poort aan de toch al niet al te korte lijst toegevoegd. Een knieblessure zal hem waarschijnlijk de rest van het seizoen aan de kant houden.

Na een half uur spelen kwam Amicitia VMC op voorsprong. Een voorzet werd onhoudbaar voor keeper Niels Zijlstra door binnen gekopt: 1-0. De Leensters probeerden wel wat te forceren, maar de aanvalsopbouw stokte vaak ter hoogte van het strafschopgebied van de Stadjers.

Het spelbeeld was in de tweede helft niet veel anders. FC LEO wist op een enkel moment na amper voor gevaar te zorgen. Zo’n moment was er na 55 minuten spelen toen de bal hoog voor het doel van de thuisclub werd gegeven. Abenezer Araya ging het duel met de doelman aan, maar kwam net iets te kort.

Amicitia VMC roste alles weg en probeerde via de counter toe te slaan. Dit lukte na een uur. Een blind naar voren geschoten bal viel precies goed en niet veel later was Zijlstra voor de tweede keer geklopt: 2-0. De nederlaag tegen een directe concurrent in de degradatiestrijd kwam hard aan bij FC LEO, dat lijfsbehoud nu niet meer in eigen hand heeft. Zaterdag komt Niekerk op bezoek in Leens.

5e Klasse C Zaterdag
ZEESTER – DROGEHAM 2-4

Er was Zeester zaterdag veel aangelegen om de smadelijke nederlaag tegen Noordbergum weg te speoelen en dat zou dan ten koste moeten gaan van koploper Drogeham, dat op bezoek in Zoutkamp kwam. De Friezen zijn het hele seizoen al koploper in 5C.

Zeester liet meteen vanaf het beginsignaal zien dat het niet opnieuw met zich zou laten sollen. De fysieke duels werden niet geschuwd en de druk stond er op bij de gasten, die hun doelman na vijf minuten spelen geblesseerd zagen afhaken. Het betekende het debuut van de 17-jarige Oedzen Stienstra. Zeester wist vervolgens gevaarlijk te worden, maar het was Drogeham dat de score opende. Remco Wijma tekende voor 0-1.

Na rust leek het duel binnen tien minuten al op slot te zitten. Drogeham zag Nanne Storm een penalty verzilveren en Jorrit Schra maakte er 0-3 van. Toen Remco Wijma zijn tweede doelpunt scoorde (0-4) leek de buit wel binnen te zijn. Zeester deed nog el manmoedige pogingen om dichterbij te komen en dat lukte door toedoen van Chris Noordhof en Danny Beerda (2-4), maar verder liet de lijstaanvoerder de thuisclub niet komen.

5e Klasse E Zaterdag
ZEC – GEO 2-2

GEO heeft in Zandeweer een verdienstelijk gelijkspel weten te halen tegen thuisclub ZEC. Het team van trainer Leendert Nieborg wist de gastheren op 2-2 te houden en dat was voor beide teams een bittere pil. Bij GEO was men van mening dat er meer in had gezeten en ZEC kon met het punt niet tevreden zijn omdat men zich eigenlijk geen puntverlies kan veroorloven in de jacht op nacompetitievoetbal.

ZEC speelt de laatste tijd nogal wisselvallig en daar werd tijdens het duel met GEO weer een mooi staaltje van getoond. Gemaakte afspraken werden niet nagekomen, men was niet agressief genoeg in de duels en er werden te vaak verkeerde keuzes gemaakt. Het zal wel inherent zijn aan de jeugdigheid van het team van trainer Marinus Siekman. De oefenmeester mist te vaak rust en evenwicht in de ploeg, iets dat GEO wel in huis had.

Het spel golfde in eerste instantie op en neer en er werd in een hoog tempo gespeeld. GEO kon geen beroep doen op een aantal spelers die met coronaklachten thuis waren gebleven. Ook Patrick van Zanten en de opnieuw geblesseerd geraakte Alex Sarfo waren niet van de partij. De oud-selectiespelers Diederik Top en Niels Werdekker moesten derhalve opdraven.

Het duel begon goed voor GEO. Na een prima voorzet van Peter van der Veen was het Bart van der Tuuk die binnen vijf minuten voor 0-1 wist te zorgen. Slecht uitverdedigen van ZEC leidde vervolgens tot de 0-2 van Peter van der Veen en op dat moment leek ZEC een vervelende middag tegemoet te gaan. De thuisclub probeerde wel tot kansen te komen, maar de Garmerwolders hadden de zaken in verdedigend opzicht prima geregeld. In de 35e minuut ging het bijna mis voor de gasten toen Tjeerd Drabe bij het verdedigen de bal verkeerd raakte en nog net voorkomen kon worden dat hij in eigen doel zou schieten.

