Overzicht amateurvoetbal

We beginnen het voetbaloverzicht van deze week met eersteklasser Winsum, dat zich lelijk in de kaarten liet kijken. Tweedeklasser SV Bedum boekte een prima zege bij De Weide en trainer Simon Schuil van Omlandia is zaterdag slechts toeschouwer tijdens de derby tegen SC Loppersum, waar Diederik Dijk drie keer scoorde. Het Noordwolde van vertrekkend trainer Roy Kamps heeft de verenging van het verblijf in de derde klasse op zak en in 4C moeten een aantal clubs zich nog altijd zorgen maken. In de 5e Klasse E is het gevecht om het kampioenschap ten einde en kunnen de rest van de kandidaten zich op nacompetitievoetbal richten. In 5E gaat de strijd om de titel onverminderd door tussen SETA en SC Scheemda en zou het zomaar kunnen zijn dat het duel tussen de beide kemphanen op 4 juni beslissend gaat worden. De zondagvoetballers van Siddeburen en Farmsum moeten ook nog vol aan de bak en in 5C zal Veelerveen de titel gaan pakken en wil het Woldendorper WEO de tweede plek in handen houden.

1e Klasse E Zaterdag
VV WINSUM – WHC 2-6
Winsum kreeg op eigen veld een behoorlijk pak slaag van het bezoekende WHC. De thuisclub begon nog wel fanatiek en probeerde het initiatief te pakken, maar na een paar minuten lagen alle goede bedoelingen al in de prullenbak.

Nadat er een minuut stilte in acht was genomen vanwege het overlijden van Jan Venema, kon de aftrap van het duel worden verricht. In de 3e minuut kwam een goede voorzet van Sylvain Vierhuizen bij Jelle Post terecht, die op zijn beurt Jasper Bremmer bereid vond om het karwei af te ronden. Doelman Wouter Meijer lag echter in de weg. Hij wist de bal niet afdoende te stoppen, waarna de rebound door Nathan Duim werd verzilverd: 0-1.

De gasten probeerden door te drukken en toen Nathan Duim voor de tweede keer succesvol was geweest (0-2), leek zich een sombere middag voor de Winsumers af te tekenen. Na een half uur stond het al 0-3 door een treffer van Stef van Oene. Winsum wist er maart weinig tegenover te stellen, maar kwam in de 35e minuut wel ietsje dichterbij. Wouter Bloem kopte de 1-3 binnen, maar meer dan een speldenprikje was het niet. Nog voor het rustsignaal had geklonken, zorgde Sargon Gouriye voor 1-4.

Het verdedigen van Heinze Andringa ging niet zoals het moest en vervolgens sloeg Stef van Oene opnieuw toe: 1-5. Er was nog geen uur gespeeld toen het opnieuw mis ging in verdedigend opzicht en Van Oene toonde zich voor de derde keer een koele afmaker: 1-6. In de slotminuut versierde Rick Schaaphok nog een strafschop die door Stan Buikema werd benut. De eindstand kwam daarmee op 2-6 te staan en hoe pijnlijk ook, zelfs daarmee mocht Winsum zich nog gelukkig prijzen.

2e Klasse J Zaterdag
DE WEIDE – SV BEDUM 1-5
De eerste twintig minuten had SV Bedum nog moeite met het krijgen van grip op de tegenstander. De Drenten kregen in die fase ook mogelijkheden om op voorsprong te komen en dat lukte de thuisclub ook. Na de pauze nam SV Bedum het heft langzaam maar zeker in handen en wisten ze uiteindelijk vrij eenvoudig te winnen.

Op het moment dat de wedstrijd kantelde, was het Robert Kwant die de thuisclub bij de hand nam. Hij speelde een prima partij op het middenveld en was constant aanspeelbaar. Als team stond SV Bedum nog niet goed en kwam er maar moeizaam uit. Toch zou er voor de rust wel gescoord worden door de gasten. De goal kwam op naam van Milan Ronkes: 1-0. Kansen waren er daarna van Robert Kwant en Twan Ahlers, maar scoren deden de Bedumers niet in het eerste bedrijf.

