Succesvol weekend atleten Loopgroep Bedum

Veertien atleten van de Loopgrpoep Bedum hebben het afgelopen weekeinde deelgenomen aan een viertal evenementen. Het dichtst bij huis, in Stedum, namen ze deel aan de Steemer Omloop over 10 en 5 kilometer.

Een tweetal atleten wist met hun prestatie op de 10 kilometer een podiumplaats te bemachtigen. Annemarije Souër legde beslag op de derde plaats bij de dames met een keurige tijd van 44.01 minuten. Peter Pettinga was rapper en zijn tijd van 40.09 minuten was goed voor de tweede plaats bij de mannen 40. Er waren ook atleten die zich op deze afstand wisten te verbeteren. Mara Kuipers liep samen met Henk Schuitema naar 57.29 minuten en Rieta Steeman kwam nipt boven het uur binnen (1.00.07 uur).

Verder liepen Ger Coster (vierde plaats mannen 60) en Chris Ruigendijk 47.02 minuten (zie foto Peter van der Hulst), Cor Klomp finishte na 49.05 minuten en Ingrid de Boer klokte 58.32 minuten op deze afstand. Eén ronde (5 kilometer) werd afgelegd door Marlies Krikke in 30.05 minuten en Sander de Vries, die 30.07 liet noteren.

Aan de Run van Gieten, een evenement met maar liefst veertien verschillende onderdelen, namen Alex Oskam en Miranda van der Molen deel. Oskam steekt in een blakende vorm en wist met een vlakke race zijn beste tijd op het langste onderdeel de 50 kilometer met maar liefst 20 minuten te verpulveren tot 4.38.22 uur. Van der Molen debuteerde uitstekend op de halve marathon (21,1 kilometer) met 2.07.41 uur.

Op zondag liep Sander de Vries zijn tweede 5 kilometer van het afgelopen weekend, nu in de Loop Leeuwarden. Hij had 31.07 minuten op de klok staan. Paul van Snick startte onverwachts in de EA Run in Eastermar. Hij kwam als vijfde over de meet in 23.01 minuten.

No Replies to "Succesvol weekend atleten Loopgroep Bedum"