Na de doelwisseling ging ZEC een stuk opportunistischer te werk. Er werd zonder veel omhaal naar het doel van de tegenstander gezocht. Zonder grote kansen te krijgen, begon de druk wel toe te nemen. In de 52e minuut werd het 1-2 door een goal van Robin Stoter, waarbij er sprake van buitenspel zou zijn geweest. De uitleg van de scheidsrechter was echter dat Bastiaan Drabe een poging had ondernomen om de bal terug te spelen en daarbij de bal per abuis in de voeten van Stoter had gedeponeerd.

ZEC begon weer te geloven dat er toch nog wat te halen viel en maakte steeds vaker gebruik van lange ballen om op die manier voor gevaar te zorgen. In de omschakeling bleef GEO echter net zo dreigend en had eigenlijk de derde goal moeten scoren. De grootste kans was voor Hielke Stuivenberg, die vanaf een meter of twee van de doellijn tegen de keeper aan schoot. Het was dan ook aan goalie Nick Blok te danken dat de gastheren in die fase niet definitief knockout werden geslagen.

Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het dan toch raak voor ZEC. Uit een corner was het Jelle Rozeboom die de bal over de doellijn wist te frommelen en de eindstand daarmee op 2-2 bepaalde.

CORENOS – EZINGE 4-0
Corenos heeft er dit seizoen patent op dat het vrij snel scoort om zo de tegenstander te dwingen tot het maken van fouten. In de thuiswedstrijd tegen Ezinge was het al na zeven minuten raak. Op aangeven van Jordan Muller mocht Sven Knot raak mikken: 1`-0.

Corenos bleef daarna aandringen en in de 13e minuut stuurde Wesley Dijksterhuis met ene dieptepass Jordan Muller op pad. Hij leverde op zijn beurt een voorzet bij Lars Baar af die de bal tegendraads binnen wist te koppen: 2-0. De gastheren speelden in die fase goed. Daarna ging het ineens minder en werd het erg onrustig binnen de Roodeschoolster gelederen. Jasper Dijkstra kreeg de gelegenheid om Ezinge terug in de wedstrijd te brengen, maar zijn inzet werd door doelman Mark Monden gepareerd.

Na de thee kwam Ezinge als beste uit de kleedkamer, speelde prima voetbal en had een doelpunt moeten krijgen. De defensie van Corenos was echter niet van plan om ook maar iets weg te geven. In de 75e minuut bediende Jordan Muller met buitenkant rechts teamgenoot Lars Baar, die de bal prima binnen wist te tikken: 3-0. Na drie assists met zijn handtekening was het daarna aan Muller om een doelpunt mee te pikken. Hij omzeilde de Ezinger goalie en tekende voor de 4-0 eindstand.

‘Met nog zes wedstrijden te gaan moeten we nog acht punten weten te behalen. Zaterdag wacht ZEC en dat is weer een tegenstander waar we het moeilijk tegen zullen krijgen. Derby’s hebben sowieso iets speciaals en deze al helemaal. De groep is compleet en fit en we hopen de stijgende lijn van de afgelopen week qua resultaat door te kunnen trekken’, aldus trainer Marco Pesiwarissa.

SIDDEBUREN – SV TEO 1-0
Julian Bijman was de gevierde man bij de zaterdagvoetballers van Siddeburen. Hij wist namelijk als enige raak te mikken in de thuiswedstrijd tegen het Ten Poster SV TEO. Voor de gasten was het jammer dat Bas van der Hoek in de laatste minuut de paal nog toucheerde in plaats van de bal in het net te schieten, anders had men zowaar nog een punt aan de ontmoeting over gehouden.

WARFFUM – DE FIVEL 0-8
De eerste wedstrijd tegen Warffum was, vanuit Zeerijpster oogpunt gezien, niet bepaald eentje om over naar huis te schrijven en eindigde halverwege vorige maand in 2-1 voor De Fivel. Nu ging het heel anders. De boodschap was voor de uitwedstrijd heel duidelijk. Maak je kansen af, dan bezorg je jezelf een gemakkelijke middag. Voor de pauze reeg De Fivel de kansen aaneen en scoorden de goed combinerende gasten drie keer. Joran Bos, Corné Bos en Eirik Eide tekenden voor de treffers. Warffum probeerde er via de counter uit te komen, maar bleef te onschuldig in het stichten van gevaar. Na de thee was De Fivel maar op een ding uit en dat was de voorsprong uit te breiden. De wedstrijd was redelijk snel gespeeld toen Emiel Bos en Eirik Eide er 5-0 van hadden gemaakt. Uiteindelijk zouden Corné Bos, Mark Kramers en Bjorn Everts het totaal op acht weten te brengen. Het moet volgens coach Wilhem van der Wiel wel heel raar lopen, wil zijn ploeg niet als tweede achter Corenos finishen om op die manier het recht op nacompetitievoetbal te verwerven.