Voor de tweede helft meldden zich Stef Klugkist en Mark Kruizinga aan het voetbalfront. Zij vervingen Robin ten Kate en Jesse Engelsma. Klugkist maakte zich meteen verdienstelijk door Richard de Boer aan te spelen. Diens voorzet werd door Twan Ahlers binnen gekopt: 1-1. Niet veel later was het inmiddels het veel betere SV Bedum op 1-2 gekomen door een voltreffer van Robert Kwant en Twan Ahlers mikte de 1-3 binnen. Mark Kruizinga en Rinus Loonstra zorgden voor het eindschot: 1-5.

‘Eigenlijk was het jammer dat het vrij snel daarna afgelopen was. We zaten er lekker in en hadden nog wel vaker kunnen scoren. We hebben weer vertrouwen getankt en zien het nog wel zitten voor de laatste drie wedstrijden van het seizoen.’

3e Klasse C Zaterdag
NOORDWOLDE – GLIMMEN 3 – 0
‘Weer drie punten erbij’, glunderde trainer Roy Kamps van Noordwolde na de gewonnen wedstrijd tegen Glimmen. Zijn ploeg wilde snel scoren om Glimmen niet het idee te geven dat er iets te halen zou zijn. Voetballend ging het vrij aardig met de geelzwarten. Het ontbrak echter vaak aan de eindpass.

Het veld werkte niet bepaald mee en eigenlijk was er in de eerste helft niet veel te beleven. Noordwolde speelde te onrustig en wilde te graag de openingsgoal forceren. De gastheren verloren Bart Hollink, die een vervelende blessure aan zijn hand had opgelopen. ‘Voor zover ik het kon zien heeft hij iets gebroken’, aldus Kamps. In het tweede bedrijf mocht Jurriaan van Kampen de pechvogel vervangen en was het al vrij snel raak.

Bill Baar was toen al vervangen door Joram Wijnstra. Via wat combinatiewerk kwam de bal bij Marco Vos terecht en die wist daar wel raad mee: 1-0. Noordwolde kreeg in de 68e minuut een strafschop nadat Piet Kersten tegen de grond was gekwakt. Marco Vos ging achter de bal staan en schoot het leer onberispelijk binnen: 2-0. De thuisclub kon de wedstrijd daarna rustig uitspelen. Van Kampen liep de bal in de 81e minuut binnen en tekende voor de 3-0 eindstand. Officieel heeft Noordwolde zich nu veilig gespeeld en staat het in de derde periode zelfs bovenaan. ‘Wie weet kunnen we dat toetje nog meepakken. Wie had dat in de winter durven denken?’, aldus Kamps.

OMLANDIA – HFC ’15 0-2
Het Ten Boerster Omlandia leed op eigen veld een kansloze nederlaag tegen HFC ’15. Het duel kreeg een rood randje omdat trainer Simon Schuil zijn boekje te buiten ging en uit de dug-out werd gestuurd.

Jeremy van Coevorden kreeg meteen in het begin van de wedstrijd een grote kans op de openingstreffer, maar faalde. Vanaf dat moment was al wel duidelijk dat het niet de middag van Omlandia zou worden. De gastheren kwamen geen moment in hun spel, voetbalden eigenlijk onherkenbaar terwijl ze normaliter op eigen veld sterk voor de dag kunnen komen. Na amper tien minuten spelen was de eerste tegentreffer een feit en binnen het half uur was het opnieuw raak nadat doelman Devon Harmsma een inzet in eerste instantie nog had weten te keren. Net als bij de eerste goal was het ook nu Rick van Lent die scoorde.

