Degradatie dreigt voor korfballers DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo hebben donderdag een inhaalwedstrijd gespeeld tegen Rodenburg uit Leek. Hoewel de Winsumers en Bedumers lange tijd zicht hadden op een goed resultaat, ging Rodenburg er in de slotfase met de punten vandoor. Na 10-8 bij rust was de eindstand 15-16. Door dit resultaat en het feit dat de concurrentie wel punten pakte in de afgelopen wedstrijden, is de kans op klassebehoud klein geworden voor DWA/Argo. Met nog slechts twee wedstijden op het programma is het gat met een veilige plaats drie punten.

De gasten hadden verzocht om de wedstrijd, die oorspronkelijk op 23 april gepland stond, te verplaatsen. DWA/Argo kwam dit keer zonder Yvonne Schuuring binnen de lijnen, de overige vier dames begonnen dus in de basis. De vier heren waren dezelfde als de afgelopen wedstrijden. De thuisploeg schoot donderdag uit de startblokken. Meteen in de eerste minuut verzilverde aanvoerster Natasja Schuuring een vrije bal en nog in dezelfde minuut schoot Nick Brandsma van afstand raak.

Het andere vak kon, na de vakwisseling, echter niet zo makkelijk scoren, waardoor Rodenburg, dat een stuk hoger op de ranglijst staat, weer op gelijke hoogte kon komen. Hierna waren Ole Smedema en Nick Brandsma succesvol namens DWA/Argo. Zij zorgden voor 4-2. Het tweede aanvalsvak van DWA/Argo kon het echter nog niet een goed vervolg geven, waardoor Rodenburg wederom op gelijke hoogte kwam: 4-4.

Tot 6-6, met treffers van Jildau Smedema en andermaal Nick Brandsma, bleef het gelijk op gaan, maar hierna trok DWA/Argo het initiatief naar zich toe. Ole Smedema en Nick Brandsma waren trefzeker en ook het andere aanvalsvak begon te draaien, want Sanne Schuuring en Erwin Jeuken scoorden achtereenvolgens 9-6 en 10-6. Vlak voor rust deed Rodenburg toch nog wat terug. Zij brachten de ruststand op 10-8.

Na de pauze was Rodenburg de ploeg die het scherpst startte. De gasten uit Leek voegden vlot drie treffers aan hun totaal toe, waardoor DWA/Argo nu tegen een achterstand aankeek. Wat volgde was een zeer spannende tweede helft, waarin het verschil tussen beide ploegen nooit groter was dan één doelpunt. Weliswaar was het steeds Rodenburg dat op voorsprong kwam, maar de ploeg van coach Leo Schuuring had aldoor een antwoord klaar. Ole Smedema (met twee), Erwin Jeuken en Sanne Schuuring scoorden de gelijkmakers tot 14-14.

De tijd begon te dringen en de ploeg die zou scoren, kon wel eens met de punten aan de haal gaan. Het leek minutenlang dat Rodenburg na de 14-15 de winst zou pakken, maar Natasja Schuuring zorgde vlak voor tijd voor de gelijkmakende 15-15. Helaas ging het toch nog mis voor de thuisploeg. Geholpen door de scheidsrechter, die een actie van invalster Lieke Stoepker verkeerd beoordeelde en bestrafte met een strafworp in plaats van een vrije worp voor DWA/Argo, greep Rodenburg in de laatste minuut de overwinning. Het buitenkansje werd benut en de resterende tijd was tekort voor DWA/Argo om nog een puntje uit het vuur te slepen. Zo werd het 15-16.

Door dit verlies blijft DWA/Argo op een totaal van vier punten staan en wordt de kans op lijfsbehoud erg klein. De ploeg heeft een achterstand van drie punten op de zesde, veilige, plaats en er staan nog twee wedstrijden op het programma. Zaterdag reizen de Winsumers en Bedumers naar Roden voor de ontmoeting met koploper Noordenveld. Die wedstrijd begint om 15.30 uur. Een week later komt dan SIOS uit Wolvega naar Winsum voor de afsluitende wedstrijd van het veldseizoen.

* Scores DWA/Argo: Ole Smedema en Nick Brandsma (4), Natasja Schuuring, Erwin Jeuken en Sanne Schuuring (2), Jildau Smedema (1).