NOORDPOOL UFC – EENRUM 4-0
Na nederlagen tegen SGV en De Fivel stonden de gezichten er bij Noordpool UFC zaterdag weer aardig vrolijker op. Het bezoekende Eenrum was namelijk op een 4-0 nederlaag getrakteerd. De laatste thuiszege dateerde van 9 april en dus werd het wel weer eens tijd voor een sportief hoogtepunt.

Binnen tien minuten leek Noordpool UFC op weg naar de openingstreffer te zijn. Thijs Bos zag zijn doelpoging echter gepareerd worden door goalie Anton Brontsema. Pogingen van Mark Bos en Haben Mulue bleven ook zonder het gewenste resultaat. Eenrum probeerde het wel, maar vond geen gaatjes in de Uithuizer defensie die onder leiding stond van Wessel Bijlenga. Keeper Jasper Zuidema kreeg het dan ook niet bijzonder moeilijk.

Uiteindelijk duurde het tot vlak voor de pauze alvorens de eerste treffer begroet kon worden. Een corner van Mark Bos werd door Jarno van Ellen tot doelpunt gepromoveerd: 1-0. Hij probeerde het niet veel later nog een keer, maar verkeek zich op de behendigheid van de Eenrumer goalie.

Na de pauze duurde het vrij lang alvorens het scorebord opnieuw in beweging gezet moest worden. Er waren over en weer wel wat plaagstootjes geweest en ja, topscorer Bobo Miedema van Eenrum was ook op jacht naar een succesje, maar doelman Jasper Zuidema had zich voorgenomen om de nul vast te houden en deed dat met verve. Uiteindelijk was het Richard Haan die een voorzet van Haben Mulue wist af te ronden en de marge verdubbelde: 2-0. Bij Eenrum leek men het daarna wel te geloven. Ricardo Sikkema joeg een vrije trap op twintig meter van het Eenrumer doel tegen het nylon (3-0) en besliste het duel daarmee definitief. Het was daarna Wessel Bijlenga die zijn aankomende verjaardag alvast vierde door de 4-0 voor zijn rekening te nemen.

5e Klasse F Zaterdag
SC SCHEEMDA – BATO 4-1
Na de te magere 0-1 overwinning op Muntendam, was het voor SC Scheemda zaterdag tijd om in de thuiswedstrijd tegen BATO te laten zien door in balbezit te laten zien dat men in de top drie thuis hoort. Voor de Beertsters gold dat men een goed vervolg wilde geven aan de 7-0 winst op Erica ’86.

BATO begon feller dan de gastheren en wonnen vaker de tweede bal. Dat was zeker in het eerste kwart van de wedstrijd het geval. De bezoekers vergaten in die fase zaken te doen. Meer dan een schot voorlangs zat er echter aanvallend niet in. SC Scheemda kreeg al na een paar minuten een kans, maar Tom Knollema wist het net niet te vinden. Na een simpel verprutste vrije trap veerde SC Scheemda ineens op en kwam BATO er niet meer aan te pas. Het was wachten op de openingsgoal. Na 39 minuten viel die dan ook. Een vrije trap, schuin voor het doel van de gasten, viel ten prooi aan Danny Blaauw die het leer feilloos in de kruising krulde: 1-0.

De eerste twintig minuten van de tweede helft waren van een hoog gehalte aan Scheemder zijde. Een goed aangesneden vrije trap werd vallend, met gevaar voor lijf en ledematen, door Bob Kellendonk tegen het nylon gewerkt: 2-0. Kansen waren r daarna voor Niek Smit en Danny Blaauw, waarbij laatstgenoemde in de 57e minuut met een tegendraadse kopbal voor 3-0 wist te zorgen. SC Scheemda ging door en het was Jarik Bleeker die een prima voorzet afleverde waaruit Danny Blaauw zijn derde van de middag wist te maken: 4-0.