Na rust speelde Omlandia met iets meer passie, maar was het HFC ’15 dat de gastheren nog meer pijn had kunnen doen. Na driekwart wedstrijd kreeg trainer Simon Schuil rood. Hij had nogal wat commentaar op de leiding en dat pikte de leidsman niet. ‘Dat is gewoon oliedom van mij. Ik bracht mijn frustraties op een verkeerde manier naar buiten. Los van het feit of mijn commentaar terecht was of niet, moet ik rekening houden met mijn voorbeeldfunctie als trainer. Dat heb ik in dezen niet gedaan’, bekende Schuil na afloop. Voor het laatste fluitsignaal was er ook nog rood voor Jan Oosterbeek. Die zag zijn tweede geel en mag net als Schuil de eerstvolgende wedstrijd als toeschouwer bekijken. Dat wordt dan de derby tegen SC Loppersum. ‘Daar zullen we de rug moeten rechten en absoluut uit een ander vaatje moeten tappen’, aldus Schuil die de honneurs in Loppersum door René Hovenkamp laat waarnemen.

FC ZUIDLAREN – SC LOPPERSUM 2-3
SC Loppersum was helemaal klaar voor de uitwedstrijd tegen FC Zuidlaren en dat gold ook voor Jacob Havinga. Die kwam niet aan voetballen toe, want hij werd naar huis geroepen omdat zijn vrouw op punt van bevallen stond. SC Loppersum won de wedstrijd en Havinga werd het afgelopen weekeinde de trotse vader van een zoon.

Het duel werd op een bijveld afgewerkt omdat het hoofdveld van de Drenten in een belabberde staat was. Naast Havinga kon trainer David van der Kam ook geen beroep doen op Ruben Danhof, Jeffrey Leegstra en Rik Buikema, die overigens wel op de bank zat. Hans Middel nam de rol van centrale verdediger op zich en deed dit naar behoren. Jordy Potma verving Havinga. Binnen een minuut had FC Zuidlaren op 1-0 moeten komen, maar het leer verdween naast. SC Loppersum deed het beter toen men een strafschop kreeg toebedeeld die door Diederik Dijk werd benut (0-1) nadat Tim Maneschijn onderuit was gehaald.

Een paar minuten later was het al 0-2. Nu was Tim Maneschijn de aangever en scoorde Diederik Dijk opnieuw: 0-2. Vlak voor rust kwam FC Zuidlaren dichterbij (1-2), maar vrij snel na de hervatting was het opnieuw Diederik Dijk die raak mikte: 1-3. De gastheren kregen ook een strafschop toen Thom Wildeman in de fout ging en dat betekende 2-3.

De toeschouwers hadden in ieder geval vijf goals gezien en dat maakte het gebrek aan goed voetbal weer enigszins goed. FC Zuidlaren probeerde het wel maar kon geen gevaar stichten en SC Loppersum had ook niet een van zijn beste voetbaldagen. De punten werden echter wel in de knip gestoken en dat levert de Lopsters in ieder geval een riante uitgangspositie op voor nacompetitie om promotie via de derde plaats of wellicht het binnenslepen van de derde periodetitel.

4e Klasse C Zaterdag
SV DE HERACLIDEN – RZ BAFLO 4-1
Voor beide teams geldt nog altijd alarmfase rood voor wat betreft het degradatievoetbal in de 4e Klasse C. De punten waren in beide kampen welkom, maar zouden uiteindelijk volkomen terecht in Uithuizermeeden blijven.

Blauwe rook, blauwe vlaggen, de jeugd van de Meister club had er vooraf alle vertrouwen in probeerden verbaal van alles om doelman Cedric Tillema van zijn stuk te krijgen. De Heracliden speelde beter dan de gasten, maar verzuimde het overwicht in de eerste vijfenveertig minuten in doelpunten om te zetten. Frank de Boer was er nog het dichtst bij, maar zag zijn schot op de lat belanden.

Ook na de thee bleef SV De Heracliden heer en meester. Na een prima actie van Frank de Boer mocht Martijs Delker de score openen (1-0) en enkele minuten later poeierde Jeroen Oosterhuis de 2-0 achter Cedric Tillema. Daarna was het de beurt aan Frank de Boer (3-0) en was het andermaal Martijs Delker die RZ Baflo nog wat dieper in het moeras wist te drukken. De eindstand zou op 4-1 worden bepaald. Door de zege heeft de ploeg van trainer Jaap Danhof zichzelf weer wat meer lucht verschaft, maar moet het ook in de laatste wedstrijden aan de bak om niet in degradatievoetbal verzeild te raken. Voor RZ Baflo staan nu alle alarmbellen wel aan. Het team van interim-coach Rob Tigchelaar heeft de laatste zes wedstrijden geen punt meer weten te pakken en dreigt in de huidige vorm steeds verder af te glijden.

