Matig WEO loopt Usquert na rust onder de voet

WEO zou op eigen veld wel even met Usquert afrekenen, zo leidde de redenering voor de aftrap van het duel in Woldendorp. Het was maar goed dat het net onthulde, fonkelnieuwe scorebord maar tot en met negen kon tellen. Een grotere score zou er immers niet op passen. De werkelijkheid was dat de elektronische tijdwaarnemer na twintig minuten nog steeds onaangeroerd was gebleven en dat er halverwege de wedstrijd slechts 2-0 op stond. WEO had een slechte eerste helft afgeleverd en kon ook na rust niet overtuigen, al liep het toen wel snel weg van de gasten. De teller zou uiteindelijk op acht treffers blijven steken.

Of de wedstrijd door kon gaan was aanvankelijk nog even onzeker, want scheidsrechter Molema had zich afgemeld. De KNVB kon na het middaguur geen vervanger meer vinden en dus moest WEO dat probleem zelf maar zien op te lossen. Men vond clubgenoot Patrick van de Broek bereid om de fluit ter hand te nemen en dus kon er om twee uur gewoon afgetrapt worden. Het was prima vertoeven langs de lijn in Woldendorp. En dat was maar goed ook, want het voetbal was niet om aan te gluren. Nu kun je van Usquert ook weer niet al teveel verwachten. WEO mocht het zichzelf aantrekken dat het de gasten lange tijd in de waan liet dat er iets te halen zou zijn. Nadat Niels Jansen de onderkant van de lat had geraakt en Wouter Slager vanaf elf meter niet had weten te scoren, rommelden beide teams maar wat aan. Usquerder Manuel Oost probeerde goalie Rody Bos in verlegenheid te brengen met een schot van afstand. Veel meer kwam er niet uit de koker van de bezoekers.

Niels Jansen brak de score open na achttien minuten spelen en hij mocht vlak voor rust ook de 2-0 voor zijn rekening nemen. Het kostte hem twee pogingen om keeper Kevin Stevens tot overgave te dwingen. Rechtsback Melanie Smit van Usquert, normaal gesproken assistent-scheidsrechter, had op dat moment haar ongenoegen al laten blijken. Dan probeer je als enige dame in het gezelschap je team te helpen en laten ze je nog volledig links liggen. Niet slim van de gasten, want juist zij kreeg de ruimte om aan iets aanvallends te denken. Toch kreeg Usquert nog twee keer een mogelijkheid om iets aan de achterstand te doen. Een vrije trap van Noël Brontsema werd bijna in eigen doel gekopt door Jan Vriemoedt en een overtalsituatie wisten de gasten niet slim genoeg uit te spelen.

Na de thee duurde het welgeteld een kwartier alvorens WEO het doel voor de derde keer had weten te vinden. Usquert was in die fase nog een paar keer bij goalie Rody Bos komen buurten, zonder overigens echt gevaar te stichten. Daarna was het de beurt aan Jarno Oolders om iets van zich te laten horen en zien. Hij wist via allerlei omwegen een corner van Dennis de Vries tegen het nylon te schieten, maakte handig gebruik van een door Niels Jansen teruggelegde bal en voltooide na een uur spelen zijn hattrick na een situatie waarbij elke flipperkast zou verbleken. En toen stond het zomaar 5-0 en was Usquert wel aan het eindsignaal toe. Die liet nog even op zich wachten.

De net in het veld gekomen Robert Smidt tekende voor 6-0 en vervolgens was het Jesse Groenhagen die zijn geluk beproefde en de mazzel had dat doelman Kevin Stevens aan het grabbelen was geslagen en de bal pas weer terug had gevonden toen deze in het doel lag: 7-0. Op dat moment had Danny Brontsema zich ook al binnen de lijnen gemeld. De speler van het G-team van Noordpool UFC mocht opnieuw minuten maken. Hij probeerde er nog wat te maken in de voorste linie en al lukte dat dan ook niet, aan zijn enthousiasme lag het in ieder geval niet.

Uiteindelijk zou de mooiste goal van de dag op naam van Dennis de Vries komen. Hij stond op de middenlijn en besloot ineens op het doel van Stevens te schieten. Tot ieders verbazing, en die van hem misschien nog wel het meest, vloog de bal over de goalie heen het doel in en was de 8-0 eindstand bereikt. Vlak voor tijd moest zelfs trainer Jan Blaauw van Usquert de voetbalkousen nog even optrekken. Hij moest vanwege een blessuregeval alsnog aan de bak. Het zal waarschijnlijk een van zijn kortste invalbeurten ooit zijn geweest, want nog geen zestig seconden later klonk het allerlaatste fluitsignaal.

* WEO – Usquert 8-0 (2-0). Niels Jansen 1-0; Niels Jansen 2-0; Jarno Oolders 3-0; Jarno Oolders 4-0; Jarno Oolders 5-0; Robert Smidt 6-0; Jesse Groenhagen 7-0; Danny de Vries 8-0.

No Replies to "Matig WEO loopt Usquert na rust onder de voet"