SC Loppersum maakt zich op voor slotstuk sterk seizoen

SC Loppersum is klaar voor de nacompetitie en niet in de laatste plaats voor de ontmoeting met Noordwolde op de slotdag van de reguliere competitie. Na een moeizame start van het seizoen is SC Loppersum erg constant gebleven en weet het zich nu definitief verzekerd van de derde plaats in de toch wel sterke 3e Klasse C.

De Lopster brigade moest even op gang komen in deze voetbaljaargang, die weliswaar met een zege op Groen Geel begon, maar daarna stroef verder ging. Na een wat mindere periode leek oefenmeester David van der Kam alle onderdelen van de machine te hebben teruggevonden, pasten de tandwieltjes in elkaar en begon het langzaam maar zeker de goede kant op te gaan. In het thuisduel tegen Omlandia had SC Loppersum een van zijn mindere dagen. Het team speelde onherkenbaar en kreeg dan ook terecht met 1-3 op de broek. Tegen Be Quick, dat het kampioenschap aan Velocitas moest laten, was het zaak dat de Noord-Groningers zich zouden herpakken en een aantal dingen beter te doen.

Dat moest zonder eerste doelman Peter Paul Datema gebeuren. Hij was een weekendje weg en werd vervangen door Marvin Hoeksema, die zich kranig weerde. De Lopsters begonnen goed op de Esserberg in Haren, de thuisbasis van Be Quick. Joris Jurna, Diederik Dijk en Jacob Havinga hadden de score moeten openen, maar bleken het vizier niet op scherp te hebben staan. De gastheren waren wat dat betreft een stuk effectiever. Na de eerste de beste kans was het namelijk meteen raak door een treffer van Mathijs Lindemulder: 1-0. Veel plezier beleefde de thuisclub niet aan die goal, want vier minuten later scoorde Joris Jurna na een prima steekbal van Diederik Dijk: 1-1. Na een half uur spelen waren de rollen letterlijk en figuurlijk omgedraaid. Nu was het Joris Jurna die aan de basis stond en tekende Diederik Dijk voor de goal: 1-2.

Het leek helemaal crescendo met SC Loppersum te gaan toen Thom Wildeman ene corner van Rik Buikema binnen wist te koppen en er zowaar een 1-3 voorsprong op het scorebord verscheen. Na een goede aanval over rechts wist Be Quick voor de pauze echter nog iets terug te doen en de achterstand tot 2-3 terug te brengen dankzij een treffer van Frank van Veen: 2-3.

Na een uur spelen was de achterstand helemaal weggepoetst. Een goed geplaatste bal viel achter de verdediging van SC Loppersum en werd door Mathijs Lindemulder achter doelman Hoeksema gedeponeerd: 3-3. Met die stand leek het duel wel te zijn gespeeld. Twee minuten voor het laatste fluitsignaal toog SC Loppersum echter nog een keer ten aanval en deed dat niet zonder succes. Na een assist van Diederik Dijk was het Jordi Potma die de bal beheerst in de verre hoek deponeerde en de Lopsters alsnog de volle winst wist te bezorgen: 3-4.

Een prima opsteker voor SC Loppersum, dat na de nederlaag tegen Omlandia werk te verrichten had. Men zat tijdens die wedstrijd slecht in de duels en speelde veel te apathisch. Daar was nu geen sprake van, zo constateerde ook oefenmeester David van der Kam: ‘We waren vandaag scherp aan de bal en hebben daarnaast een aantal prima aanvallen laten zien die ook nog eens goed werden af gemaakt. Ik heb weer een SC Loppersum zien spelen dat durfde te voetballen, goed georganiseerd stond, scherp in de duels was en in balbezit initiatief toonde.’

Het is volgens de coach nu zaak dat men dit goede gevoel meeneemt naar het slotstuk van de competitie en er ook tegen Noordwolde een goede wedstrijd van maakt. Dat zal niet eenvoudig zijn, want de geelzwarten van trainer Roy Kamps zijn nog volop in de strijd om de laatste periodetitel en zullen alles op alles zetten om een goed resultaat te bereiken.

Hoe een en ander ook uitpakt, Van der Kam is van mening dat SC Loppersum zichzelf een mooie bonus heeft gegeven. ‘Dat we de derde plaats hebben weten te bemachtigen en de nacompetitie hebben gehaald is een beloning voor de hele selectie en de staf’, besluit de oefenmeester.

* Be Quick 1887 – SC Loppersum 3-4 (2-3). Mathijs Lindemulder 1-0; Joris Jurna 1-1; Diederik Dijk 1-2; Thom Wildeman 1-3; Frank van Veen 2-3; Mathijs Lindemulder 3-3; Jordi Potma 3-4.

No Replies to "SC Loppersum maakt zich op voor slotstuk sterk seizoen"