MAMIO – POOLSTER 2-0
Op het eigen sportpark Oldencate in Spijk wist Poolster enige tijd geleden een punt te pakken van Mamio en zeventig minuten lang dachten de geelzwarten dat kunstje zaterdag nog een keer te kunnen flikken. Daarna ging het echter alsnog mis en incasseerde Poolster al weer de tweede nederlaag in vier wedstrijden.
‘We waren echt niet naar Mamio gekomen om van achteruit op te bouwen. Hun kracht ligt voorin, dus was het voor ons zaak om snel de diepte te zoeken en hen achterin bezig te houden’, vertelt trainer Jeroen de Groot. Echt gevaarlijk wist zijn team niet te worden op het kunstgras van de stad-Groninger club.

Poolster wist de verdediging vrij lang dicht te houden en daar had Mamio het knap lastig mee. De gasten loerden ondertussen op een counter die men goed zou kunnen uitvoeren. Door die intentie werd een dikke streep getrokken toen Mamio eenmaal tot scoren was gekomen uit een afstandsschot van Alexander Hocheim. De eindstand zou uiteindelijk op 2-0 worden bepaald door een goal van Hensley Zimmerman.

‘Een punt pakken zou al een wereld van verschil betekenen, maar we hebben hem niet tegen Mamio vergooid als we de nacompetitie niet halen. De groep heeft hard gewerkt en het kan nog steeds. We staan nu weliswaar achtste, maar het verschil met de nummer vier bedraagt maar een enkel punt’, sprak De Groot na afloop.

FC LEO – OKVC 3-2
FC LEO wist wat he zaterdag te doen stond in de thuiswedstrijd tegen OKVC. Er moest een driepunter komen om de laatste plaats in 4C weer aan de Oldehoofsters over te doen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want de Leensters hadden de laatste zes wedstrijden geen punten meer gepakt, terwijl OKVC hier en daar wel punten had weggesnoept.

Het werd weer een behoorlijke puzzel voor trainer Gert de Winter om een representatief team op de been te kunnen brengen. De lijst met geblesseerden was aanzienlijk. Onder het toeziend oog van flink wat toeschouwers wist FC LEO de eerste kansen te krijgen. Jasper Wiersum wist oog in oog met de keeper van OKVC de bal echter niet tussen de palen door te krijgen. In de omschakeling was het voor de gasten wel raak. Uit een counter kwam de 0-1 op het bord te staan. Binnen twee minuten hadden de gasten de voorsprong moeten verdubbelen, maar de bal verdween in de ballenvanger achter het doel.

FC LEO wist de opgelopen schade vrij snel te repareren. Frank Veenwijk schoof de bal vanaf zestien meter koelbloedig binnen en vanaf dat moment kwamen de Leensters beter in de wedstrijd: 1-1. OKVC kon niet veel meer doen dan tegenhouden en hopen op een snelle counter.

Na de thee was het spelbeeld niet veel anders. FC LEO gaf alles om het verdedigende OKVC van zijn stuk te brengen. Het tegenovergestelde gebeurde. Na een corner mochten de gasten uiteindelijk vanaf elf meter aanleggen nadat Jeroen Batema de bal met de hand had beroerd. Doelman Niels Zijlstra wist de eerste inzet nog te keren, maar was in de rebound kansloos: 1-2. OKVC wist de voorsprong niet lang vast te houden. Nadat Frank Veenwijk tegen het gras was gegaan, lag de bal aan de andere kant van het veld op de stip. Jasper Wiersum zorgde vervolgens voor 2-2.

