Ezinge wint op eigen veld uitwedstrijd tegen Siddeburen

De thuiswedstrijd van Siddeburen tegen Ezinge werd zaterdag op het sportpark van Feerwerd afgewerkt. Eerder dit seizoen was de wedstrijd omgedraaid vanwege het ontbreken van een lichtinstallatie bij het hoofdveld van voetbalclub Ezinge. De uitspelende gastheren wonnen het treffen vrij eenvoudig met 1-5.

Voor beide teams stond er niks meer op het spel of de inzet moet het binnenharken van de achtste plek al zijn geweest. Siddeburen begon iets beter aan de wedstrijd, maar de eerste mogelijkheid was voor Wiebe Leistra van Ezinge die door een slechte aanname de kans verloren zag gaan. Siddeburen kwam na een kwartier op een 1-0 voorsprong door de snelle Max Bulthuis die in de diepte werd weggestuurd na slordig balverlies van Ezinge met veel spelers voor de bal. Bulthuis bedankte zich voor het presentje en kwam er na zijn treffer niet meer aan te pas. Hij zat de rest van de middag stevig in de broekzak van Jordy Huizingh.

Nadat keeper Hovingh een schot van Daan Douwsma van dichtbij op een geweldige manier uit de bovenhoek had weten te ronselen, waren er kopkansen voor Ezinger Jasper Dijkstra en zijn Siddebuurster collega Vincent Jonkman, die zelfs twee keer langs de verkeerde kant van de paal mikte na een corner.

In de 26e minuut werd er op aangeven van Wiebe Leistra, de op dat moment meer dan verdiende gelijkmaker gescoord door Jasper Dijkstra: 1-1. Vlak voor het rustsignaal kwam Ezinge op voorsprong toen Wiebe Leistra het eindstation was van een goed lopende aanval over meerdere schijven: 1-2. De voorsprong had in de laatste seconden voor de theepauze nog groter kunnen zijn als Steven Werkman ervoor had gekozen om een voorzet met rechts binnen te werken in plaats van met zijn linkervoet.

Direct na de doelwisseling had Werkman nogmaals de mogelijkheid om de voorsprong te vergroten, maar liet zich aftroeven door de ver uit zijn doel komende Siddebuurster goalie. De tweede helft verliep eenzijdig, want bij de bezoekers lukte helemaal niets meer.

Na een uur spelen maakte Wiebe Leistra op aangeven van Jasper Dijkstra de 1-3. De 15-jarige, in de basis debuterende Thomas Vlonk had zijn prima spel kunnen of misschien wel moeten belonen met de 1-4. Hij wachtte echter net te lang en werd later vervangen door Liang Noorda. Die bekroonde zijn pas tweede invalbeurt bij het eerste team, na negentig minuten bij de reserves te hebben gespeeld, binnen twee minuten met een treffer: 1-4.

Het slotakkoord was voor Wiebe Leistra, die een verre uittrap van doelman John Nooren op waarde wist te schatten en met zijn derde treffer de 1-5 eindstand liet aantekenen. Het werd al met al een dik verdiende en ruime overwinning voor de Ezingers.

* Siddeburen – Ezinge 1-5 (1-2). Max Bulthuis 1-0; Jasper Dijkstra 1-1; Wiebe Leistra 1-2; Wiebe Leistra 1-3; Liang Noorda 1-4; Wiebe Leistra 1-5.

No Replies to "Ezinge wint op eigen veld uitwedstrijd tegen Siddeburen"