SC Scheemda dacht dat het nu wel wat gas terug kon nemen en kreeg prompt de 4-1 om de oren. In de laatste fase van het duel kreeg BATO nog wat goede mogelijkheden om de spanning verder op te voeren, maar men faalde in de afronding. Het werd al met al een verdiende overwinning voor de ploeg van trainer Gerrie Drent, die nog meer kleur kreeg toen bleek dat Harkstede koploper SETA op zijn nummer (4-2) had weten te zetten. Qua verliespunten is SC Scheemda op papier de nieuwe koploper, maar om dat naar de praktijk om te zetten zal eerst de uitwedstrijd tegen NWVV gewonnen moeten worden. De ploeg uit Nieuw Weerdinge vecht voor de allerlaatste kans om in de titelstrijd mee te blijven doen. BATO ontvangt komend weekeinde het in vorm verkerende Harkstede.

VVS – NWVV 1-3
VVS is er op eigen veld niet in geslaagd om NWVV achter zich te houden. Het team van trainer Egbert Bosma begon vrij goed aan de wedstrijd. Men had wel wat moeite met het harde veld, maar voetbalde iets gemakkelijker dan de bezoekers. NWVV wist eigenlijk niet goed hoe ze VVS moesten aanpakken, maar wist wel op een 0-2 voorsprong te komen door twee treffers van Roy Super. Na rust deed VVS iets terug. Sven Heikens tekende voor 1-2 en maakte er weer een wedstrijd van. De Oostwolder storm die was opgestoken, ging om onverklaarbare redenen net zo snel weer liggen en nadat NWVV vanaf elf meter (Peter van Elten) de 1-3 had laten aantekenen, was de wedstrijd wel gespeeld. De spelers van VVS waren na afloop zichtbaar geïrriteerd. Ze hebben het halen van de nacompetitie nu namelijk niet meer in eigen hand en zijn van anderen afhankelijk geworden.

3e Klasse B Zondag
HSC – SIDDEBUREN 2-2

Beide elftallen wisten de eindstreep niet met elf man te halen. Er werd namelijk twee keer rood getrokken in een duel, dat volgens trainer Auke Birza doet vermoeden dat het een slagveld was geweest. ‘Maar niets was minder waar. De scheidsrechter was wel erg royaal met de kaarten. Het was eigenlijk een leuke wedstrijd waarin we in het eerste kwartier goed wegkomen en daarna in de wedstrijd groeiden.’

Na een half uur scoorde Bjorn Puister uit een voorzet van Maurice Jonkman en met die 0-1 stand brak ook de rust aan. Een door Ruben van der Ploeg benutte strafschop leidde tot de 0-2 voor Siddeburen, dat ook de paal nog wist te treffen, een doelpunt afgekeurd zag worden en dus eigenlijk verder had moeten uitlopen. In de 85e minuut werd de aansluitingstreffer gemaakt en de druiven werden nog eens extra zuur toen het in blessuretijd ook nog 2-2 werd. De doelpuntenmakers waren Tycho Smith en Jay Wolthuis.

‘Het is jammer dat we puntverlies lijden, maar het had ook zomaar anders kunnen aflopen. Zeker als je naar het begin van de wedstrijd kijkt. Toen waren zij beter. Jammer is ook dat er zo met kaarten werd gestrooid. Ik vond ze onnodig, al was het dan weer niet van invloed op de uitslag’, aldus trainer Auke Birza.

Glenn Pietens van HSC zag twee keer geel en dus rood en Maurice Jonkman overkwam aan Siddebuurster zijde het zelfde. Daarnaast vielen er nog eens zeven gele kaarten.

SV WOLTERSUM – WEO 0-2
Een wederom zwaar gehavend SV Woltersum moest het zondag in eigen huis opnemen tegen runner-up WEO uit Woldendorp. De hard werkende gastheren gingen met 0-2 onderuit.

De witzwarten gingen goed van start en met een beetje geluk had in de 4e minuut al 1-0 gestaan. Een snoeihard schot van Dennis Ruben kon nog net tot corner worden verwerkt. Daarna waren er twee uitbraken van WEO en nadat SV Woltersum weer wat mogelijkheden had laten liggen, was het Kebba Darboe die de gasten aan een 0-1 voorsprong hielp. De thuisclub kreeg voldoende gelegenheid om de achterstand weg te werken, maar miste scherpte in de afwerking. Dat was na de thee niet anders en nadat Tabe van der Laan nog een inzet voor de doellijn had weggerost, was het niet veel later Jarno Medema die met een schitterend schot diagonaal schot de bal in de bovenhoek wist te jagen: 0-2. Veel schokkends gebeurde er daarna niet meer. Na precies negentig minuten floot de zeer goed leidende scheidsrechter Apol de sportieve wedstrijd af. SV Woltersum had veel kansen laten liggen en moest uiteindelijk het veld met lege handen verlaten.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"