SC Scheemda grijpt naast kampioenschap

N een week van intense voorbereiding moest het zaterdag dan eindelijk gebeuren. De ontknoping van de titelstrijd in 5F zou zijn climax krijgen, al was het voor sommigen dan niet de afloop die men er van had verwacht. SC Scheemda stond op polepositie om de titel in de wacht te slepen, maar ging onderuit bij SETA. Ondertussen won NWVV vrij simpel bij Muntendam en waren de Nieuw-Weerdingers de lachende derde. Voor SC Scheemda en SETA wacht nu de nacompetitie.

Het was alles of niets voor thuisclub SETA en tegenstander SC Scheemda. De sfeer rond het veld van de Musselkanaalster vereniging was prima. De Scheemders begonnen als lijstaanvoerder met een voorsprong van twee punten op NWVV. Net als SETA moest men maar hopen dat Muntendam in staat zou blijken te zijn om op de laatste competitiedag voor een stunt te zorgen. Dat gebeurde echter niet. Met in het achterhoofd het 3-3 gelijkspel dat op het eigen sportpark ‘d Oosterd was behaald, begon SC Scheemda aan de klus die rechtstreekse promotie zou moeten opleveren.

De gastheren kregen te maken met een aanvankelijk beter voetballend SC Scheemda, dat voor de lange bal van SETA onschadelijk moest zien te maken. De kansen waren er om de thuisclub pijn te doen, maar aan de andere kant viel het eerste doelpunt door toedoen van Jeroen Buurke: 1-0. Dat was koren op de molen van NWVV en dus moest SC Scheemda in de achtervolging. Niek Smit wist de ploegen weer in evenwicht te brengen (1-1) en dus kon het spel opnieuw beginnen. SETA raakte daarna nog de deklat, maar het waren de Scheemders die verzuimden om zichzelf al voor de thee te belonen. De goalie van de thuisclub bleek echter een behoorlijk struikelblok te zijn.

Na de doelwisseling moest blijken of SC Scheemda het veldoverwicht van voor de thee vast zou kunnen houden. De vele meegereisde supporters moeten het als een fikse teleurstelling hebben ervaren dat het de elf van trainer Gerrie Drenth niet lukte om SETA van zich af te schudden. De gastheren wisten eigenlijk vrij eenvoudig stand te houden en kreeg zelfs meer kansen dan de koploper. Daar waar doelmaan Rik Elzer in eerste instantie nog ene schot van Jeroen Buurke onschadelijk had weten te maken, was het enige tijd later wel raak en ook nu stond de handtekening van Buurke onder de treffer: 2-1.

Die klap kwam SC Scheemda niet meer te boven. NWVV streek de titel op en voor de Scheemders waren de druiven enorm zuur. Zij zullen zich nu via de nacompetitie een weg naar boven moeten banen. Te beginnen bij komend weekend, als men op bezoek gaat bij SC Angelslo.

‘Het is jammer dat het ons niet is gelukt om het karwei af te maken, maar het is niet anders. Natuurlijk is het even slikken geblazen, maar de knop moet snel om. We kunnen het ons niet veroorloven om hier lang bij stil te staan. Zaterdag gaan we er weer vol gas tegenaan’, aldus Gerrie Drenth.

* SETA – SC Scheemda 2-1 (1-1). Jeroen Buurke 1-0; Niek Smit 1-1; Jeroen Buurke 2-1 (foto: Arno Steeman).

No Replies to "SC Scheemda grijpt naast kampioenschap"