Omdat FC LEO met deze stand niet veel zou opschieten, werd met meer opportunistisch dan mooi voetbal de weg naar de zege gezocht, waarbij er ook ruimte voor OKVC was om in de tegenstoot toe te slaan. Over en weer werden kansen genoteerd, waarbij Jasper Wiersum en Frank Veenwijk de paal en de keeper van OKVC op hun weg vonden.

In een allerlaatste poging om nog iets te forceren ging ook routinier Jeroen Batema mee naar voren. En dat was niet zonder succes. Hij kreeg op de rand van het strafschopgebied van OKVC de bal aangespeeld en wist met enig fortuin Jasper Wiersum te bereiken. Die wist het thuisfront op de banken te krijgen met zijn tweede treffer van de middag: 3-2.

Door de overwinning heeft FC LEO de laatste plaats weer aan OKVC over gedaan, al hebben de Oldehoofsters wel een wedstrijd minder gespeeld. Er wacht de Leensters thuis nog een duel tegen RZ Baflo en uit bij Poolster. Men zal alles op alles willen zetten om rechtstreekse degradatie te ontlopen. OKVC speelt nog tegen SV De Heracliden, moet daarna op bezoek bij Mamio en en sluit de competitie thuis af tegen Amicitia VMC.

5e Klasse C Zaterdag
ZEESTER – SUAMEER 3-1

Zeester was in de thuiswedstrijd tegen Suameer de betere ploeg en wist dat, al was het team van trainer Jaap van der Ploeg dan ook ietwat gehavend, ook in cijfers uit te drukken. Eigenlijk hadden de Zoutkampers al voor de thee op voorsprong moeten komen, maar dat lieten de mannen uit het vissersdorp na. In het tweede bedrijf was het Ruben Postma die de wedstrijd open wist te breken: 1-0. De bezoekers kregen daarna wel kansen, maar vonden doelman Daniël Veenstra op hun weg. Nadat Jordy Knol voor 2-0 had gezorgd, was het pleit wel beslecht. Chris Noordhof tekende voor de derde treffer van Zeester, dat de gasten via Foppe van Dellen nog iets terug zag doen: 3-1.

5e Klasse E zaterdag
GEO – DE FIVEL 2-2
De Fivel heeft zaterdag de laatste kans verspeeld om nog een gooi te doen naar de titel in 5E. In Garmerwolde kwam het team van trainer Wilhem van der Wiel niet verder dan 2-2. Door de remise was de kloof met de latere kampioen Corenos te groot geworden en moet De Fivel zich op de nacompetitie richten.

De ploeg uit Zeerijp had in Tiemen Pestman en Joran Bos twee spelers die niet helemaal okselfris waren. Toch wist men op voorsprong te komen. Emiel Bos pikte de bal op de middenlijn op, passeerde een aantal spelers en liet daarna zien waarom hij de laatste weken de man in vorm is: 0-1. Nog geen vijf minuten later was het na een onderschepte breedtepass al weer 1-1 door toedoen van Bart van der Tuuk. Die hoef je maar een halve mogelijkheid te geven om er het volle rendement uit te halen.

Na de rust werd Niels Ronde ingebracht voor Tiemen Pestman. Coach Van der Wiel dacht dat de leeftijd van de Garmerwolders hen in de tweede helft wel parten zou gaan spelen. De bedoeling was om de thuisclub vroeg onder druk te zetten, maar het tegenovergestelde gebeurde. Daar had De Fivel wat moeite mee en na een diepe bal en een prima voorzet was het ineens 2-1 door een goal van Peter van der Veen.

GEO had daarna geen enkele haast meer, probeerde op alle manieren seconden te winnen en dreef De Fivel bijna tot wanhoop met de vertragende acties. Uiteindelijk werd het uit een vrije trap van Joran Bos, die via het lichaam van Youri Buurlage in het doel terecht kwam, nog 2-2. ‘We hebben kansen genoeg gehad om het duel onze kant op te trekken. Dat is helaas niet gelukt. Ik feliciteer Corens met de titel. Zij zijn over het hele seizoen de meest stabiele club gebleken en zijn dan ook de terechte kampioen. Wij gaan ons op de tweede plaats richten, die we nu weer in handen hebben en ook proberen te houden.’

