Clubliefde Erwin Noordhoff (NEC Delfzijl) gaat heel ver

Erwin Noordhoff reed afgelopen weekend 850 kilometer om met NEC Delfzijl mee te doen in de thuiswedstrijd tegen De Weide. Na 28 minuten spelen kreeg hij direct rood en zag een toegekende penalty achter de jubilerende Bas Westerhuis verdwijnen. Daarmee verdween de 1-0 voorsprong van NEC en tot overmaat van ramp zag hij zijn ploeg in de 95e minuut ook nog met 1-2 verliezen en als gevolg daarvan degraderen.

door Kees Bouma

Erwin Noordhoff (30 jaar) is al jaren een steunpilaar van NEC Delfzijl. De ijverige en begaafde middenvelder had voor zaterdag 21 mei een vakantie gepland, in het Harzgebergte in Duitsland. Toen hij de vakantie plande had hij niet verwacht dat het belang van NEC Delfzijl-De Weide zo groot zou zijn als het afgelopen zaterdag was. Allesbeslissend zelfs, slechts winst kon rechtstreekse degradatie naar de derde klasse voorkomen. Erwin kwam terug naar Delfzijl, negen uur in de auto, maar de afloop was dus dramatisch.

Erwin twijfelde geen moment toen NEC een week eerder van Achilles 1894 won en daarmee nog een reddingsboei overhad: ‘Ik heb direct tegen de trainer gezegd, ik ben er deze week niet om te trainen, maar zaterdag kom ik terug. Het was een hele lange reis. Mijn vriendin bleef in Duitsland. ’s Ochtends was het best druk en heb ik er zo’n vijf uur over gedaan, na de wedstrijd ging het wat sneller. Ik was om tien voor negen ’s avonds terug en toen hebben we samen nog een curryworst gegeten.’

De straf van de arbiter was pittig, rood én een strafschop. Geel had Erwin overigens ook niet geholpen, want na negentien minuten liep hij al tegen een gele kaart aan. ‘We kregen een corner tegen en die werd ingekopt. Ik stond bij de tweede paal. Bas Westerhuis, onze keeper, tikte de bal opzij, maar hij ging nog wel richting het doel. Ik sprong op en kreeg hem tegen mijn arm. Het was niet bewust, eigenlijk ook geen reflex, want als je springt gebruik je ook je armen. Ik vind dat de scheidsrechter het ook wel bij een penalty had kunnen laten.’

En toen, direct de douche in en de auto naar Duitsland? ‘Nee, ik heb de wedstrijd uitgekeken. Ik baalde verschrikkelijk natuurlijk. Eerst al die penalty, dat die erin ging. En toen ook nog verloren in de blessuretijd.’

Noordhoff vindt het ook een paar dagen later nog vreselijk, maar wanhoopt niet over de toekomst van zijn club: ‘We hebben goede jeugd, de Onder-19 staat bovenaan in de hoofdklasse en ik vind het ook leuk dat we weer wat derby’s gaan spelen. In deze tweede klasse is alles voor ons ver weg. Als we weer gaan winnen, komt de positieve sfeer wel weer terug. Mijn vriendin en ik verwachten een baby, maar ik heb nog veel plezier in voetballen en ga nog wel een tijdje door. En ik heb zeker geen spijt van mijn terugkeer. Ik zou het een andere keer zo weer doen.’

No Replies to "Clubliefde Erwin Noordhoff (NEC Delfzijl) gaat heel ver"