DWA/Argo komt net te kort tegen Udiros

De korfballers van DWA/Argo hebben de uitwedstrijd tegen Udiros verloren. Het was een spannende wedstrijd en na een ruststand van 11-9 bleven de punten uiteindelijk in Nieuwehorne. De eindstand werd 18-15.

Er was zaterdag opnieuw sprake van prachtige weersomstandigheden voor deze korfbaldag. In het basisachttal van coach Leo Schuuring startte Natasja Schuuring langs de lijn en waren er verder geen wijzigingen. Nick Brandsma wist direct in de eerste aanval van DWA/Argo de score te openen en Udiros gaf hier vervolgens snel antwoord op.

DWA/Argo kende vanaf het begin een scherpe fase en was scherp in de afronding, waardoor de Winsumers en Bedumers uitliepen naar een stand van 1-5. In de hiernavolgende fase waren de rollen omgedraaid. Udiros had een time-out genomen en wist vervolgens wél de kansen af te ronden, waardoor de thuisploeg de stand op gelijke hoogte bracht. Na deze gelijke stand vielen de doelpunten vervolgens om en om tot aan het einde van het eerste bedrijf. Vlak voor rust wist Udiros echter nog een gaatje van twee doelpunten verschil te maken. De ruststand was 11-9.

Na de pauze kwam DWA/Argo weer scherp uit de kleedkamers en de ploeg maakte er, dankzij doelpunten van Jildau Smedema en Ole Smedema, vlot weer een gelijke stand aan. Hierna kon Udiros weer scoren, maar Yvonne Schuuring zorgde voor de 12-12. Na deze gelijkmaker trokken de Friezen het initiatief naar zich toe. Udiros was scherper in het afronden van de kansen en maakte drie treffers op rij. Voor DWA/Argo werd het lastig om bij te blijven, maar door scores van Sanne Schuuring en Ole Smedema, kwam de stand op 15-14.

Het bleef erg spannend en beide ploegen bleven knokken tot het einde. Udiros wist echter op dit belangrijke moment te scoren en zorgde voor twee nieuwe treffers op rij. Met een stand van 17-14 bracht Yvonne Schuuring het gaatje terug naar twee verschil, maar Udiros speelde gedecideerd en geduldig de slotfase van de wedstrijd uit. Het scoorde uiteindelijk de 18-15 en bij deze stand werd de wedstrijd afgesloten door de scheidsrechter. DWA/Argo kijkt terug op een zeer goed gespeelde wedstrijd, waar er goed werd samengewerkt en hard gestreden. Helaas was het niet genoeg om een puntje mee terug naar huis te nemen.

Zaterdag krijgt DWA/Argo het Friese Oerterp/VKC uit Ureterp op bezoek in Winsum. Bij het vorige duel wist Oerterp/VKC met 20-12 te winnen. Het duel in Winsum zal zaterdag om 16.00 uur van start gaan.

* Scores DWA/Argo: Ole Smedema (5x), Yvonne Schuuring (4x), Nick Brandsma (2x), Erwin Jeuken, Sanne Schuuring en Jildau Smedema (1x)

Uitslagen:
Udiros    - DWA/Argo     18-15
Rodenburg - SIOS         13-12
DTG       - Noordenveld   8-18
Kinea     - Oerterp/VKC  15-14

Stand:
Noordenveld		 10-18
Udiros			 10-16
Rodenburg		  9-12
Oerterp/VKC		 10-12
SIOS			 10- 7
DTG			 11- 7
Kinea			 10- 4
DWA/Argo		 10- 4

No Replies to "DWA/Argo komt net te kort tegen Udiros"