STEDUM – NOORDPOOL UFC 6– 0
Voordat er in Stedum ook maar een bal was getrapt, werd al wel duidelijk dat Noordpool UFC een hele moeilijke middag tegemoet zou gaan. Het team van trainer Willem Kluin kwam met elf mensen aan op het sportpark aan de Bedumerweg. Daar zouden zich later nog twee mensen bij voegen, maar veel hielp het allemaal niet. Het werd een ronduit teleurstellende wedstrijd voor de Uithuizers, die in een 6-0 zege voor de thuisclub zou eindigen.

Noordpool UFC trof een fanatiek spelend Stedum aan waar de gasten het erg moeilijk mee hadden. Er moest door de bezoekers regelmatig aan de noodrem worden getrokken, met als gevolg een drietal gele kaarten. Vanwege een schorsing kon men geen beroep doen op Sam Doornbos-Clevering. Of dat veel verschil had uitgemaakt zal nooit duidelijk worden, feit was wel dat de gasten binnen een half uur op een 3-0 achterstand werden gezet door goals van Matthijs Colstee (2) en Lorenzo Spitsbaard. De gastheren zouden met een 4-0 tussenstand de rust in gaan omdat ook Lars Hofman het nylon nog had laten trillen: 4-0.

Hoewel de gasten na de doelwisseling wel wat meer tegenstand boden, er waren kansjes voor Jarno van Ellen, veerde Stedum af en toe op. Het was pas in de 84e minuut dat de thuisclub opnieuw scoorde. Nu was Jasper Tillema de gevierde man: 5-0. Noordpool UFC stond toen al met een mannetje minder in het veld omdat Mark Bos geblesseerd was geraakt. Twee minuten voor het laatste fluitsignaal kegelde Tiemen Dijk de 6-0 in het doel en daarmee was de eindstand bereikt. Het was ook in deze hoogte een terechte nederlaag voor Noordpool UFC, waar niets op af te dingen viel.

MEEDHUIZEN – EENRUM 3-0
Meedhuizen heeft op eigen veld niet veel moeite gekend in de wedstrijd tegen Eenrum. De ploeg van trainer Elle Smit wist het duel tegen de nummer dertien van de ranglijst vrij gemakkelijk in een overwinning om te zetten.

De groenwitten begonnen sterk aan het duel en kregen al snel kansen om het duel open te breken. De Eenrumers wilden aanvankelijk echter van geen wijken weten. Clubtopscorer Kevin Reiffers was uiteindelijk de man die het duel open wist te breken: 1-0. Een knullige handsbal leidde tot een strafschop voor de gastheren. Reiffers besloot ook dat klusje op zich te nemen en verdubbelde de marge: 2-0. Eenrum wist er niets tegenover te zetten en Meedhuizen dacht nog een keer te scoren, maar dat feestje ging niet door omdat er sprake van buitenspel was geweest.

Na de thee trok Meedhuizen het initiatief meteen weer naar zich toe, maar had een tweede strafschop nodig om opnieuw tot scoren te komen. Nu maakte Kevin Reiffers kennis met de talenten van de Eenrumer goalie, want die wist de strafschop te keren. Het had de 27e competitietreffer van Reiffers kunnen zijn. De bezoekers kregen daarna een grote kans om dichterbij te komen, maar doelman Vijsma wist dreigend onheil te voorkomen. Hij viel een kwartier voor tijd geblesseerd uit en liet zich vervangen door gelegenheidsdoelman Mergim Shabani. Meedhuizen zou nog een treffer aan het saldo toevoegen. Een eentweetje leidde tot een treffer van Nayim Ouakili en daarmee was de 3-0 eindstand bereikt.

WAGENBORGER BOYS – ZEC 1-7
Het Zandeweerster ZEC heeft Wagenborger Boys op een zevenklapper getrakteerd. De zwaar op de verdediging leunende thuisclub probeerde er met counters uit te komen en dat lukte af en toe ook nog vrij aardig. Dankzij een zo’n succesvolle uitbraak werd het zowaar 1-0 door een goal van Bert Nijdam. Niet veel later had het ook zomaar 2-0 kunnen worden, maar die kans werd gemist. Uiteindelijk wist ZEC het duel simpel naar zich toe te trekken dankzij treffers van Robin Stoter (2), Vincent Zijlstra (2), Kjell Posthumus, Jens Posthumus en Damian Linstra.

