Rugbyers DRC Phoenix winnen met duidelijke cijfers

Het tweede team van ERC ’69 uit Enschede was gehavend afgereisd naar Noord-Groningen en konden het DRC Phoenix in het verleden soms lastig maken. Daar was nu geen sprake van. De Delfzijlsters waren afgelopen weekend duidelijk de sterkere ploeg en wisten de thuiswedstrijd met 83-15 te winnen.

ERC ’69 begon met aanvallende intenties aan de wedstrijd. Het was DRC Phoenix dat het balbezit overnam en al snel enkele tries wist te scoren en daarmee was eigenlijk ook de spanning van de wedstrijd af. Waar beide ploegen het hele seizoen moeilijkheden hebben om op volle sterkte te spelen was DRC Phoenix nu compleet. Dat de ploeg uit Delfzijl dan kan rugbyen werd wel duidelijk. ERC ’69 kon in de beginfase nog meekomen. Men zette met meerdere fases een goede aanval op maar het was de thuisclub die plotseling balbezit wist over te nemen en in de counter zeer effectief tot scoren wist te komen.

De eerste helft bleef DRC Phoenix de bovenliggende partij. Men speelde goed samen en er werden goede tries gescoord. Jeugdspelers Ruan Roux en Brend Offens speelden allebei een volledige wedstrijd en deden dit zeer goed. In de loop van de tweede helft begon de thuisclub wat meer kleine foutjes te maken. De overwinning van DRC Phoenix kwam echter niet meer in gevaar. Het duel leverde niet alleen maar eenrichtingsverkeer op, want ERC ’69 wist de eer ook te redden door drie keurige tries te maken.

DRC Phoenix scoorde ook in de tweede helft nog diverse tries en uiteindelijk werd de wedstrijd met 83-15 gewonnen. Beide ploegen hebben nog één wedstrijd te gaan maar kunnen nu al op een keurig seizoen terugkijken, ondanks de personele problemen, en zullen elkaar volgend seizoen ook weer treffen in de vierde klasse.

Voor de Delfzijlster rugbyclub staat komend weekend de laatste wedstrijd op het programma voor dit seizoen. De tegenstander is dan het combinatieteam van The Pickwick Players en de Rams en zal in Deventer gespeeld worden. Weet DRC Phoenix deze nog te winnen, dan kan men de tegenstander passeren op de ranglijst en zelfs nog de vierde plek behalen.

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix winnen met duidelijke cijfers"