Bas Westerhuis honderd keer onder de lat bij NEC Delfzijl

Bas Westerhuis (30) speelde zaterdag tegen het Drentse De Weide zijn honderdste officiële wedstrijd tussen de palen van NEC Delfzijl. De betrouwbare sluitpost heeft door allerlei oorzaken zoals blessures en concurrentie, lang op deze mijlpaal moeten wachten.

In zijn jubileumwedstrijd degradeerde NEC Delfzijl door een 1-2 nederlaag na zeven jaar uit de tweede klasse, tijdens een middag waarin van alles gebeurde op sportpark Centrum. Door twee zware blessures van keepers van de bezoekende partijen (De Weide 1 en Grijpskerk 5) waren er twee ambulances gelijktijdig op het sportpark voor behandeling van hoofdletsel van beide spelers.

Tijdens het duel met De Weide verdedigde de sympathieke Westerhuis zoals altijd betrouwbaar het doel. Hij speelde zijn eerste officiële wedstrijd voor NEC Delfzijl in de derde klasse C uit tegen Zuidhorn op 1 november 2014, deze wedstrijd eindigde in een 3-1 nederlaag. Aan het einde van dat seizoen kon de goalie toch de kampioensvlag hijsen met zijn ploeggenoten.

Westerhuis speelde 87 competitiewedstrijden en 13 bekerwedstrijden. In deze honderd wedstrijden ontving de sluitpost slechts twee keer een gele kaart. Westerhuis stamt uit een echte voetbalfamilie en is de middelste van nog twee voetballende broers. Hij voetbalde in de jeugd bij Farmsum, Appingedam, FC Groningen en BV Veendam en in zijn seniorentijd bij Holwierde, Eems Boys en NEC Delfzijl. De club feliciteert de doelman met deze mooie mijlpaal die jammer genoeg op een niet zo mooi moment luister werd bijgezet.

No Replies to "Bas Westerhuis honderd keer onder de lat bij NEC Delfzijl"