5e Klasse F Zaterdag
VVS – ZNC 3-3

VVS kwam in het duel met ZNC goed uit de startblokken en wist zich redelijk gemakkelijk naar een 2-0 voorsprong te voetballen dankzij treffers van Gerjan Drenth en Jeroen Brul. ZNC had iets meer balbezit maar werden niet echt gevaarlijk. VVS had de wedstrijd op slot moeten gooien, maar een discutabele strafschop leidde tot de 2-1. Na de thee mocht JO19-speler Mika Hillenga centraal achterin spelen bij de Oostwolders en deed dit niet onverdienstelijk. Hij kon de 2-2 echter niet voorkomen en had ook geen aandeel in de strafschop die ZNC daarna kreeg en de bezoekers een 2-3 voorsprong opleverde. Het niet benutten van kansen leek VVS op te breken, maar een derde strafschop, benut door Leon Boer, bracht redding en leverde uiteindelijk een 3-3 eindstand op.

SC SCHEEMDA – MEEDEN 5-1
SC Scheemda heeft op het eigen sportpark d’Oosterd met genstander Meeden afgerekend. De gastheren wisten de score al na vier minuten te openen. Niek Smit was de gevierde man nadat hij een te korte terugspeelbal had opgepikt en doelman Willem Koelewijn kansloos liet: 1-0. Veel plezier beleefden de Scheemders niet aan die treffer, want Meeden was binnen twee minuten weer langszij gekomen. Joey Kor raak schoot de 1-1 binnen. SC Scheemda domineerde daarna wel en kreeg kansen, maar beet zich aanvankelijk stuk op de goalie van de gasten. Op slag van rust werd zelfs de paal nog geraakt. Uit een vrije trap wist Danny Blaauw nog voor het rustsignaal voor 2-1 te zorgen. Nadat Niek Smit zijn tweede van de middag had gescoord (3-1), was het gedaan met Meeden, dat nog el de lat wist te raken, maar verzuimde te scoren. En dat deed SC Scheemda wel. In de 85e minuut was het Danny Blaauw die andermaal zijn kwaliteiten toonde (4-1) en in de extra tijd liet de goaltjesdief de eindstand op het scorebord zetten.

3e Klasse B Zondag
FORWARD – SIDDEBUREN 3-0

Dat Siddeburen het tegen koploper Forward niet gemakkelijk zou krijgen, was op voorhand wel duidelijk. De praktijk wees ook in die richting. De Stadjers kwamen als raketten uit de startblokken en het enige dat de bezoekers konden doen was tegenhouden. Zonder tot grootse daden te komen, werd het aandeel van Siddeburen in de wedstrijd daarna wel wat groter. Na ruim een half uur spelen kwamen de gastheren op voorsprong door een goal van Alex van Muiswinkel: 1-0. Ruben van der Ploeg hielp daarna een grote kans op de gelijkmaker om zeep en vlak voor rust kwam de thuisclub op 2-0 door Bart Breman. Na 75 minuten mikte Max van Schaik de 3-0 op het scorebord en raakte Ruben van der Ploeg de lat. De wedstrijd was toen al lang en breed gespeeld. Siddeburen had geen vuist kunnen maken tegen Forward, dat duidelijk ene maatje te groot bleek te zijn.

