Dutch Open Grasstrack terug op Lopster kleibaan

Na een afwezigheid van twee jaar in verband met de coronapandemie, is het weer zover. De coureurs van de grasbaanmotorsport zijn ‘back on track’ op de Lopster kleipiste. Op zaterdag 11 juni zal de tweede ronde van het Dutch Open Grasstrack worden verreden op de grasbaan in Loppersum aan de Bosweg. Nadat de eerste ronde van dit Open Nederlands Kampioenschap in Vries is verreden, is MFAC Loppersum op de tweede zaterdag van deze maand aan de beurt om dit spectaculaire kampioenschap een vervolg te geven. Maar liefst vijftien grasbaanrijders strijden dit jaar om de titel bij de Specials Senioren.

Naast de Nederlandse toppers, hebben ook een aantal internationale rijders zich aangemeld voor de races op de Nederlandse grasbanen. Zo zal de Deense speedwayprof Kenneth Kruse Hansen ook dit jaar weer aan de start staan. Hij zal met landgenoot Jakob Bukhave, de altijd spectaculair rijdende James Shanes (GB) en de Duitsers Christian Hülshorst en Jens Benneker de strijd aangaan met de Nederlandse coureurs. En dit zal voor hen nog een hele kluif worden. Regerend wereldkampioen Romano Hummel heeft in voorgaande wedstrijden al laten zien dat er momenteel maar weinig rijders zijn die hem kunnen bijhouden.

Naast de al genoemde Hummel zal het Nederlands rijdersveld verder bestaan uit Dave Meijerink, Henry van der Steen, Lars Zandvliet, René van Weele, William Kruit, Mark Beishuizen, Mika Meijer, Nigel Hummel en de van een schorsing teruggekeerde Jannick de Jong. Met name Jannick de Jong is tot het bot toe gemotiveerd om aan het Nederlandse publiek te laten zien dat hij het nog niet is verleerd. Er zal dan ook om elke centimeter gestreden worden op de knusse kleibaan in Loppersum.

In de zijspanklasse is het dit jaar de vraag welke combinatie het gat, welke de reeds gestopte meervoudig Europees kampioen William Mathijssen met bakkeniste Sandra Mollema heeft achtergelaten, gaat opvullen. De combinatie van Wilfred Detz met Wendy Arling lijkt hier hoge ogen naar te gaan gooien. Zij reden al overtuigend naar de overwinning tijdens de eerste ronde van het Dutch Open Grasstrack in Vries en een internationale wedstrijd op paasmaandag in Balkbrug. De concurrentie op de baan in Loppersum zal waarschijnlijk moeten komen van de Britten Mitch Godden/Paul Smith of de Duitse combinatie ‘s van Oliver Möller/Dana Fröhbos en de op de oude machine van William Mathijssen rijdende Jan Kempa/Sina Stickling. Sluit de Engels/Duitse combinatie van Dave Carvill/Kim Kempa echter ook niet uit. Verder komen er nog twee Deense, één Franse en de Nederlandse combinaties van Klaas Kregel/Emiel Bruins, Davey Dodde/Valentino Philips en Bart Schuiling/Kees Woortmeijer aan het startlint in Loppersum.

Naast deze Specials-klassen en de talenten voor de toekomst in de 125 cc Special Jeugdklasse, rijdt ook de Nederlandse top van de Shorttrack in Loppersum, in de klassen NK ST250cc en NK ST500cc. Gezien het deelnemersveld in al deze klassen en de zinderende wedstrijden zoals ze reeds in Vries en Balkbrug zijn verreden, is spektakel verzekerd. De coureurs zijn namelijk goed aan elkaar gewaagd. Voorafgaande aan het Dutch Open Grasstrack gaat het dagprogramma van start. Vanaf 13.00 uur worden de series in de diverse Jeugd & Nationaal klassen verreden. De trainingen van de ONK Special Senioren, ONK Zijspannen, NK 125 cc Jeugd Specials, NK ST500cc en de NK ST250cc vinden ook in de middag plaats en wel om 15.00 uur. Hun wedstrijden beginnen om 17.00 uur.

MFAC Loppersum nodigt iedereen uit om al vanaf vrijdagavond 10 juni aanwezig te zijn op het fraaie sportpark aan de Bosweg in Loppersum. Kampeerplaatsen met douches en toiletten zijn beschikbaar. Bovendien is er, in samenwerking met Sportclub Loppersum, het inmiddels traditionele 40+ voetbaltoernooi met deelname van een team van de MFAC en diverse teams uit de regio. Na afloop verzorgt een deejay onder het genot van een hapje en een drankje de muziek. Op het Lopster sportpark  zijn weer mogelijkheden gecreëerd om vanaf vrijdagavond gratis bij de baan te kamperen. Douches en toiletten zijn aanwezig. Voor kinderen onder twaalf jaar, onder begeleiding, is de toegang tot de races gratis. (Bron foto’s: Baansportfansite).

 

No Replies to "Dutch Open Grasstrack terug op Lopster kleibaan"