SV De Heracliden veilig na winst op Middelstum

Vierdeklasser Middelstum heeft een prima seizoen afgesloten met een 1-2 nederlaag tegen buurman SV De Heracliden. Voor de Meisters was dat een mooi resultaat, want ondanks een niet al te beste voetbaljaargang hebben de blauwzwarten op het laatst weten te voorkomen dat ze in degradatievoetbal verzeild zouden raken.

Voor beide ploegen stond er nog flink wat druk op de ketel. De gastheren moesten winnen om de tweede plek veilig te stellen. Dat zou in ieder geval een wedstrijd schelen in de nacompetitie. SV De Heracliden kon zich evenmin een mispeer veroorloven en cadeautjes konden dan ook niet weggegeven worden.

Hoe dan ook, de toeschouwers konden er nog een keer voor gaan staan of zitten op het Middelstummer sportpark. Binnen enkele minuten was het al raak aan de Coendersweg. SV De Heracliden veroverde het balbezit, schakelde snel om en het was Frank de Boer die als eindstation fungeerde. Hij schoot de bal bij de tweede paal binnen achter de kansloze Damon Medema: 0-1. De thuisclub moest op jacht naar de gelijkmaker en opende die al snel. Het duurde dan ook geen kwartier of de vroeg opgelopen achterstand was al weer teniet gedaan. Middelstum kreeg in de 13e minuut een corner die door Thijs Oosterhoff werd genomen. Peter van Dam tekende vervolgens met het hoofd voor 1-1.

En nog was de koek niet op. Er stond amper een kwart wedstrijd op de klok toen ‘kapitein’ Hendrik de Veen zijn scorebord opnieuw in beweging moest zetten. Middelstum had zojuist voor de tweede keer gescoord, maar nu wel in het eigen doel. In een klutssituatie schoot Daan van Aller tegen doelman Damon Medema aan en via diens lichaam verdween het speeltuig voor de tweede keer in het Middelstummer doel: 1-2.

Middelstum had het niet gemakkelijk tegen de ploeg van trainer Jaap Danhof. De Meisters waren vooral in de omschakeling gevaarlijk en zochten over het algemeen de kortste weg naar het doel van de thuisclub. De gastheren hadden wat meer balbezit en kregen in de eerste helft ook kansen. Met name Mateo Milkovic had daaruit moeten scoren. Hij werd tot twee keer toe vrij voor doelman Appie de Jonge gezet door teamgenoot Nordin Luit, maar kreeg de bal niet tussen de palen door.

In het tweede bedrijf had Middelstum opnieuw het meeste balbezit, maar men deed er te weinig mee. Tot aan het strafschopgebied van SV De Heracliden ging het allemaal wel. Daarna was het echter gedaan, want de gasten hadden de deur stevig in het slot gegooid. Ze kregen zelfs nog een hele grote kans om de marge te vergroten toen Frank de Boer doelman Damon Medema al was gepasseerd. Het karwei af maken bleek een te lastige opgave voor hem te zijn.

Na het laatste fluitsignaal was er sprake van opluchting aan de kant van SV De Heracliden. ‘Het is een mooie dag voor ons geworden. Het was spannend, maar we hebben een verdiende overwinning geboekt. Daar zijn we heel blij mee, maar dat we nu aan degradatievoetbal zijn ontkomen maakt de zege alleen maar mooier’, aldus Jaap Danhof.

Zijn collega Jelmer Meinardi was uiteraard wat minder blij met de nederlaag, maar sprak van een fantastisch seizoen waarin veel is geïnvesteerd in het verenigen van de diverse geledingen binnen de club. En dat Middelstum daar aardig in is geslaagd, bleek wel uit het feit dat er een enorm doek onder het scorebord was geplaatst door de harde kern van de club, met daarop allerlei wedstrijd- en andere momenten. ‘Echt een kippenvelmoment. Wij zijn daar als staf en selectie heel dankbaar voor. Dit vergeet je nooit weer’, aldus de Bedumer.

Hij vindt dat de uiteindelijke doelstelling ruimschoots is behaald. ‘We wilden graag bij de eerste zes eindigen en finishen als derde met een periode op zak. We moeten echter ook kritisch blijven. In de tweede seizoenshelft wisten we van teams als Niekerk en SIOS te winnen, maar lieten we teveel punten liggen in duels waar dat niet nodig was.’

Middelstum krijgt nu dus de iets langere weg voor de kiezen die alsnog promotie moet opleveren. Daarvoor moet het team van trainer Jelmer Meinardi in eerste instantie afrekenen met DKB uit De Krim. De Drenten wisten in de 4e Klasse D als vierde te eindigen en zullen zich ongetwijfeld een taaie tegenstander tonen, zoals Drentse ploegen dat de voorbije jaren in de nacompetitie ook vaak genoeg hebben laten zien. De aftrap op het sportpark aan de Coendersweg is om half drie.

* Middelstum – SV De Heracliden 1-2 (1-2). Frank de Boer 0-1; Peter van Dam 1-1; Daan van Aller (e.d) 1-2 (foto’s Bart Poortinga en Jaap van der Laan, Middelstum Info).

No Replies to "SV De Heracliden veilig na winst op Middelstum"