4e Klasse C Zondag
FARMSUM – BAREVELD 3-2

In een voor Farmsum zeer belangrijke wedstrijd moest er in ieder geval van Bareveld gewonnen worden en dat deed het team van scheidend trainer Erwin Buurmeijer dan ook. De gastheren begonnen goed en kregen na 21 minuten de verdiende beloning toen Danny de Vries de Farmsumers op 1-0 had weten te zetten. Daarna werd het iets minder, waardoor Bareveld terug in de wedstrijd kon komen. Farmsum begon ook goed aan de tweede helft en zag Sidney Kosse op de lat mikken. Het inmiddels met veel opportunisme spelende Bareveld gaf in de omschakeling veel ruimte weg. Na 75 minuten ontstond er een opstootje waarbij André Strijbos zijn boekje te buiten ging en de rode kaart kreeg voorgehouden. Een minuut later liet Farmsum de 2-0 noteren en onder die treffer stond de handtekening van Herbert van Brugge. Het duel leek nu wel gespeeld, maar niets was minder waar. Bareveld deed nog iets terug (2-1), maar het was andermaal Herbert van Brugge die raak mikte en de marge weer op twee wist te brengen: 3-1. In de ruim bemeten extra tijd scoorde Bareveld nog een keer (3-2), maar verder liet Farmsum het niet komen.

5e Klasse C Zondag
SV WOLTERSUM – KLOOSTERBUREN 0-4
Enige maanden geleden speelde SV Woltersum de uitwedstrijd tegen Kloosterburen en won toen verdiend. Als men de thuiswedstrijd ook in winst had omgezet, zouden de witzwarten in ieder geval van positie op de ranglijst ruilen met de gasten. De Woltersummers hadden op voorhand al weinig kans, want ze moesten met een nog gehavender team aantreden dan in de voorgaande weken. De leemtes werden opgevuld met spelers van het tweede team, waarvan er twee s’morgens al een wedstrijd hadden gespeeld.

Toch begon de thuisclub niet slecht en deed in de beginfase goed mee. De eerste kans was wel voor de gasten. In de 11e minuut verdween een kopbal uit een corner over het doel dat nu weer verdedigd werd door Chris Brilman om dat Vincent Schenkel werken moest. Het was een wedstrijd die op en neer ging en beide ploegen moesten het hebben van afstandsschoten. Zo schoten de Woltersumers ook een paar keer op het doel van Kloosterburen, maar bleven doelpunten uit. Kloosterburen schoot een keer naast. In de 28e minuut maakte een verdediger van SV Woltersum vlak voor de zestien een onnodige overtreding op een gevaarlijke plek. De genomen vrije trap ging onder een verdediger door het doel in: 0-1.

In de minuten daarna kreeg Thomas Bouwman uit een corner een kans en werd een vrije trap van Quinten de Vries door Tabe van der Laan net naast gekopt. Ook Kloosterburen kreeg een eigenlijk niet te missen kans. De ook al geblesseerde maar op karakter spelende Mickie Vermeulen werd uitgespeeld, maar het schot ging voorlangs. Daarna kregen de bezoekers nog twee kansen, maar keeper Chris Brilman en verdediger Tabe van der Laan verijdelden doelpunten. De rust werd bereikt met een 0-1 achterstand.

De tweede helft was voor Kloosterburen. Ze scoorden nog drie keer. SV Woltersum moest drie man wisselen door blessures en in de slotfase met tien man verder omdat er nog een speler geblesseerd af moest en de thuisclub geen wissels meer had. Koemdn weeleinde is het team van trainer René de Vries vrij en staat er als teamuitje een weekendje Ameland gepland. ‘We hopen dat we over veertien dagen weer een beetje compleet zijn hoewel we aanvoerder Martijn Buls zeker tot de winterstop moeten missen. Ook goaltjesdief Dylan Dijkema is, zoals het nu lijkt, nog maanden uit de running. Gorge Dimov denkt door alle blessures helemaal aan stoppen, Joep Vermeulen is op de weg terug is en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het mooie van een club als SV Woltersum is dat de sfeer prima blijft ondanks de tegenslagen’, aldus De Vries.

Zijn collega Willem Kluin was na afloop uiteraard een tevreden man. ‘We hebben geen kansen weggegeven en de hele wedstrijd gedomineerd. We hebben nu negen punten in een week weten te pakken. Wat wil je nog meer.’ Voor zijn team waren Rick Seelen (2), Matthijs Wolterman en Stan Stavenga de doelpuntenmakers.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"